Last news in Fakti

10 Ноември, 2023 13:20 1 632 7

Осъдиха компанията на Робърт де Ниро за 1,2 млн. долара за дискриминация по полов признак

  • робърт де ниро-
  • съд-
  • бивша асистентка-
  • полова дискриминация-
  • продуцентска компания

Актьорът не е лично отговорен за случилото се с бившата му асистентка

Осъдиха компанията на Робърт де Ниро за 1,2 млн. долара за дискриминация по полов признак - 1
Снимка: ЕРА/БГЕНС

Съдебен състав осъди компанията на Робърт де Ниро да плати повече от 1,2 милиона долара на бившата му лична асистентка, след като установи, че продуцентската му компания е извършила дискриминация по полов признак, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Въпреки че съдебният състав установи, че Де Ниро не носи лична отговорност за случилото се, беше разпоредено продуцентската му компания Canal Productions да извърши две плащания от по 632 142 долара на дългогодишната му лична асистентка Греъм Чейс Робинсън.

Де Ниро, който прекара три дни на двуседмичното съдебно заседание, включително два на свидетелската скамейка, е впримчен в съдебни дела с Робинсън, откакто тя напусна през април 2019 г. Той не беше в съдебната зала, когато присъдата беше прочетена в четвъртък следобед.
41-годишната Робинсън свидетелства, че 80-годишният Де Ниро и приятелката му Тифани Чен са се обединили срещу нея, за да превърнат работата, която някога е обичала, в кошмар.

Де Ниро и Чен свидетелстват, че Робинсън се е превърнала в проблем, когато стремежът ѝ да напредва отвъд Canal Productions, компанията на Де Ниро, в която е работила, я е накарал да поставя все по-големи изисквания, за да остане на работа.

В рамките на два дни на свидетелската скамейка актьорът разказа на съдебните заседатели, че е увеличил заплатата на Робинсън от по-малко от 100 000 долара годишно на 300 000 долара и е повишил титлата ѝ до вицепрезидент по продукцията и финансите по нейно искане, въпреки че отговорностите ѝ са останали почти същите.

На моменти Де Ниро призна от свидетелската скамейка много от твърденията на Робинсън в подкрепа на нейния иск за дискриминация по полов признак и отмъщение на стойност 12 млн. долара, включително, че той може да ѝ е казал, че личният му треньор е получавал по-високо възнаграждение от нея, отчасти защото е имал семейство, което да издържа, съобщи АП.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Народа го е казал

    14 0 Отговор
    Храни куче да те лае!
  • 2 Лост

    7 0 Отговор
    След като имало 36 пола ,тя от кой е?И сега даже не можеш да я напсуваш,че нямало вече майка и татко.

    Коментиран от #7

  • 3 Макробиолог

    7 7 Отговор
    Малко, са 12 млрда да му вземат на тоя,дето псуваше като хамалин Тръмп да се натега на Халиудските шкембета.
  • 4 истина ти казвам

    9 0 Отговор
    Е па тва да му е за урок! Никога не знаеш какво можеш да очакваш от една ку..... на която си дал работа и благоденствие! Извода си направете сами......!!!!

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    8 0 Отговор
    Вдигнал й заплатата три пъти и я е направил вицепрезидент и тая реве, че не била дооценена?!?! Докъде може да стигне наглостта на тежи жини? Какво още да направи, човека? Да й прехвърли компанията на нейно име ли? Заслужава да поработи малко на местата, където аз работя, да види как е тук и как се израства във фирмата. Нещастни прдли, възползващи се от либерастките им закони.
  • 6 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "истина ти казвам":

    То тъй, ама вече те задължават да наемеш и някоя ку, щом си наел вече мъж. Изискването ще е 50% от персоналът ти да е от жени. те ще са на заплата само за да продължиш да имаш фирма, без значение дали вършат някаква работа или не. Нещо, като задължителен сертификат, който не ти трябва, но без него не ти дават да работиш. Жените почнаха да си узаконяват п@р@3ити3м@, и никой не се противи на това.
  • 7 ЯкоШиба Япония

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лост":

    То хуба во е имало 36 пола, ама сега са 136 че и отгоре. Мъкааааааааа