18 Декември, 2013 09:36 823 0

Източват ли болниците Здравната каса?

  • здравната каса-
  • александровска-
  • болница-
  • източват

При проверка на Александровска болница няма констатирано нарушение, твърди директорът й

При проверка на Александровска болница няма констатирано нарушение, твърди директорът й д-р Костадин Ангелов, показвайки документ в студиото на сутрешния блок на БНТ. Така той отговори на обвинението на управителя на Касата Румяна Тодорова, която посочи като пример за източване на НЗОК чрез ненужна хоспитализация на пациенти точно Александровска болница.

Основната теза на Здравната каса е, че болницата е работила повече през месец ноември и тази теза е вярна, потвърди д-р Костадин Ангелов. С 82-ма пациенти повече е лекувала болницата този ноември в сравнение със същия месец 2012 г, заяви директорът. Това обаче не показва, че се източва Здравната каса. Д-р Ангелов паказа Констативен протокол от проверка, доказващ, че в здравното заведение няма констатирани нарушения при проверката. Така директорът опроверга твърденията на д-р Тодорова.

Сигурно има болници, които нарушават закона, но това не е Александровска, съгласи се с твърденията на директора на болницата и Иван Димитров, който е член на Надзорния съвет на НЗОК и председател на Федерация Български пациентски форум.

“Аз лично не мога да се съглася с твърденията на д-р Тодорова. Потокът от пациенти в голяма болница като Александровска е наистина сериозен”, изказва тезата си подкрепена от личните си впечатления от посещение там. Подобно заведение няма как да няма увеличение на пациентите – така че разлика в пациентите между 2012 и 2013 е нормално да има, категоричен е Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА