Last news in Fakti

29 Октомври, 2023 19:21 2 007 8

Музей в Барселона отвори врати за нудисти

  • музей-
  • барселона-
  • нудисти-
  • голота-
  • голо тяло

"Голотата винаги е съществувала и телата не трябва да бъдат източник на срам за никого“, каза 59-годишната здравна работничка Марта, посетила изложбата

Музей в Барселона отвори врати за нудисти - 1
Снимка: Shutterstock

Музей в Барселона отвори вчера врати за нудисти, като организира специална обиколка, по време на която посетителите могат да свалят изцяло дрехите си, съобщава Ройтерс, предава БТА.

Каталунският археологически музей проведе 90-минутната обиколка в сътрудничество с местния клуб на нудистите. Посетителите разгледаха фотографската изложба „Бронзовете на Риаче“ на Луиджи Спина, на която са изобразени две големи гръцки бронзови статуи на голи воини от V в. пр.н.е., открити през 1972 г. близо до град Риаче в Италия.

„Искахме да направим посещението по-колоритно, а не типичната обиколка с екскурзовод“, разказва гидът Едгар Местре, който също остана без дрехи. „Искахме хората, дошли да видят фотосите на статуите, да се почувстват точно като героите на произведението, което разглеждат“, добави служителят на музея.

Уебсайтът на музея беше обещал на посетителите възможността да се „възхищават на творбите, като позират в същото положение, в която са те – напълно голи и заобиколени от други тела“.

„Усещам същата интензивност, както при наблюдението с дрехи, но с тази разлика, че можем да разберем по-добре, че голотата винаги е съществувала и че телата не трябва да бъдат източник на срам за никого“, казва 59-годишната здравна работничка Марта, която е посетила изложбата.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потрес

    6 1 Отговор
    Скоро и Столична Община!
  • 2 Град Симитли

    7 0 Отговор
    "Голотата винаги е съществувала и телата не трябва да бъдат източник на срам за никого“, каза 59-годишната здравна работничка Марта, посетила изложбата....
    ..... То и физиологични нужди винаги е имало, ама едва ли има музей на с. нето!

    Коментиран от #3

  • 3 Да ама

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Град Симитли":

    Има има в Италия 😉 "Музей на лайHото отвори врати край село Граняно Требиенсе, което се намира само на около сто километра южно от Милано."
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Маркизов

    5 0 Отговор
    Скоро време няма да са ни нужни дрехи. Както е тръгнал света скоро време може да се върнем в каменната ера. Тия дето оцелеят може да се крият по пещери и землянки ако там намерят спасение и чиста вода. И това тези които сме учили за ядрен взрив едва ли ще оцелеем дълго след това дори да останем живи и с минимални поражения. Незнам дали ще намерим толкова бързо планета заместител на земята на която да се преместим след това. А тези хора дето правят тези изяви: Ден на нудиста или Ден в които еди какви си могат да правят това което обичат. Е то е ясно че ще има определени норми, но онези общества са много напред с материала, а ние още сме в панти века ориенталско ограничено общество, което още живее в миналото.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Буха ха

    2 0 Отговор
    Там е пълно с пед.еруги
  • 8 Шамара

    3 0 Отговор
    След обиколката е имало яко едене и еебене.