Last news in Fakti

19 Декември, 2023 16:16 1 074 4

Aктьорът Джонатан Мейджърс бе признат за виновен за нападение на приятелката си

  • джонатан мейджърс-
  • актьор-
  • обвинение-
  • съд-
  • бивша приятелка-
  • marvel-
  • disney

Мейджърс смятан за едно от бъдещите лица на супергеройските филми на "Дисни" и "Марвел" преди да избухне скандалът

Aктьорът Джонатан Мейджърс бе признат за виновен за нападение на приятелката си - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американският актьор Джонатан Мейджърс беше признат за виновен от съдебни заседатели в Ню Йорк по обвинения, че е нападнал бившата си приятелка на задната седалка на автомобил, съобщиха световните осведомителни агенции.

Срещу Мейджърс, който беше смятан за едно от бъдещите лица на супергеройските филми на "Дисни" и "Марвел" преди да избухне скандалът, бяха повдигнати две обвинения за нападения и две в тормоз.

Шестчленен състав от съдебни заседатели го призна за виновен по едно обвинение в нападение и едно за тормоз, но го оправда по другите.

Присъдата е произнесена след двуседмичен процес в щатския съд в Манхатън. Мейджърс, облечен в сив костюм, се изправи пред съдебните заседатели и председателят прочете решението. Той стисна устни и наведе лице надолу, когато бе прочетена първата присъда, но иначе не показа особена реакция.

Мейджърс ще бъде осъден на 6 февруари. Той е заплашен с до година затвор, но прокурорите не са посочили каква присъда планират да поискат.

Прокуратурата на Манхатън одобри решението, като заяви, че доказателствата показват "цикъл от психологически и емоционален тормоз, ескалиращ до модели на принуждаване" от страна на Мейджърс. Прокурорите казаха, че Мейджърс е нападнал тогавашната си приятелка Грейс Джабари в кола под наем в Манхатън през март, оставяйки я с счупен пръст и подута ръка и ухо.

Джабари четири дни дава свидетелски показания и обясни, че Мейджърс я нападнал, след като тя взела телефона му, понеже видяла съобщение от друга жена. Тя също описа неговия "буен нрав" и други инциденти, при които той "избухвал" от гняв.

"Тя се е съобразявала за всичко с подсъдимия, за да му угоди, за да не го ядосва", каза прокурор Кели Галауей по време на заключителните аргументи в четвъртък, предава БТА.

Адвокатът на Мейджърс се опита да преобърне сценария, твърдейки, че клиентът му е бил жертвата, защото Джабари го е атакувала в колата, а след това го е обвинила в нападение, след като той се е разделил с нея.

Мейджърс подаде насрещно обвинение срещу Джабари, но прокуратурата прекрати разследването по липса на доказателства.

Актьорът участва във филма от 2019 г. "Последният тъмнокож в Сан Франсиско", преди да се изяви в "Крийд 3" и "Ант-мен и Осака: Квантомания" на "Марвел".

Мениджърската компания на Мейджърс, фирмата, която осигуряваше пиарът му и няколко рекламодатели се отказаха да работят с него, след като беше арестуван. "Дисни" го отстрани и от новия филм Magazine Dreams. След обявяването на решението на съдебните заседатели студиата "Марвел" също отказаха да работят с него.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    5 1 Отговор
    Може да е бил гладен....... така като го гледам, сигурно е племенна черта
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.