Last news in Fakti

4 Декември, 2023 11:42 1 203 1

Джоди Фостър страда от обсесивно-компулсивно разстройство

  • джоди фостър-
  • обсесивно-компулсивно разстройство-
  • психично заболяване

Това заболяване й пречи на актьорската игра

Джоди Фостър страда от обсесивно-компулсивно разстройство - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Джоди Фостър получи първата си номинация за "Оскар" на 14-годишна възраст за поддържащата си роля във филма "Шофьор на такси" (по-късно тя спечели "Оскар" за най-добра актриса във филмите "Обвинената" и "Мълчанието на агнетата").

61-годишната актриса призна, че страда от лека форма на обсесивно-компулсивно разстройство /ОКР/ в работата си и обича да прави списъци с неща за вършене, пише БГНЕС.

Тя каза пред списание Interview: "Искам да кажа, че имам две различни страни, а режисьорската страна е много по-вярна на това, което съм. Имам мнение за всичко. Аз съм много раздвоена и съм човек, който мисли за бъдещето. Обичам да организирам. Обичам да правя списъци. Леко съм свръхфокусиран и страдам от леко ОКР. И всички тези неща не са много добри за актьорската игра...Трябваше да се науча как да се справям с тях. Така че за мен е по-удобно да бъда режисьор. Мисля, че може би ако съжалявам за нещо в кариерата си, то е, че не успях да направя повече филми като режисьор, но наистина се гордея с филмите, които направих. Те не бяха грандиозни хитове, но са наистина лични истории, които означават много за мен".

Сред филмите на Джоди като режисьор са "Бобърът" с участието на Мел Гибсън и "Money Monster" с Джордж Клуни в ролята на отвлечен телевизионен финансов съветник.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    10 0 Отговор
    Е лезбйките са така