Last news in Fakti

16 Ноември, 2023 08:36 1 614 8

Руслан Мъйнов навърши 47 г.

  • руслан мъйнов-
  • рожден ден-
  • биография

Вижте подробности от биографията на актьора

Руслан Мъйнов навърши 47 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Актьорът Руслан Мъйнов е роден на 15 ноември 1976 г. в град Измаил, Украйна. В България живее от 9 септември 1994 г. Приет е в НАТФИЗ в класа на проф. Надежда Сейкова, специалност актьорско майсторство. Като студент играе в постановките на Младежкия театър "Грешки от любов родени" по Лопе де Вега и "Хладнокръвно в Уестсайд", по-късно става едно от постоянните лица на телевизионните продукции "Хъшове“, "Шоуто на Слави“ и "Господари на ефира“, пише "Фокус".

През 2007 г. се включва в колектива на Любомир Нейков, Кръстьо Лафазанов и Христо Гърбов в телевизионното шоу "Комиците“.

През април 2005 г. Руслан Мъйнов подготвя на сцената на Варненската опера ролята на Хаджи Генчо за премиерата на оперетата “Българи от старо време" от Асен Карастоянов, под режисурата на Николай Априлов и диригентството на Станислав Ушев. Спектакълът, в който си партнира с не по-малко известния Стефан Рядков (Дядо Либен), се превръща в най-търсеното заглавие от репертоара на Държавна опера Варна. Той участва и в телевизионния сериал “Столичани в повече".

Мъйнов участва в десетки театрални постановки и издава пет музикални албума.

През 2008 г. участва в българския дублаж на анимационния филм "Хортън“, чиято премиера в България е на 25 април същата година.

През 2020 г. участва във втория сезон на "Маскираният певец" като гост-участник под маската на Паунът. През 2022 г. участва в десетият юбилеен сезон на предаването "Като две капки вода".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП за България и Радев

    2 17 Отговор
    Руслане, носиш руското в себе си и името си. Да си жив и здрав, но е време да се включиш в непобедимата и безаналогова червена армия и да помогнеш в освобождаването на твоята родина Бесарабия
  • 2 Руслане, одъртя и ти,

    21 0 Отговор
    всички дъртеем и хубавеем, да си жив, и здрав, и да си весел, и усмихнат!
  • 3 анонимния

    21 0 Отговор
    Честит рожден ден !!! Да си жив и здрав още дълги години и да ни разсмиваш все така качествено
  • 4 !!!

    13 1 Отговор
    Да е жив и здрав Руслан, много талантлив и позитивен човек!
    Не че е моя работа, но вече е време да си вземе булка! ;))
  • 5 Идън

    12 1 Отговор
    Един от любимите ми артисти. Обичам го. Да бъде здрав- това е най- важното.,,Няма да забравя никога...,,
  • 6 ганю

    3 2 Отговор
    Абе то ляб може да има ама салама как е
    булките това ги интересува
  • 7 Не и не

    10 0 Отговор
    Да си жив и здрав, Русланка, да ни радваш и разсмиваш още дълги години!
  • 8 Тоя кой го е

    1 0 Отговор
    излъгал, че може да бъде артист, та той една роля не може да изиграе истински без да се напряга и симулира артистичност, нито е смешен в комични роли, нито може да имитира сериозни, насила артист, изнасилвач на роли ! Да ходи да продава билети в накой киносалон !