Last news in Fakti

2 Декември, 2023 11:53 1 815 1

Предпразничен детокс: Лунна диета за декември

  • лунна диета-
  • детокс-
  • отслабване

Диетата не само ще ни помогне да детоксикираме тялото си, но и да го разтоварим от излишни течности

Предпразничен детокс: Лунна диета за декември - 1
Снимка: Shutterstock

Когато наближават празнични дни, освен от подготовката за тях се вълнуваме и от това как да устоим на всички кулинарни изкушения, за да не се окажем след празниците с излишни килограми за сваляне. Редовната спортна активност е част от решението, както и регулиране на телесното тегло преди празничното похапване.

Но няма да забравим и за лунната диета, която не само ще ни помогне да детоксикираме тялото си, но и да го разтоварим от излишни течности. С нейна помощ ще сме мотивирани между отделните фази на диетата да не преяждаме и да избираме разумно вида на консумираните храни и напитки. В последния месец от годината фазите на Луната за диетата се падат така, че около Коледа и Нова година да поддържаме форма.

За онези от вас, които са решили за първи път да следват лунната диета, трябва да знаят, че тя се води по определени лунни фази. Всяка фаза трае 24 часа, по времето на която се консумират само вода, чайове, плодови и зеленчукови фрешове. Не се разрешава никакво подслаждане на напитките, не се консумират смутита, млечни храни, алкохол и други.

В случай обаче че усетите слабост, докато следвате диетата, може да си позволите малка купичка плодова или зеленчукова салата, отново без да се овкусява. След приключване на съответната фаза на Луната е важно да се захраните постепенно, пише az-jenata.bg. Може да включите в менюто си освен течностите, консумирани по време на диетата и домашни бульони, малко кисело мляко, печен или варен картоф.

Тъй като за декември месец фазите за лунната диета се падат точно около празничното похапване, бъдете внимателни, за да не се стигне до сериозни храносмилателни неразположения.

Запишете си и фазите на Луната за декември:

  • 5.12.2023г. – 07:58 часа – последна четвърт;
  • 13.12.2023г. – 01:07 часа – новолуние;
  • 19.12.2023г. – 20:28 часа – първа четвърт;
  • 27.12.2023г. – 02:43 часа – пълнолуние.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.