Last news in Fakti

11 Декември, 2023 11:32 2 928 34

Диана Димитрова съобщи за ново дело заради побоя от Юлиан Вергов

  • диана димитрова-
  • побой-
  • актриса-
  • откраднат живот-
  • насилие-
  • юлиан вергов

"Говорете, за да Ви чуят, независимо дали са минали пет или десет години!", гласи призивът на актрисата към жертвите на насилие

Актрисата Диана Димитрова през последните дни напомни отново за случая на насилие над нея във Фейсбук. В нова публикация по темата тя заявява, че Прокуратурата е отказала да образува досъдебно производство за изблика на физическо насилие срещу нея. Актрисата и художник отново обвинява актьора Юлиан Вергов, че я е нападнал по време на снимките на сериала "Откраднат живот", а колеги от актьорския състав и екипа на телевизионната поредица, застанали на негова страна, дори са излъгали и покрили случая умишлено.

Ето какво написа Диана Димитрова в новата си публикация, която казва, че ще има и ново съдебно заседание, което този път ще бъде открито:

"Скъпи хора, приятели и колеги, журналисти,

След една година всевъзможни опити да се прикрие насилието над мен искам да обясня, защо Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство и да съобщя за нов опит, целящ да излъска имиджа на насилника.

За мен битката с насилника приключи на 28-ми март, когато моите прекрасни колеги от сериала събраха невероятна смелост и проговориха в името на справедливостта. Те не защитиха лично мен, а каузата да кажем НЕ НА НАСИЛИЕТО. Гласовете им бяха толкова силни, че цяла България ги чу.

Михаил Чехларов - реквизитор, Грета Манчева - главен художник грим, Стефан Геков - 2-ри асистент камера, Даниел Емарт - сет дресър, Дилян Иванов - 2-ри асистент камера, Владимир Ковачев - гардеробиер, Йоана Попова - гардеробиер, Светлозар Петров - реквизитор. Те бяха потресени и побеснели, че използват имената им, професионалните им квалификации в уж официално изявление от екипа на сериала, изпратено до медиите на 27-март. Писмо, което никога не са чели. Писмо-донос организирано от г-жата, която твърдеше, че е пряк свидетел в гардеробната през 2017 г. Същата им се е обаждала и агитирала да запазят неутралитет. Писмо, в което се изреждат имената на 31 колеги, а 20 от тях дори не са били на работа в същия ден. Доказах го със запазената снимачна програма, която публикувах и я изобличих в поредната долна лъжа.

След умишленото медийно изкривяване на фактите от постановлението на Прокуратурата съм длъжна да направя кратка ретроспекция.

Първо. Прокурорът отказва образуване на досъдебно производство на основание чл.24, ал.1, т.3 и ал.5 НПК и това е написано изрично в постановлението му. Това означава, че е изтекла давността за извършеното престъпление, както и че престъплението се преследва по тъжба на пострадалия пред съда, а не се води от прокуратурата - тя се занимава единствено с престъпления от общ характер. Тази давност е в размер на три години и е изтекла през 2020 г. Ако прокурорът считаше, че насилникът е невинен, щеше да откаже образуване на досъдебно производство на друго основание, а именно – чл.24, ал.1, т.1 НПК – деянието не е извършено или не съставлява престъпление. Скъпи хора, прокурорът не приема, че насилникът е невинен, а че не може да бъде преследван от закона поради изтекла давност.

Второ. Цитирам текста от постановлението: ''Действително в настоящият казус се установява, че по тялото на Диана Димитрова има причинени мекотъканни травми - оток и кръвонасядания в областта на лява предно - странична част на лицето и лява раменница. Заключението на вещото лице КАТЕГОРИЧНО посочва, че ограничени по площ описаните кръвонасядания били с характер да причинят и се отнасят към медико – биологичния признак „Болка и Страдание“ по смисъла на чл.130, ал.2 НК.“

