Last news in Fakti

20 Декември, 2023 10:32 1 916 18

Трето обвинение в изнасилване за Жерар Депардийо

  • жерар депардийо-
  • обвинение-
  • изнасилване-
  • сексуално посегателство-
  • актьор

Посегателството се е случило по време на интервю с актьора през 1995 г.

Трето обвинение в изнасилване за Жерар Депардийо  - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Испанската журналистка и писателка Рут Баса обяви във вторник, че е подала жалба в Испания срещу френския актьор Жерар Депардийо за изнасилване, случило се в Париж, предаде АФП.

51-годишната жена е заявила, че миналия четвъртък е подала жалба в испанската полиция за изнасилване, за което твърди, че се е случило по време на интервю с френския актьор на 12 октомври 1995 г. за списание "Синемания".

Рут Баса, която по това време е била на 23 години, твърди, че 46-годишният по това време актьор ѝ е посегнал в помещенията на бившата продуцентска компания Roissy Films. Тя допълва, че травмиращата случка я е "парализирала".

От полицията и прокуратурата са обяснили, че не са в състояние да потвърдят подаването на тази жалба, която ще бъде третата срещу актьора за сексуално насилие след 2018 г.

В началото на декември по националния телевизионен канал "Франс 2" беше излъчен разследващ документален филм относно обвиненията в сексуални посегателства срещу Депардийо. Той включва кадри, на които актьорът многократно прави неприлични забележки и жестове по време на пътуване до Северна Корея през 2018 г. Репортажът предизвика нова вълна от възмущение срещу французина.

В Испания престъплението "сексуално посегателство" включва и изнасилване според Наказателния кодекс, като журналистката потвърждава, че случаят е бил такъв.

Рут Баса обяснява пред АФП, че "напълно" е била забравила за посегателството, докато не е прочела за разследването, публикувано от новинарския уебсайт "Медиапар" през април, в което тринадесет жени обвиняват актьора в сексуално насилие, припомня БТА.

Тя разказва още как материалът провокира у нея "вътрешен пусков механизъм" и "проблясъци" на паметта, потвърдени от лични бележки от онова време, които тя казва, че е намерила отново.

От правна гледна точка тази жалба има малък шанс за успех поради изтекла давност. Въпреки това Рут Баса обяснява, че е решила да я подаде с надеждата, че може да "помогне на други" да направят същото.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 митутурутки

    37 4 Отговор
    И се "сетиха" сега след 30 г само, защото избра Русия за втора родина!?
  • 2 да де

    32 3 Отговор
    Хаха бабетата се сещат, че някога били изнасилвани.
  • 3 ДРТ ПРЧ

    33 2 Отговор
    СМЯХ, СМЯХ, СМЯХ. КАК СЕ ДОКАЗВА ИЗНАСИЛВАНЕ КОЕТО ЕВЕНТУАЛНО Е СТАНАЛО ПРЕДИ 28 ГОДИНИ. ТАЗИ ЖЕНИЦА Е РЕШИЛА ДА СИ НАПРАВИ МАЛКО РЕКЛАМА И ДА ИЗКАРА ЛЕСНИ ПАРИ
  • 4 Алфа херинга

    34 2 Отговор
    Много я травмирало, ама напълно го била забравила. Тези стават все по нелепи.
  • 5 въпрос

    25 1 Отговор
    Защо не е подала жалба още тогава и видите ли била забравила за случката? Не знам ще има ли сила, която да спре подобни простотии. Тази да не би да е била изнасилвана многократно през годините, та да е забравила точно това? Ако е истина, такова събитие оставя травма за цял живот и не е възможно да бъде забравено.
  • 6 Абе

    10 0 Отговор
    Баните сигурно са си спомняли , и разказвали с кеф , но някоя активистка ги е чула , и.....

    Коментиран от #7

  • 7 Абе

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Абе":

    Баните - бабите
  • 8 Горкия човечец

    17 2 Отговор
    руското гражданство = проблеми, схеми и интриги
  • 9 Било е обратното

    17 1 Отговор
    Всички до една са се натискали на известните, сега пък те били изнасилените. Ей, мъжетеееее, що дремете и вие не ги обвините в сексуални посегателства.
  • 10 Русофил

    4 16 Отговор
    Пърди-о ще заслабне от ядове да се прави на руснак.

    Коментиран от #15

  • 11 СТИГА БЕ

    14 1 Отговор
    от 95 дооо 2023, , как ги помни тези работи бе,... а снимки дали има,...а посадъчън материал
    Стана ужасно, добре че не съм известен
  • 12 джо престъпникът

    16 2 Отговор
    Това е типичният Англосаксонски стил - преди 25-30-40 години бях изнасилвана но сега се сетих.? Даже децата не биха повярвали на тези престъпници продължават същият сценарий не само в Америка сега вече и в Европа. Каква простащина, наглост,идиотизъм . Американската правова система и дипломацията им работи по следният начин: Няма никакво значение дали си виновен или не "от доказателства няма нужда защото ние мислим така " което означава ,че е вярно след което приемаш техните условия - признаваш ,че си виновен след което те " помилват за това ,че си признал " и присъдата можеш да платиш във вид на глоба но това не е винаги така може и 100 години затвор няма значение на колко си години
  • 13 Роза

    4 10 Отговор
    Щом като този актьор го обвиняват толкова жени,вероятно той на млади години е имал склонност към сексуално посегателство.Грешката им е,че не са се оплакали още тогава. Сега поради изтекла давност жалбите им едва ли ще бъдат уважени.Според мен той е добър като актьор,но това не значи,че е качествен като човек.В Библията има едно предупреждение:"Помни,че твоят грях ще те намери!"

    Коментиран от #16

  • 14 С нетърпение

    1 0 Отговор
    очаквам от самотния минус0цвъкател да редактира горните коментари по свой вкус, та да стане веднъж завинаги ясно какво не им харесва ...
  • 15 Хирург

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Русофил":

    По-леко, че ще си докараш херния от напъните да се представяш за "русофил";-)
  • 16 Мушкато

    11 5 Отговор

    До коментар #13 от "Роза":

    Щом като този актьор го обвиняват толкова жени (и то след толкова години - по старата изпитана "рецепта"), вероятно той на не много млади години е взел едно "неудобно" гражданство. Елементарно, Уотсънке!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.