Необходими продукти:
- сирене - 250 г (по - твърдо)
- крема сирене - 250 г (тип Филаделфия)
- чесън - 1 скилидка (по желание)
- лимонов сок - 1 с.л.
- черен пипер - 1 щипка
- зехтин - 1 с.л.
За овлаване:
- сусам - 40 г
- орехи - 40 г
- бадеми - 40 г
- други ядки - по избор
- копър - 1 шепа пресни стръкчета
- сушени плодове - манго, ананас, чипс от банан и кокос
Начин на приготвяне:
Представям ви едно бързо мезенце, с което да изненадате гостите си - бонбони от сирене. Използвайте бяло саламурено сирене, за предпочитане козе, но може и краве или овче. Подходящо е също така и сиренето фета. Сложете го в блендер заедно с филаделфията, лимоновия сок, зехтина, черния пипер и чесъна ако ще ползвате такъв. Завъртете на няколко оборота, за да се получи гладък крем.
Приберете го в хладилник за минимум 30 минути, за да стегне. През това време си подгответе продуктите за овалване на солените бонбони: Запечете сусама на сух тиган и го сложете в купичка. Накълцайте копъра на ситно и го сложете в друга купичка. Ядките също запечете на сух тиган и смелете на ситно, като слагате всеки вид в отделна купичка. Така се смилат и сушените ананас, манго, банан и кокос.
От стегналия пастет от сирена направете топчета и всяко овалвайте в приготвените продукти в купичките. Ще се наложи да навлажнявате или намазнявате ръцете си след всяко оформено топче. Поставяйте бонбоните в хартиени малки капсулки и ги подредете в красиво плато за сервиране.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ами,
11:10 01.12.2023
2 Рецептата за утре
11:10 01.12.2023
3 един
Коментиран от #4
12:27 01.12.2023
4 ами,
До коментар #3 от "един":
Има и шоколад с морска сол ако не си чувал,да знаеш.19:56 01.12.2023