Трето. Бях решена да предприема мерки заради официалното (единствено писмено) изявление на насилника, в което умишлено изманипулира обществото и с намеци склони да мисли, че съм се държала непристойно. Изявление, което причини огромни щети върху името ми и измести фокуса за насилието, а жълтата медия развихри въображението си до висоти. Но след намесата на моите колеги на 28-ми март реших, че няма смисъл допълнително да разстройвам родителите си, най-вече майка ми и да се ангажирам повече, защото цяла България разбра, че съм била насилена, а насилникът се опитва да го прикрие. А хората и приятелите ми знаят какъв човек съм и нямаше нужда да изброявам добрините и каузите свързани с деца, в които съм участвала. Но насилникът е решен на всяка цена да продължава с обществената манипулация и е пуснал тъжба в съда за обида, заради мой фейсбук статус. Да, за обида след почти година. Доколкото може да има нещо забавно в цялата тази унизителна и мъчителна за мен история е, че насилникът не се чувства невинен, а обиден! Защото ако се чувстваше невинен, щеше да е завел досега дело срещу мен за набеждаване в престъпление.

Ако можех да върна времето назад в деня, когато споделих дълго пазената тайна за причиненото върху мен насилие, сега отново щях да говоря. След една година виждам промяната и резултата, защото до този момент темата за насилието беше табу. А жертвите на насилие бяха просто статистика. Някой трябваше да влезе пръв в огъня и да даде гласност. Не съжалявам за избора си, защото беше правилният. Независимо от високата цена, която платих. Говорете, за да Ви чуят, независимо дали са минали пет или десет години! Насилието е престъпление и жертвите не трябва да се наказват повторно като носят в себе си страха от изобличаването на насилника.

Искам да Ви поканя в откритото съдебно заседание на 14-ти декември, 16:45ч. в съдебната зала на Софийски районен съд, 20 – ти наказателен състав, гр. София, бул. „Ген. М. Д. Скобелев” № 23. Имам правото да не се явявам на делото, но реших, че ще бъда там...заради целия път, който извървях и заради себе си.

Скъпи хора, не позволявайте злото да Ви затваря очите за истината!"


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 насилието в бг е нараснало ,

    14 3 Отговор
    пулев рита андреа , а оная мълчи . ако я пердашат ленчето сигурно крие . хората и от градския транспорт и контрольорите от кат , и механджиите с чалги партите се проявяват . няма спиране . дявола ги е подгонил . сега на нова година ще има пиратки в очите , бой на пяни шофери и мигранти и соцялни . да знаят че има последици и отговорности . е сега ако няма нищо, минало заминало . хората стават опасни когато ги притиснат . случая елеонора с дансаджията .
  • 4 Павел пенев

    44 10 Отговор
    Иска да се шуми около името и за получаване на известност,но подхода е съмнителен.

    Коментиран от #22

  • 5 урко

    44 7 Отговор
    оффф, тая не и ли омръзна бе?

    Коментиран от #29

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Макавей Пухчев

    31 6 Отговор
    Докато правеше додучета, не и се брояча синусите, но откакто вергов го подава на други и е кофти
  • 9 Какво дело..

    33 5 Отговор
    Тази въобще има ли доказателства, след 5-10 години, че той я е бил ? Признал ли си е ?
  • 10 Таз общата

    30 6 Отговор
    Кой ли не я мина. Сега си прави реклама.
  • 11 ...

    17 2 Отговор
    Реторсия следва или спиране на делото, но тя си го е търсиила, ако е вярно и може да докаже в съда със свидетели. Иначе всичко отпада и мъжа печели делото и разхода по делото. А може и дело да заведе второ за граждански иск срещу Диана. Вариантите са много, зависи от свидетели и съдията. Прост човек съм.
  • 12 хикс

    27 6 Отговор
    Диянче , за да има цуни-гуни са нужни двама (съгласни) ! Дано ме разбра правилно !

    Коментиран от #26

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Медицинското

    28 6 Отговор
    Установени били травми и............ Това по снимките ли са го установили, щото след 6 години няма нито лекар, нито техника, която да види описаните увреждания. А оня я бил "изритал с цялата си мъжка сила в главата", както била паднала на пода. И що ни занимавате с това психично увредено същество, ами не го изпратите на лечение, ако наистина искате да му помогнете.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Стига с тази.....

