Last news in Fakti

7 Декември, 2023 15:56 1 160 6

Ранната подготовка за Коледа и Нова година може да ви съсипе

  • подготовка-
  • нова година-
  • коледа-
  • психология-
  • ефект

Психолог съветва да не започваме да се подготвяме за празниците твърде рано

Ранната подготовка за Коледа и Нова година може да ви съсипе - 1
Снимка: Shutterstock

Твърде ранната подготовка за такова важно събитие като Коледа или Нова година може да бъде емоционално изтощителна. Това мнение изрази д-р Денис Хакимов, специалист от Московската служба за психологическа помощ на населението.

"По-добре е да се подготвяме постепенно, без да бързаме и да се суетим", уточнява той в коментар за РИАМО.

Експертът добави, че за някои хора първият сняг е важно събитие, символизиращо прехода към новия сезон. Човек започва да си поставя нови цели, да променя нещо в живота си. Хакимов подчерта, че този период трябва да се използва за добро, но не и за трескаво организиране на събития.

Хакимов подчерта, че всичко е достижимо, ако човек полага усилия и се стреми да върви напред.

На свой ред психологът Марина Философ говори за причините, поради които хората се карат по време на коледните и новогодишните празници. Всеки член на семейството може да има свои собствени идеи и очаквания за подаръците, които ще получи, за това как ще протекат празниците. Разминаването между желаното и действителното може да бъде причина за развалено настроение и разочарование по време на празниците, съобщава онлайн изданието "Подмосковие Сегодня".

Преди новогодишните празници руснаците харчат повече пари както за украса и храна, така и за подаръци на близките си. Според проучването две трети от жителите на страната искат да оптимизират разходите си в навечерието на основния зимен празник.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Батка

    0 1 Отговор
    В белите държави от Ноември месец всичко е окрасено и е едно празнично настроение. Тук баце е завзел от бюджета и едни две Илхи с малкУ ламБички и ай. Фафли гугела не превежда много добре, вземете си прочетете соро растето.
  • 2 Така е

    0 2 Отговор
    Още е рано за започване на коледно новогодишния алкохолен маратон.
  • 3 МИНИМАЛЕН ПЕНСЮНЕР/ХЛЯБ ДОБРУДЖА 1/2☝

    0 1 Отговор
    НИЕ МИНИМАЛНИТЕ СМЕ ГОТОВИ...
    ДВА ПАКЕТА ХЛБ.ДОБРУДЖА
    И ДВЕ ДАМАДЖАНИ...МИН.ВОДА ОТ Ц.Б.....

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.