Last news in Fakti

12 Декември, 2023 13:56 1 186 9

14-годишна котка постави рекорд на Гинес за най-силно мъркане (ВИДЕО)

  • рекорд-
  • рекордите на гинес-
  • котка-
  • мъркане-
  • най-силно мъркане-
  • домашна котка

Когато мърка Бела отчита невероятните 54,6 децибела, което се равнява на звука от врящ чайник

Бела, 14-годишна котка от Хънтингдън, Кеймбриджшър, подобри световния рекорд на Гинес за най-силно мъркане на домашна котка. То е с удивителните 54,6 децибела, което се равнява на звука от врящ чайник.

А каква е тайната за успеха на Бела? Оказва се, че според стопаните ѝ това е храната.

Когато компанията Whiskas разбира, че Бела е нейна почитателка, брандът се заема да провери дали нейните рецепти наистина могат да ѝ помогнат да счупи рекордите на Гинес и да си осигури престижната титла за най-силно мъркане.

Никол Спинк, гордата собственичка на Бела, казва: „Винаги сме знаели, че Бела мърка много силно – дори се налага да увеличаваме звука на телевизора, за да го чуем през нейното мъркане – и то винаги след хранене. Когато видяхме, че рекордът за най-силно мъркане в света е в процес на издирване, знаехме, че трябва да предложим Бела, и сме много доволни, че го направихме! Всички сме изключително развълнувани, че Бела подобри световния рекорд. Тя е част от нашето семейство от много години – обичаме я безкрайно и се гордеем с нейното постижение.“

След строг процес Световните рекорди на Гинес регистрираха опита на Бела да подобри съществуващия рекорд и след перфектното ѝ представяне нямаше съмнение относно резултата.

Дейв Уилсън, официалният съдия на Световните рекорди на Гинес, който наблюдава опита на Бела да счупи рекорда, отбеляза:

„Винаги е вълнуващо, когато има потенциал за нов световен рекорд, затова очаквахме с нетърпение да видим дали Бела ще успее да го направи. Поставихме записващите устройства, след което Бела се настани на любимата си възглавница и започна да мърка. Резултатите бяха очевидни веднага – Бела счупи рекорда за най-силно мъркане в света!“

Ани Аргайл, директор на Уискас в Европа, заяви: „Ние се стремим да помогнем на всички котки да живеят по-здравословно и щастливо. Години наред създаваме вкусни рецепти, на които не могат да устоят и най-капризните котки. Развълнувани сме, че нашата отдаденост е допринесла за рекордното мъркане на Бела – какъв невероятен подвиг, както от страна на Бела, така и от гордата ѝ собственичка Никол!“

Сега Бела гордо държи титлата за най-силно мъркане на домашна котка в света, отчасти благодарение на любимите си ястия на компанията за котешка храна, твърдят от там.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паулито Куельо

    8 2 Отговор
    Поставила е рекорд,защото не са чули ,,нашите котета",които срещу малко Уискас така громко мъркат в ,,Козяк",че се чува чак в Лондън.
  • 2 раз

    4 0 Отговор
    Белла е 14-годишна котка от Хънтингтън- Кеймбриджшър,която подобри световния рекорд на Гинес за най-силно мъркане.
  • 3 Ели Енчева

    2 0 Отговор
    Аз съм готина мацка и си правя вкусни ястия по готварски рецепти. Моите капризни приятелки и приятели не могат да устоят на вкусотиите и ги изяждат до последната троха,с която ги омитат от чиниите си.
  • 4 4933гху

    1 0 Отговор
    ГМО. И котката и храната
  • 5 един от стадото

    3 0 Отговор
    добра реклама на Уискас, но и Феликс не лъже. Моя налита и на бахур. И като термометър и барометър е. Не ще ли да излезе на вън значи е около нулата. Шегуваме се често със сина ми. Двама мъже и половина сме били в къщи..
  • 6 12345

    3 0 Отговор
    Голям кеф е стопанката и да я гали. Като Бб папите както са го галили
  • 7 Чудо големо !

    5 2 Отговор
    На тия години има проблем с дихателните пътища,нормално е да хрипа.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.