Last news in Fakti

21 Ноември, 2023 08:34 1 433 0

Днес е ден за трансформация и промени

  • лунен календар-
  • астропрогноза

Необходимо е да запазите спокойствие, съветват астролозите

Днес е ден за трансформация и промени - 1
Снимкa: Shutterstock

В небето се вижда половината от диска на Луната, другата остава в сянка. Луната прилича на зеница, покрита с клепач.

Луната е в знак Риби до 19:21 ч. на 22 ноември.

Когато нощната владетелка се намира в знак Риби, всичко се покрива с мъглата на вълшебството. Засилва се мечтателността, привлича ни тайнственото и мистичното. Започва да отслабва способността за умствена концентрация, мисълта витае в облаците, а въображението от време на време се опитва да примами нашето съзнание в света на илюзиите, така че всякакви въпроси, изискващи конкретика, трудно ще намират своето въплъщение в действителността. По-подходящо е да се прекара времето в активна почивка или да се посвети на изкуството.

Уязвими са ходилата на краката. Да се намали употребата на течности, също на алкохол. Да се избягват по възможност лекарствата и да се внимава с тях. Трябва да се знае, че сега алкохолът, цигарите, лекарствата и наркотиците влияят по-силно от друг път.

При Луна в Риби се повишава уязвимостта на кожата и предразположеността към алергични и гъбични заболявания. Отменете посещението при масажист, ако сте го планирали. Забранени са процедури като лимфодренаж, спа процедури и терапия с камъни. Не се препоръчват и процедури против стареене, включително епилация и къдрене.

Рязко се увеличава натоварването на черния дроб и злоупотребата с течности като цяло и алкохол в частност - може да причини вреда, да предотврати навременното отстраняване на крайните метаболитни продукти, соли, вода и токсични съединения.

Луната в Риби действа потискащо на органите на обонянието, осезанието, зрението и слуха и увеличава натоварването на краката. Затова през това време е добре да намалите двигателната активност и по възможност повече да седите, лежите, по-малко да вървите.

Лунен календар: продължава 8 лунен ден до 14:05 ч.

Активен ден, в който могат да настъпят непредвидени събития. Ден на промените. Време за втори шанс, второ дихание. Може да възродите старите проекти, да ги облечете в нова форма. Ден за трансформация, алхимия и преображение. В този ден могат да възникнат нерешени и забравени проблеми, да напомнят за себе си стари дела, затова е важно бързо да умеете да отреагирате. Не трябва да им оставяте време за развитие. За по-бавните хора времето е неблагоприятно, затова те трябва да проявят малко повече активност.

Нежелателно е да се гневите и да се нервирате в осмия лунен ден. Старайте се да не повишавате глас, да не се сърдите, да не обиждате. Не допускайте у вас да се появят негативни емоции. Необходимо е да запазите спокойствие. Избягвайте места, където има много хора. Лесно може да възникне емоционално напрежение. Пълното уединение също не се приветства. Добре е да се прекара денят в тесен кръг от близки, приятели, хора със сходни разбирания.

Следва 9 лунен ден от 14:05 ч. на 21 ноември до 14:28 ч. на 22 ноември

Добро време за решение на всекидневни проблеми. В емоциите може да се наблюдава сдържаност, безразличие, нетърпимост към чуждите недостатъци, мнителност и потребност от ред. Да се ограничат контактите с други хора и да не се влиза в спорове. Не се концентрирайте върху мрачни мисли, побеждавайте ги с енергията на любовта и всеопрощението.

Може да се проявят вашите слабости, да имате проблеми със здравето или спад на жизнената енергия. Сега вашият организъм е абсолютно незащитен, тъй като се настройва към новите ритми на втората лунна фаза и не е готов за сериозно натоварване. Време на енергиен обрат.

Факт е, че в 9-ти лунен ден има рестартиране, когато се актуализират допълнителни програми на бъдещето. Оттук може да има и изблици на негативни мисли, тревоги и страхове, които могат да бъдат силно преувеличени. Вашите действия също не трябва да развалят настроението на другите, грубо да нарушават техния комфорт, права и нужди и ако това се случи, трябва да се извините навреме.

Всякакви очистителни процедури в този период са стъпка към подобрение на взаимоотношенията ви с околния свят и укрепване на собствената значимост. Най-уязвими днес са гърдите, коремната област и органите на кръвообращението. Добре е да се въздържате от енергични физически упражнения, масаж, посещение на сауна. Препоръчва се очистване на помещенията физически и енергийно.

В девети лунен ден е добре да се въздържате от сексуални отношения. Жените трябва да бъдат много внимателни да не бъдат насилени, тъй като мъжете в този ден са много податливи на агресия и необуздани сексуални желания, пише Ивелина Пенчева в novini.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА