Last news in Fakti

17 Януари, 2024 14:56 2 093 3

Отнеха посмъртно рекорда на Гинес на най-старото куче на света

  • най-старото куче-
  • португалия-
  • титла-
  • рекорд на гинес-
  • рекорд-
  • възраст-
  • куче

Ветеринари не са убедени, че Боби наистина е починал на 31 години

Отнеха посмъртно рекорда на Гинес на най-старото куче на света - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Световните рекордни на Гинес съобщиха, че са отнели временно титлата на най-старото куче, живяло някога, която бе присъдена от тях на португалски мастиф, който почина миналата година, съобщиха Асошиейтед прес и АФП.

Случаят ще бъде преразгледан, след като ветеринари са оспорили възрастта на кучето на име Боби, пише БТА.

Твърдеше се, че кучето е на 31 години и е родено на 11 май 1992 г. То живееше във ферма в португалско село със стопанина си Леонел Коста. Боби бе провъзгласен за най-възрастното живо куче и за най-старото куче, живяло някога, през февруари миналата година.

През октомври миналата година Боби почина на 31-годишна възраст, според собственика му.

"Преразглеждаме случая и решихме временно да спрем титлите за двата рекорда за най-възрастно куче и за най-възрастно куче, живяло някога, докато не стигнем до заключение", казаха от Световните рекорди на Гинес по имейл за Асошиейтед прес. От компанията казаха, че са получили кореспонденция от ветеринари, които оспорват възрастта на кучето и че отчитат публични коментари от ветеринари и други професионалисти. Според тях не е възможно с диетата на Боби и степента му на затлъстяване, наистина да е стигнал до такава впечатляваща възраст. По-рано собственикът на рекордьора сподели, че Боби яде всичко, включително човешка храна и не страда от никакви болести.

Боби бе чистокръвен португалски мастиф (Rafeiro do Alentejo). Продължителността на живот на породата е десет до четиринадесет години. Стопанинът на кучето не отговори на опитите на Асошиейтед прес да бъде помолен за коментар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🕯️🕯️🕯️

    8 0 Отговор
    Да почива в мир животинката. Инак.. има метод да се удължи сериозно живота и на хора и на животни. В днешните размирни времена обаче струва ли си ??!
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 3 Отговор
    Котаракът ни ще навърши 10г....ѝко бе оставен на природата ,отдавна щеше да е .........Тъща ми доживя до 91,5г......Ако не бе при нас до смърта си.........нмаше да доживее и 75г.Още ме е яд,че белодрешковците и изядоха роне 3-5 години......но виновен лекар няма.......Ни в бг ни нийде......те се подържат като милиционерите....Извода е Всичко е о ОТНошението и Гледането,а това включва и храната.Вероятно това кече е доживяло тази възраст.Убеден съм,че ако има кой да гледа по пачинът,който гледаме котаракът ДООктор Роналдо 2-късметлията,той ще мине и замине 18-22 човешки години!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.