Last news in Fakti

12 Януари, 2024 08:56 8 569 16

5-те най-високоплатени професии в Европа

  • професии-
  • длъжности-
  • европа-
  • високоплатени-
  • заплати

Специалистите в областта на данните в Швейцария получават 9 443 евро месечно

5-те най-високоплатени професии в Европа - 1
Снимкa: Shutterstock

Младите българи често получават образованието си у нас с една едничка цел – да се реализират в чужбина. Родители и роднини не одобряват идеята, на младежите са в търсене на реализация и най-вече финансов стимул.

У нас образованието е евтино, но качествено и вложението си струва. Учим ги, а те бягат. Държавата мисли как де ги задържи, но финансите /заплащането/ са ключовият момент.

Сайтът SchengenVisaInfo.com състави списък на високоплатените длъжности в Европа.

Data Scientist

Тази професия е много търсена в цяла Европа, тъй като експертните им познания са необходими за вземане на информирани решения, оптимизиране на операциите и прогнозиране на бъдещи тенденции - от съществено значение за света, в който живеем, основан на данни. Работата им се състои от статистически, математически и изчислителни методи, които те използват за решаване на сложни проблеми, свързани с бизнеса.

По данни на NorthWest Executive Education специалистите в областта на данните в Германия получават около 61 854 евро годишно, докато в Швейцария тези работници получават 9 443 евро месечно - 113 318 евро годишно.

Финансов директор

Като отговорни за финансовото състояние на организацията, финансовите директори водят компанията към рентабилност и устойчивост. Заплащането на тази длъжност е около 144 366 евро годишно в Германия и 75 002 евро във Франция, докато финансовите директори в Обединеното кралство получават около 110 061 евро годишно.

Мениджър бизнес развитие

Холандия е страната, която плаща най-много на тези специалисти в Европа - около 100 504 евро годишно, следвана от Обединеното кралство (119 154 евро) и Германия (101 182 евро).

Мениджърите по бизнес развитие отговарят за идентифицирането на възможности за развитие на бизнеса, за изграждането и поддържането на взаимоотношения с потенциални клиенти и за ръководенето на разширяването на компанията. Това е силно конкурентен и предизвикателен бизнес, но много удовлетворяваща кариера.

Продуктов мениджър

Тези специалисти контролират разработването, производството и маркетинга на продуктите на дадена компания, като гарантират, че те отговарят на нуждите на пазара. На тази длъжност се отговаря и за създаването на подходящи и конкурентни продукти.

Продуктовият мениджър в Германия получава около 5 950 евро месечно (71 404 евро годишно), докато в Обединеното кралство, което е страната с най-високо заплащане за тази длъжност, продуктовите мениджъри получават около 152 127 евро годишно - еквивалент на 12 677 евро всеки месец. Във Франция продуктовият мениджър може да печели средно около 8 844 евро всеки месец.

Ръководител на проект

Средните годишни заплати на мениджърите на проекти са около 127 362 евро в Обединеното кралство, 113 211 евро в Германия и 109 673 евро във Франция.

Като се има предвид едновременното изпълнение на различни сложни проекти от предприятията, ефективното управление на проекти играе ключова роля за осигуряване на навременно изпълнение и използване на ресурсите.

Ръководителите на проекти имат основна роля за гарантиране на завършването на проектите в определените срокове, спазването на обхвата и бюджета. Техните отговорности включват координация на екипа, разпределение на ресурсите и постигане на целите на проекта, пише businessnovinite.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Жиголо

    7 3 Отговор
    Около 40 000 евро месечно , и около половин милион годишно!
  • 3 Новичок

    15 1 Отговор
    И професията "журналист-автор във Факти" е много добре платена.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 @н@лн@ мръсница

    9 3 Отговор
    е най-скъпо платената професия в бг-то.
  • 6 Мдааа

    7 1 Отговор
    А на журналист сексолог колко ли ще е?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Най-високо

    20 4 Отговор
    Платени са все алабалистическите длъжности, ненужни хора, които ако компаниите махнат, дейността им почти няма да се промени, само дето ще спестят милиони. Лично знам случай, в който фирма разкара мениджъра си, получаващ 8000 евро на месец и го замени с такъв за 2000! И дейността й даже се подобри!

    Коментиран от #9, #12

  • 9 Госあ

    7 5 Отговор

    До коментар #8 от "Най-високо":

    Да не забравяме за госпожа Ю в Шанхай. Изкуственият интелект, който успешно ръководи голяма софтуерна компания в Шанхай. ИИ ще замести именно такива “професии”. Затова ни говорят за терминатори и прочие.
  • 10 Ай(сик)ти

    11 1 Отговор
    В тези сфери, докато завършат и вземат диплома, вече са изостанали с няколко години, като специалисти. Вариантите са стаж или работа, още докато са студенти.
  • 11 не е вярно!!!

    13 1 Отговор
    най-платените професии в еропа са на управляващите поробените държави от фащ техните слуги като министри и военни началници са най-платени !!!
  • 12 Даааа

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Най-високо":

    има толкова много проектни мениджъри без никакви технически познания, по-скоро проектни секретарки...
    Как ги назначават идея си нямам.
  • 13 В САЩ

    6 3 Отговор
    Какви са тези мизерни суми? В САЩ за такива длъжности се взимат два пъти повече.
  • 14 Ляв бек

    7 2 Отговор
    Тез,само не разбрах кво работят. Всичките отговарят....То кой не може да отговаря,като го питат? За тези пари...
  • 15 KАЛИГУЛА

    2 0 Отговор
    Комкночистач с опит и вишоО колко трябва да съдера някоя фирма да ме наемат

    Коментиран от #16

  • 16 един от стадото

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "KАЛИГУЛА":

    ми..запали първо Рим, подай си молбата, и ако те одобрят почвай да чистиш. Тука има ред бе, да не е на кьорасан фурната