Last news in Fakti

19 Декември, 2013 15:38 8 566 0

10-те най-добри тв сериала през 2013 г

  • сериали-
  • телевизия-
  • класация

Качеството на телевизионните продукции се повишава постоянно, а интересът към тях през тази година бе изключително голям

Качеството на телевизионните сериали през последните години непрекъснато се повишава, като много медийни специалисти заявиха, че живеем в златната ера на телевизията. Поради тази причина и в популярното издание  "Ентъртейнмънт уикли" публикуваха класация на 10-те най-успешни сериала за 2013 г.

            10. Завръщането

Френската драма впечатлява с изключително оригинален сюжет, разказващ за малко алпийско градче, където мъртви хора постоянно се връщат към живот. Това се случва и след като загинала в автобусна катастрофа тийнейджърка се завръща от мъртвите. Тя съществува на границата между живота и смъртта, опитвайки се да разкрие тайните на селището.

 

 

 

9. Къща от карти

Политическата драма, предназначена за гледане в интернет, обра точките на критиците. Кевин
Спейси направи страхотно превъплъщение в кожата на егоцентричния конгресмен Франсис Ъндърууд. Историята за безскрупулните игри в политиката напомня сюжета на някоя Шекспирова драма, а животът на готовото на всичко за президентския пост семейство, стана любим на интернет маниаците.

 

 

 

                                                                                                8. Добрата съпруга

Правната драма за съпругата на арестуван за секс скандали и корупция главен прокурор продължи да вълнува зрителите и със своя 4-ти сезон. Адвокатската кариера на Алиша Флорик застана в основата на един от най-интелигентните сериали в днешната телевизия, а правните случаи представени в него могат да привлекат вниманието, както на обикновенните зрители, така и на професионалните прависти.

 

 

 

7. Top of the Lake

Минисериалът разказва историята на детектив Робин Грифин, която разследва изчезването на бременната 12-годишна дъщеря на наркобос в Нова Зеландия. Специалистите определят продукцията като феминистка драма, изследваща суровия живот на жените-полицаи и тежките травми, които може да остави сексуалния тормоз върху личността. Продукцията се оглавява от единствената жена-режисьор носител на „златна палма“- Джейн Кемпиън.

 

 

                                                                                                6. Момчетата от Медисън авеню (Mad Men)

И новият сезон на сагата за американската рекламна къща през 60-те години на миналия век успя да привлече вниманието на зрителите. В него се разви историята на разцеплението  на американското общество през 60-те. Чрез ексцентричния рекламен Бос Дон Дрейпър, сериалът ни показва падението на американската мечта, последствията от войната във Виетнам и битката срещу сегрегацията.

 

 

 

 

5. Please Like Me

Австралийската черна комедия проследява живота на млад мъж, който след като се разделя с приятелката си осъзнава, че е гей. Освен с проблемите на младостта си, той трябва да се справи и с психически нестабилната си майка, която планира самоубийство. На пръв поглед сериалът изглежда като трагична драма, но всъщност предлага моменти, които могат да докарат зрителя до гърчове от смях.

 

 

 

                                                                                                                 

4. Оранжевото е новото черно

Уеб-сериалът проследява житието на момиче от средната класа в Ню Йорк, попаднало в женски затвор. След като бива заловена да пренася наркотици, предоставени от нейна приятелка, тя трябва да се сблъска с живота на жените от гетата, оказали се нейни съкилийнички. Продукцията съчетава хумор с драма и  е любима на зрителите от женски пол.

 

 

 

 

3. Игра на тронове.

Фентъзи-сериалът по романите на Джордж Мартин е любим на зрителите през последните 3 години. Третият сезон предложи може би най-шокиращия епизод, виждан в тв. ефир  от много време насам. В „червената сватба“ зрителите видяха, как по възможно най-брутален начин бяха избити повечето главни положителни типажи в сагата. Освен това сюжетът с катарзиса на Джайм Ланистър и сцените с изтезанията на Теон Грейнджой и боя на жена-рицар с мечка на гладиаторска арена, задоволиха вкуса и на най-капризните фенове на фентъзи жанра.

2. Просветлена

Трябва ли да посветиш живота си на това да правиш правилното нещо, дори и това да е за грешната причина? Това е въпросът, който сериалът задава. Шоуто проследяващо живота на изправена пред нервна криза шефка на компания в Ел Ей, е напоено с черен хумор и култови лафове. То е типичната драма за антигерои, задаващо екзистенциални въпроси, но и разполагащо с изключително интригуващ сюжет.

 

 

 

 1. Breaking Bad

Криминалната сага за превърналия се в нарко барон учител по химия завърши през тази есен.
Брайън Кранстън направи страхотно превъплъщение в ролята на болния от рак преподавател Уолтър Уайт, а Арън Пол си осигури билет за голямото кино, чрез ролята на неговото протеже Джеси. Продукцията завърши както всички очакваха. Кърваво, трагично и брутално.
Уолтър бе отритнат от семейството си и наказан за престъпленията си. С последния си акт в
крайна сметка той въздаде справедливост на конкурентните си пласьори, а Джеси изживя своето изкупление по възможно най-тежкия начин. Все пак зрителите видяха края на вероятно най-добрия криминален сериал през последното десетилетие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА