Last news in Fakti

25 Октомври, 2023 16:29 6 718 4

10 черти в характера отблъскват хората от вас

  • характер-
  • отблъскващи-
  • отблъсква-
  • черти

Негативното мислене и ролята на жертва карат хората да се отдалечават от вас

10 черти в характера отблъскват хората от вас - 1
Снимка: Shutterstock

С уникалните ни черти привличаме и отблъскваме разнообразни хора в живота си. Да бъдеш предпочитана компания, приятел, потенциален партньор за любовна връзка, се дължи на редица фактори. Трудно е да изградим доверие и взаимоотношения с другите. Нужни са ни време, ситуации, за да разкрием себе си или да разкрием другите и да се сближим с тях или пък обратното – да ги отблъснем.

Вижте 10 неща, които могат да отблъснат хората от вас.

1. Завиждате на другите. За любовната връзка, успехите в работата, личния живот и т. н. Не мислете, че хората не забелязват завистта. С думи може да излъжете всеки, но не и с изражението на лицето си.

2. Приемате всичко твърде лично. Реакциите на хората към вас са свързани с техните гледни точки, „рани“ и опит в живота. Дали хората ви мислят за невероятен или вярват, че сте най-лошият, отново зависи повече от тях. Приемането лично на нещата ви поставя в ситуация на спорещ, човек, който желае да отвърне, а това може да отблъсне другия.

3. Държите се така, сякаш винаги сте жертва. В любовни взаимоотношения това може да е доста натоварващо за партньора ви. Друго токсично поведение, което като цяло може да отдалечи хората от вас е постоянното оплакване от живота.

4. Обсесивно-негативно мислене. Определено е трудно да бъдеш сред хора, които не искат да се откажат от негативизма. Те отказват да видят положителната страна на живота, не се радват за чуждите успехи и щастие и това може да включва и партньора им.

5. Липса на емоционален самоконтрол. Неспособността да управлявате емоциите си е токсична за всички хора, с които общувате. Дори от незначителни неща сте склонни да направите драма, скандал, да се разплачете, да обвините другите.

6. Правите повърхностни преценки за другите. Това с времето ще ви прави нежелана компания. За жалост не всеки харесва клюкарите и хората, които постоянно си търсят причина да обсъждат някого.

7. Постоянно изтъквате себе си, без да показвате интерес към личността на другите. В любовна връзка никой не би искал да е с партньор, който не може да се зарадва на успехите му, да го мотивира, а вместо това да се държи така, сякаш се състезава с него. Така е и с приятелите, колегите. Ако не проявявате любопитство към другите и не показвате и тяхната значимост, хората ще започнат да се отдръпват от вас.

8. Доминиране в разговора. Няма по-неприятен събеседник от този, който не умее да изслушва, няма и желание да се научи да го прави, показва в разговор, че той трябва да си каже каквото иска да каже и не се вълнува от думата на отсрещната страна. И тук не става въпрос за спорни ситуации, а дори за такива, в които темата може да е приятна. Хората, които доминират в разговора, обикновено са тези, които говорят повече от 50 процента от времето.

9. Споделяне на мненията на други хора за вас. Казвате неща като: „Моите клиенти просто ме обичат“, „Те не можеха да живеят без мен“ и „Те ме умоляваха да се върна“. Наистина, няма причина да споделяте някога това, освен ако не е свързано директно със зададен въпрос.

10. Предоставяне на непоискани съвети. Още един начин да отдалечите хората от себе си и това може да се случи с потенциален партньор за любовна връзка. Не настоявайте хората да правят това, което вие смятате за редно, дори и да се е случило да ви попитат за съвет. Вместо това ги изслушайте, бъдете деликатни в съветите.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хммм

    16 0 Отговор
    Ако си богат, всички твои недостатъци не само не се забелязват, а дори се превръщат в предимство и всички те харесват и обичат!
  • 2 Нямат карай

    16 1 Отговор
    Глупостите на съвременния, модерен свят! Токсично поведение! Егати тъпизма! Да, всички ще ви харесват, ако сте кротък идиот, безобиден и несъперничещ на никого, не говорещ и винаги изслушващ, никога оплакващ се, макар и очевидно смазан от живота, но стоически търпящ оплакванията на далеч по-ногатите си и успеле познати! Тааа, ще Ви харесват, но дали Вие ще се харесвате???
  • 3 Вергина

    5 0 Отговор
    Подлостта...
  • 4 Ива

    1 0 Отговор
    Мдааа.. имах колежка, която завиждаше за добрите резултати на другите, а тя вместо да работи повече и качествено неспираше да бълва змии и гущери от завист, без капка тактика, скромност и много вулгарна. И за капак си мъкнеше личните проблеми на работа и ни натоварваше. И тази тъп@ п@тк@ беше ръководител. Ужасна жена, добре, че навреме се махнах иначе не знам докъде щеше да стигне търпението ми..