Last news in Fakti

26 Октомври, 2023 09:18 4 399 8

Джейми Оливър отваря ресторант не много далеч от София

  • джейми оливър-
  • ресторант-
  • белград-
  • софия

В Белград, само на 400 км от нашата столица

Джейми Оливър отваря ресторант не много далеч от София - 1
Снимкa: Shutterstock

Английският световноизвестен готвач Джейми Оливър отваря ресторант на около 400 километра от българската столица, научи "Фокус". Той е автор на много готварски книги, а също така се изявява като телевизионен водещ. Известният ресторантьор, който има на сметката си 19 готварски книги, има 48 ресторанта във Великобритания. Всеки българин, който иска да опита ястията, приготвени по рецепти на Джейми Оливър, може да го направи, като за целта просто трябва да стигне до Белград. В Instagram, в акаунта "jamiesitalianserbia“, бе съобщено, че франчайз на ресторантите на известния готвач се отваря в сръбската столица. В социалната мрежа е обявен конкурс за готвачи, бармани, сервитьори, хостеси, помощен персонал, мениджъри, директор логистика и генерален мениджър. Рекламата гласи: "Jamie Oliver’s Italian“ идва в Белград и търси ентусиазирани, екипни играчи, които са готови да споделят страстта си с колеги и гости. Ако се разпознавате в това описание и искате да бъдете част от нещо специално, ще се радваме да се срещнем! Ще организираме ден на отворените врати за наемане на работа в Белград на 9 ноември 2023 г. Елате да се запознаете с италианската марка на Jamie и кандидатствайте за позиции, които ви интересуват. Моля, вземете си автобиографията със себе си. Искаме да чуем за вас, както и за вашите умения и опит. За въпроси или заявки не се колебайте да се свържете с нас чрез съобщение“.

На 16 години Джейми отива да учи в професионалния Уестминстър кетъринг колидж. След като завършва, работи във Франция и в ресторанта на Антонио Карлучио в Лондон. По-късно попада в прочутото "Ривър кафе“ и скоро участва във филм за него. Не след дълго получава предложение за собствено телевизионно предаване. Така се ражда "Натуралният готвач“, в което се показват лесни за изпълнение рецепти. Страхотното излъчване на водещия и естественото му поведение пред камера го изстрелва до това да тръгне на път с шоуто си "Натуралният готвач“. Много скоро след турнета в Австралия и Нова Зеландия той се превръща в световно явление. Любопитно е, че получава покана да приготви обяд на британския премиер Тони Блеър през 1999 година. В края на 2001 г. отваря първия от верига учебни ресторанти "15“ за млади хора, които не учат или не работят. За тази му инициатива получава Орден на Британската империя. ТВ поредицата "Кухнята на Джейми“ се излъчва в 40 страни, а готварските му книги се радват на огромен успех. През 2004 г. се връща в училище, за да учи и да мотивира децата и работниците в кухнята да готвят и да се хранят здравословно. След този успех вече е много известен. Разработва дизайн на прибори за хранене за престижната компания "Чърчил Чайна“. Заедно с "Тефал“ пуска няколко серии кухненски уреди и съдове, включително професионална серия с неговото име. Създава своя серия италиански луксозни храни, които се продават в цял свят. През есента на 2007 г. Джейми Оливър създава верига луксозни италиански ресторанти, наречени "Джеймс Италиан“. В края на 2009 г. пуска приложение за Iphone, наречено "20-минутни ястия“, което се превръща в хит и печели престижната награда на "Епъл дизайн“ за приложения. Предаванията му "Вкуснотиите на Оливър“ и "Вкусът на Великобритания“ са излъчвани и в България. Може би не знаете, но той отговаря за кетъринга на клубния стадион "Етихад Стейдиъм“ на "Манчестър Сити“ от 2013 година. На Джейми Оливър е присъдена 2 пъти титлата "Най-влиятелната фигура в сферата на ресторантьорството“.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опааа

    13 2 Отговор
    Венелинооооо! Не е далече!😆 400км.
  • 2 не, мерси

    13 3 Отговор
    Всяка домакиня със стаж в кухнята може да готви като Джеймито.
  • 3 уха

    9 1 Отговор
    Е тя София била много голяма :) не знаех. Вероятно ще готви някой там, но се съмнявам да е собственика...
  • 4 Дам

    13 2 Отговор
    Бил съм в ресторант на Джейми Оливър преди да фалира веригата му. Нищо особено, беше като малко по-скъпа закусвалня.
    Друг е въпроса защо е избрал Белград пред София. Арогантните софиянци трябва да отговорят на въпроса защо техния град не успява да впечатли. Прибирайки се от чужбина София не ми изглежда като европейски град.

    Коментиран от #7

  • 5 Ох тоз ТОХ

    2 1 Отговор
    Ако беше добър готвач нямаше постоянно и перманентно да фалират заведенията му, така че гледаме един и същи "филм" за пореден път, този път със сръбски субтитри!
    Англичанин готвач, беги бе😂
  • 6 Исторически парк

    4 0 Отговор
    Даже и готвачите заобикалят България
  • 7 Германец

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Дам":

    Това е, защото в него не живеят истински европейци 😉
  • 8 Жан Клод ( с двата ножа)

    1 0 Отговор
    Боже мили!