Last news in Fakti

6 Декември, 2023 10:31 1 514 13

4 години без Стоянка Мутафова: Муки всеки ден ходи на гроба ѝ

  • стоянка мутафова-
  • актриса-
  • почина-
  • смърт-
  • помен-
  • мария грубешлиева-
  • муки

Голяма Стоянка Мутафова почина на 6 декември 2019 г. след тежко боледуване

4 години без Стоянка Мутафова: Муки всеки ден ходи на гроба ѝ - 1
Снимка: БГНЕС

"Забравиха мама за чествания. Разбирам ги хората, четири години са доста време, откакто я няма, но тя винаги е в сърцата им. А за мен тя е незабравима. Най-важният човек в живота ми. Всеки ден ходя на гроба ѝ, а за кончината ѝ на 6 декември нищо специално няма да правя.", сподели Мария Грубешлиева, дъщеря на покойната велика българска актриса Стоянка Мутафова.

Този Никулден се навършват четири години, откакто Госпожа Стихийно бедствие напусна този свят на 97-годишна възраст.

"Много често като изкарвам кученцата, хората ме поздравяват, разпитват ме как съм, споделят спомени с майка ми и това ми топли сърцето. Но е тъжно, че новите артисти много не знаят за тези преди тях - като майка ми, като Калоянчев, Парцалев. Слушали са, но чествания за тях в НАТФИЗ няма. Или поне мен не са ме канили", разказва още Муки.

Актрисата, която 15 години игра в Младежкия театър, ще направи помен в памет на майка си на гробищата и в църквата.

През октомври Муки бе на представянето на барелефа на Стоянка Мутафова в Сатиричния театър. На изложбата бяха и семейството Калоянчеви. Маските на великите за "смешната" трупа актьори крепят една от колоните в централното фоайе. Освен на Калата и Стоянка образ беше изваян и на вечно усмихнатата Татяна Лолова. Очаква се инициативата да продължи и с други комици на Сатирата.

"Дадох и шапка на майка ми в началото на октомври за музейна сбирка, посветена на големи актьори в пазарджишкото село Черногорово. Там също разказах спомени за майка ми, както и за неволите, които ме съпътстват откакто съм сама. Трудно е да живееш само с трите ми кучета. Липсва ми майка ми", каза Муки.

Напоследък тя сънувала Стоянка все по-често. Наскоро ѝ се присънило, че я вика и търси. По едно време вратата на стаята се отворила и Мутафова се появила с черната рокля, с която била погребана. Казала ѝ, че е тук. От съня Муки се стреснала и се събудила.

"Хубаво ми е, като си мисля за нея, преди плачех постоянно, сега само гледам снимки и си спомням с любов", казва Муки, цитирана от "България Днес".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Некой си

    19 0 Отговор
    Вечна и памет на Мутафова.
  • 2 Механик

    19 1 Отговор
    Какво работи това Муки, та има пари да плаща за реклама? Щото тая статия едва ли е написана без поръчка. Понеже съм сигурен, че над 99,999% от българите, не се и сещат за Муки.
    п.п.
    И с какво е известно Мукито, освен, че има прякор като на домашен любимец?
  • 3 един друг

    15 1 Отговор
    Това Муки е .аси паразита. За два лева работа не е свършило в този живот.
  • 4 Муки

    13 1 Отговор
    пътя не види , всеки ден ходела на гроба ѝ , вечна ѝ памет !
  • 5 Соваж бейби

    11 0 Отговор
    Ако иска и легло да си сложи там няма да върне майка си.Хората не са я забравили какъв талант беше,но всичко е преходно идват нови звезди и попълват мястото на угасналите .Като крушката мине и срока изгори ходиш си купуваш нова не седиш на тъмно вземе да светне ама на дали.Зле за Муки детенце живяло в сянка на славата на майка си в България задължително се толерират децата на известни има или няма покрития побутват ги на сцената ,някой предаване ..ама много малко се доказват с личен успех.

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ХАХАХА

    14 1 Отговор
    Що за измислици! Осъзнайте се всички знаем Мукито що за стока е .
  • 8 Да бе да, тая Муки

    13 0 Отговор
    не може да излезе от апартамента заради постоянното алкохолно опиянение дето си причинява денонощно...
  • 9 Ти да видиш

    4 0 Отговор
    Напоследък тя сънувала Стоянка все по-често. Наскоро ѝ се присънило, че я вика и търси. По едно време вратата на стаята се отворила и Мутафова се появила с черната рокля, с която била погребана. Казала ѝ, че е тук. От съня Муки се стреснала и се събудила. Муки ли си де дата знам ква си,ама намали белото бе жена,зле ше свършиш!
  • 10 през

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Соваж бейби":

    1973г. големия Апостол Карамитев я къса на приемния изпит за актьорско майсторство и няколко месеца по късно умира от рак на черния дроб, Стоянка Мутафова, цял живот му гони гарез за тази постъпка, и никога не е казала добра дума за него, но самата истина е че Муки няма актьорска дарба и Апостол Карамитев е преценил правилно като я е скъсал тоест спестил е мъките на зрителите тогава, но по късно са я приели по милост нали все пак майка и е била известна актриса, и пастрока и Нейчо Попов също. Но иначе Стоянка и остави около 1,5 милиона КЕШ, и вероятно скоро ще ги изхарчи предвид факта, че не работи и не е пенсионерка, готови пари бързо се харчат.

    Коментиран от #11

  • 11 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "през":

    Случват се такива грешки на изпит ,жалко !Но както в много читави предавания например в
    Ink Master не знам дали го следиш там оцелява най добрия и възможно без грешка да прави татуировки във всеки стил и не само и други креативни неща по време на сезона да покаже и нещо свое свой стил.Някой добри се елеминарт защото им липсва още работа до издигане ,но това ги мотивира и при реванш селекция с отпаднали се доказва.Същото е и със Стоянка голяма !Жалко за децата на такива звезди ,трябвало е да ги насочат с нещо... да се борят в живота ,парите и славата са нещо преходно.

    Коментиран от #13

  • 12 Вергина

    5 0 Отговор
    "Да ме запомнят както си искат". Велика. Да почива в мир. Ех, ако мъжът й е можел да вземе малко от водолейския й непукизъм, можеше по-дълго да са заедно на земята.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.