Last news in Fakti

20 Декември, 2013 07:05 2 592 2

10-те най-лоши филма през 2013 г

  • кино-
  • фими-
  • класация

Холивуд прави и шедьоври, но в повечето случаи ражда нечувани бози

С края на годината започват класации за най-най нещата през последните 365 дни. Е, списание Time  реши да разчупи стереотипа, и направи класация на 10-те най-лоши филма през 2013 г. Да, Холивуд пуска по кината и шедьоври, но доста често публиката става свидетел на невиждани бози.

10. Последният ергенски запой 3

Алкохолното натравяне може да е смъртоносно и едва ли бих го пожелал на някого. Алкохолът обаче е нужен, за да бъде преживян този филм. Макар и доста забавен, в определени моменти той е отвратителен, а хуморът първичен. Е, все пак той навярно ще си остане култов сред любителите на идиотски комедии, а и даде сериозен тласък на кариерата на Брадли Купър.

 

9. Оз, великият и могъщият

По-добре за всички беше предисторията на класическата лента по романа на Лиман Франк Баум от 1938 г.,  никога да не види светлина. Едва ли някой може да обвини режисьора Сам Райли, че е поел идеята да направи прикуъл на една от най-големите класики в историята на киното, но на тази лента просто й липсва сърце. Изключително необмислено бе и възлагането на главните роли на хилещия се Джеймс Франко и драматично неизпитаната Мила Кунис, които изглеждат по-изгубени в превъплъщенията си от самата Дороти, след като торнадо я засмука и запрати във вълшебната страна.

8. Съветникът

Този филм тръгна по кината с огромни очаквания, но не оправда нито едно от тях. Във филма бяха въвлечени една камара звездни имена, а зад него стои дуото Ридли Скот и Кормак МакКарти. В актьорския състав блестят имената на Камерън Диаз, Брад Пит, Пенелопе Круз и Хавиер Бардем. Нищо обаче не може да спаси лентата, която е пропита с нихилизъм и мрачно настроение. Героите са кой от кой по-нелицеприятни, а зрителят може да изпадне в депресия след нейния край.

 

 

        

 7. Тежка  сватба

Поредната сватбена лента пропита от стереотипи. Имате влюбени младоженци, изнервени родители и екзотични съблазнителки. Да, във филма блестят холивудски легенди като Робърт Дениро, Даян Кийтън и Сюзън Сарандън, но на кой му пука. Естествено, краят на лентата е изключително сантиментален, с нищо не различаващ се от финалите на десетките подобни продукции.

 

6. Само Бог прощава                                    

Хайде стига! Има ли човек, който да вярва, че филм с подобно заглавие може да става за гледане? Режисьор на филма е Николас Виндинг, изгрял със суперуспешния трилър „Жива скорост“. Е,  Райън Гослинг е в главната роля и тук, но за съжаление лентата е твърде претенциозна и визуално агресивна. Историята е изключително заплетена, разказваща за собственик на зала за тай-бокс в Банкок, под чиято фасада се въртят мръсни нарко-сделки. Неговият брат убива малолетна  проститутка, а за наказание бива убит от местен полицай. След това започва повсеместна война за отмъщение, която води до много кръв, убийства и т.н. Абе, Стивън Сегал пасти да яде!

 


5. РПУ „Оня свят“

Мъртвите Джеф Бриджес и Райън Рейнолдс се връщат на земята, за да ловят избягали от ада мъртви. Общо взето Рейнолдс играе ролята, която играе във всичките си филми, а Бриджис отново завладява публиката с каубойския си диалект. Но дори това не спасява лентата, като абсурдният хумор и не особено стилните ефекти го направиха боксофис разочарованието на тази година.

4. Земята: Ново начало

Двама Смит - Уил и Джейдън, играещи баща и син, които се борят със суровите условия на Земята, претърпяла поредния природен катарзис. Общо взето филмът прилича на второразряден епизод на Стар Трек. Джейдън подскача с някаква тояга из някаква гора, за да помогне на баща си и общо-взето  на никой не му пука. Незнайно как Уил Смит е изпросил $ 150 млн. за тая помия, само и само да даде поредния шанс на синчето си да стане холивудска звезда. Очакваме по някакъв начин да го замеси и в новата част на „Мъже в черно“.

3. Скитница                   

Стефани Майер написа вампирската сага „Здрач“. Филмите по книгите бяха тъпи, но изприщените тийнейджърки ги гледаха и си успокояваха хормоните с гледката на красивото лице на Робърт Патинсън. Сега продуцентите решиха да създадат тъп филм и по другия й роман - „Скитница“. Този път обаче нямаше лице, което да успокоява хормоните на тийнейджърките и филмът се сгромоляса в бокс офиса. Историята за приятелството между момиче и вселилата се в нея душа на извънземно не трогна никого. Ако имаме късмет, този път продължение няма да има.

2. Селинджър

Филмът за битието на автора на „Спасителя в ръжта“. Като цяло филмът е завладян от нахален и истеричен тон, способен да отегчи всеки гледащ го. В лентата има определени драматични пикове, които могат да се определят просто като малки късчета биографични факти.

 

 

 

                                                      

 1. Дърти хлапета 2

WTF! Култова боза получи продължение и сега вече имаме две култови бози. Лентата събира най-големите „идиоти“ на Холивуд като Крис Рок, Дейвид Спейд и Кевин Джеймс, които, разбира се, са предвождани от негово величество Адам Сандлър (абе няма ли кой да му забрани на тоя да прави каквото и да е, свързано с кино). Те са в ролите на непораснали семейни дебили, които докато се разхождат из родното си градче изживяват основополагащи за живота на един мъж неща. Лигавят се, уринират, точат лиги по малолетни гимназистки и подлагат скротумите си на невъобразими неща. Женомразска и хомофобска, това са определенията за тази продукция. За да бъде бозата напълно вкисната, във филма физиономията си показва  и онова недоразумение от „Здрач“ - Тейлър Лаутнър. Имаме лошото предчувствие, че тази сага ще се превърне в трилогия и ще гледаме и трета боза. Е, никой не знае какво се върти из извратения мозък на Сандлър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sujuka

    1 0 Отговор
    Един път да съм съгласен с някоя класация.
  • 2 сссссссссссс

    0 0 Отговор
    най- накрая една класация която показва истината!