Last news in Fakti

27 Ноември, 2023 15:15 1 716 2

Тези японски методи забавят стареенето на тялото

  • японски метод-
  • стареене-
  • забавяне на стареенето

За тях разказва руският генетик

Тези японски методи забавят стареенето на тялото - 1
Снимка: Shutterstock

Четири японски метода забавят стареенето. За тях разказва руският генетик Николай Александрович.

Той имал възможността да се запознае с лекция на японски генетик на тема “Стареенето на човешкия организъм и какви методи могат да забавят старостта”. Д-р Николай Александрович прилагал тези методи върху себе си, пише zdrave.to.

1. Той започнал да употребява повече антиоксиданти, които се съдържат в листните зеленчуци, горските плодове, чесъна, лешниците, бадемите, морковите, цвеклото, броколито и т.н. Той наблегнал на тези продукти, защото виновни за стареенето на нашия организъм са свободните радикали.

2. Вторият японски метод се изразява в употребата на чиста вода. Не сокове, компоти, нектари, чайове, а именно обикновена чиста вода. Защото към старостта човек губи 30% от водата в организма си. Затова Александър Николаевич се стараел да пие по 2 литра на ден.

3. Третият метод е спортуването и всякакви физически натоварвания. Физическите упражнения дават тласък на процеса на възстановяване и нарастване броя на клетките в човешкия организъм. И като следствие стареенето се забавя.

4. Четвъртият начин по мнението на японския учен е духовен и гласи следното: на човека му е нужда ясна цел (или цели) в живота, която той е искал да постигне през целия си живот.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234567

    2 2 Отговор
    Мажете се с всякаква слуз , каквато намерите.
  • 2 Япония като за Япония

    6 2 Отговор
    Предпочитам японките. Красиви и стегнати. За разлика от жените/кифлите ни по родните географски ширини.