    29 6 Отговор
    Вежди Рашидов беше абсолютното прав в Народното събрание за к/////те.

    Коментиран от #24, #25

  • 17 Аман

    26 6 Отговор
    Тая некадърница докога ще се опитва да я забележат? Никой и никъде не я взема нито в кино , нито в театър. Тъжно за нея, но факт. Да си седне на трите букви и повече да не се излага.
  • 18 Аман

    15 7 Отговор
    Тая некадърница докога ще се опитва да я забележат? Никой и никъде не я взема нито в кино , нито в театър. Тъжно за нея, но факт. Да си седне на трите букви и повече да не се излага.
  • 19 Мъдрият

    29 4 Отговор
    Напротив г-жо Димитрова!

    Цяла България разбра, че си прелюбодейка и манипулаторка!

    Сега, дали в този случай си отнесла шамари - не знам, двамата твърдите различни неща - само Господ знае истината!

    Но моето мнение е, че ако има подобен проблем с насилие и човекът, който го е претърпял смята, че решението на проблема е да води дело за насилие - това трябва да се направи веднага: още на същия ден! Или на следващия ден!

    Но такова нещо както при амеровците - изведнъж някои моми да се сетят, че са били "ощипани" преди 20-30г. - и законът да им позволява да завеждат дело след толкова време - е безумие!

    Нормално е законът да има срок за такива дела, който трябва да бъде според мен не повече от месец след деянието! Такова нещо след много години - за мен говори за други подбуди на засегнатите!
  • 20 Кайнарджанска

    20 3 Отговор
    Остави "скъпи хора на мира,
    върви си при роднините да обменяш ценни мисли с тях и отново: Остави хората на мира!
  • 21 Марш

    10 2 Отговор
    Уруспийо!!Скрий се в дън земя!!!

    Коментиран от #23

  • 22 Освен това

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Павел пенев":

    както сама призна в п ървото си интервю е лице на НПО за борба с насилието над жени. Така,че трябва да "поддържа огъня" за да получава паричките.
  • 23 Обидите са липса на аргументи!

    2 4 Отговор

    До коментар #21 от "Марш":

    Защо обиждаш жената?
  • 24 Не на НАСИЛИЕТО над жени!!!

    2 6 Отговор

    До коментар #16 от "Стига с тази.....":

    Кой ти каза, че никой не се интересува? Трябва да се говори за насилието, за да не могат насилниците да внушават страх и срам в жертвите си! Никога не е късно за това! Дори след 20-30-40 години, когато жертвата събере смелост да го направи. Насилниците това искат -да затворят устите на жертвите и никой да не разбере каква, не само физическа, а повече психическа травма, са причинили!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Не винаги

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "хикс":

    Ива едно деяние, когато единия не е съгласен, но другия действа против волята ми и се нарича Насилие!
  • 27 Млъквай!

    2 7 Отговор
    Сексист! Вежди Рашидов не е прав в никакъв случай и не уважава жените, обижда ги на полова основа, умствено ограничен човек и ти си същия "дол дренки" като него!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Алооо

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "урко":

    Ами що четеш бре?

    Коментиран от #33

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Съдията Дред

    1 1 Отговор
    Ясно, 20 състав СРС, съдия Куртева, сложила го в заседание в 16.45, защото знае, че като последва възражение за изтекла давност, и ще го прекрати. Ножо ще има камери, Дианчето ще дава интервюта, ще се пошуми около нея. Безплатна рекламка, ама дали ще има ефакт, ще видим. Все някое НПО ще и сипе в копанката
  • 32 Диан

    1 2 Отговор
    Защо не се насочиш към п0рно индустрията? Там поне можеш да спечелиш пари. В театъра и киното не вярвам някой режисьор да те вземе, или някой актьор да иска да играе с теб, защото рискът да бъде обвинен е прекалено голям.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.