Last news in Fakti

2 Ноември, 2023 13:41 1 457 14

Анджелина Джоли: Газа се превръща в масов гроб

  • анджелина джоли-
  • критики-
  • израел-
  • ивицата газа-
  • масов гроб

Холивудската актриса и доскоро посланик на добра воля на ООН разкритикува действията на Израел в ивицата Газа

Анджелина Джоли: Газа се превръща в масов гроб - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Холивудската актриса и доскоро посланик на добра воля на ООН Аджелина Джоли разкритикува действията на Израел в ивицата Газа, като заяви, че невинни жители са "бомбардирани" и в резултат на това анклавът се превръща в масов гроб, предаде ТАСС, като цитира неин пост в профила ѝ в Инстаграм.

Публикацията е във връзка с ударите по бежанския лагер "Джабалия", като палестинците обвиняват за тях Израел. "Това е умишлено бомбардиране на население, попаднало в капан, което няма къде да избяга. Вече почти две десетилетия Газа е затвор на открито, който бързо се превръща в масов гроб. 40 процента от убитите са невинни деца. Цели семейства са убивани", написа Джоли.

Според нея световната общност "само наблюдава" как милиони палестински цивилни граждани са подложени на "колективно наказание"... Актрисата също така казва, че жителите на Газа не получават храна, лекарства и хуманитарна помощ "в нарушение на международното право".

"Отказвайки да поискат хуманитарно прекратяване на огъня и пречейки на Съвета за сигурност на ООН да наложи такова и на двете страни в конфликта, световните лидери стават съучастници в престъпления", посочва в публикацията си бившият посланик на добра воля на ООН.

На 31 октомври контролираното от "Хамас" Министерство на здравеопазването в ивицата Газа съобщи, че Израел е нанесъл серия от въздушни удари по бежанския лагер "Джабалия". Според ведомството най-малко 50 души са станали жертви на нападението. Същите данни бяха изнесени от директора на намиращата се наблизо т.нар. индонезийска болница. По-късно палестинското Министерство на вътрешните работи съобщи, че броят на загиналите и ранените надхвърля 400 души, като половината от тях са деца, припомня ТАСС.

Пресслужбата на Израелските сили за отбрана потвърди удара по Джабалия. Говорителят на израелската армия Джонатан Конрикус заяви, че целта на атаката е бил подземен комплекс, в който се е укривал Ибрахим Биари, командир на бойно подразделение на "Хамас". Според него убитият при удара Биари е имал важна роля при планирането на нападението на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври, отбелязва ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    17 2 Отговор
    "разкритикува действията на Израел" - за един актьор това е много по-лошо, отколкото да снима филм в България, кариерата му е дотам.
  • 2 раз

    12 4 Отговор
    посланничка,а не посланник,Анджелина е жена

    Коментиран от #3

  • 3 Директора

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "раз":

    При професиите няма женски и мъжки род.
    По принцим се казва готвач, без значение дали е мъж или жена. Както и кмет, без значение дали е мъж или жена.
    Както и още безброй други примери.
    Хлебар, месар, министър, президент... а не, хлебарка, месарка, министърка, президентка...
    :)
    Усмихвайте се, не търсете веднага негативното и критиката!

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Пантагрюел

    14 5 Отговор
    Хайде правоверни подлоги.Обявете я за путинистка,какво чакате.Според лайтмотива: Всеки,който не пее ,,в хора" е путинист.Начело с Тръмби и Мъск.

    Коментиран от #9

  • 5 Пародия

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Директора":

    Как се казва на професията:,,медицинска сестра"?
    Братчеда пита,не аз.
  • 6 Калпазанин

    7 3 Отговор
    Само с говорене, проблема няма да се реши. Ама нали са ни дресирали да бъдем либерални и меки само ще наблюдаваме и плямпаме
  • 7 ха ха

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Директора":

    В живия език се използва кметица. Не виждам правилото за професиите да е наложено в българския език, освен от политкоректност и/или реверанс към феминацистките.
  • 8 Тази пък

    7 5 Отговор
    Из под кои камък изпълзя и тя да мята джуки на ляво, дясно.
  • 9 ходжата

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Пантагрюел":

    ща направи правоверен
  • 10 Тази тарамбука с гумени жуки

    5 3 Отговор
    Да бяга да взима деца от там нали е майка тереза.
  • 11 Кадир

    5 3 Отговор
    Тая карикатура какво се обажда по политически въпроси. Да си гледа феминистката пропаганда и наркотиците.

    Коментиран от #12

  • 12 Найлон Хамъск

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Кадир":

    ...и сатанинските ритуали да не забравя, че после ще има...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 НАП

    0 0 Отговор
    Сега всички помагат през фейсбук или туитър. Драснеш там два реда и готово. Разбира се, реалната полза е точно нулева. Но ПР-а върви.