Last news in Fakti

22 Януари, 2024 08:56 3 062 46

Искат премахването на Статуята на Свободата

  • статуя на свободата-
  • сащ-
  • максуел фрост

С проекта на Максуел Фрост "се премахва Статуята на свободата – най-големият ни символ, който казва на хората да дойдат тук“

Искат премахването на Статуята на Свободата - 1
Снимкa: Shutterstock

Конгресменът от Републиканската партия в САЩ Максуел Фрост предложи на съпартийците му да подкрепят законопроект за премахване на емблематичната Статуя на Свободата заедно с имиграционните им закони, пише blitz.bg.

Звучащото по български изказване беше направено по време на изслушване на Комисията за надзор и отчетност на Камарата на представителите относно имиграцията. На него беше обсъден Законът на за опазване на границите.

Това е всеобхватен законопроект за сигурността на границите и имиграцията, приет през май 2021 г.. Той цели ограничаването на процеса на предоставяне на убежище на пресичащите границата и подкрепя възобновяването на изграждането на граничната стена. Известен е като законопроект H.R.2.

По време на изслушването Фрост се присъедини към представители на Демократическата партия, които отправиха забележки към законопроекта. Но предложението му за премахване на Статуята на Свободата беше възприето от мнозина като ненужен и провокативен жест.

Идеята му имала за цел да подчертае несъгласието му със законодателството на републиканците, което според него е посегателство върху наследството на Америка като гостоприемна и приобщаваща нация, която приема разнообразието.

Макар че законопроектът, приет от републиканците в Камарата на представителите, има за цел да засили сигурността по границите и да ограничи незаконната имиграция, той беше критикуван. Най-вече от групи за защита на правата на човека и законодатели от Демократическата партия, които твърдят, че предложението насърчава ксенофобията и расовата дискриминация.

Предложението на Фрост се разглежда като необмислена и крайна мярка, която не успява да се справи с основните проблеми на имиграционната криза, уточняват от safenews.bg.

„Колеги от другата страна на пътеката, нека бъдем честни с имигрантите, които заслужават нещо по-добро от това, което им предлагате. Не приемайте имигранти, ако планирате да ги отхвърлите. Ако продължавате да прокарвате фанатичния си законопроект, тогава приемете и този законопроект.

Позволих си да го изготвя за вас – каза Фрост, като държеше проекта. „С него се премахва Статуята на свободата – най-големият ни символ, който казва на хората да дойдат тук“.

„Това е, което сте вие – премахвате тъканта на Америка. Затова искам да знам кой републиканец, който подкрепя и гласува за H.R.2, ще внесе този законопроект“, продължи той и каза: „Ако ще подкрепяш H.R.2 и тези фанатични мерки, най-малкото, което можеш да направиш, е да не бъдеш лъжец“.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12343211

    23 3 Отговор
    предложението му за премахване на Статуята на Свободата беше възприето от мнозина като ненужен и провокативен жест.
  • 2 Жеко

    37 1 Отговор
    Ще имат на нейно място статуя на дъртия Ротшилд.

    Коментиран от #6

  • 3 Либертарианство

    37 2 Отговор
    Няма свобода - няма статуя.
  • 4 честен ционист

    18 26 Отговор
    Докарайте я в Пловдив на местото на Альоша.

    Коментиран от #44

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    48 2 Отговор
    Оня с Флекса от София иска виза ‼️
  • 6 честен ционист

    19 6 Отговор

    До коментар #2 от "Жеко":

    В интерес на истината тази статуя е подарък от семейство Ротшилд за американския народ.

    Коментиран от #42

  • 7 като не се побира

    15 0 Отговор
    явно няма да я приберат в никой музей . Както и тази в Рио де женейро . Явно им пречи . Сигурно няма да я махнат .
  • 8 От село

    40 3 Отговор
    Наште ще помагат с флекса, вече имат опит. А по готварските канали ще се направят конкурс за най-добра торта с части от статуята. Ех да беше жив Тодор Колев да запее - Кога ще ни стигнат американците.
  • 9 влък

    26 3 Отговор
    Да я махнат,както махнаха паметника на Совармия у Софето. После ще премахнат и Ла Тур Ефель.

    Коментиран от #45

  • 10 Пич

    30 3 Отговор
    В края на август 1943 г. д-р Александър Лоудън, холандският посланик във Вашингтон, каза, че нацистките лидери осъзнават, че ще загубят войната и се готвят да се превърнат в тайна организация. Тяхната цел вече не е победа в този конфликт, а подготовка за следващата голяма война“ – пише още през 1944 г. журналистът Кърт Райс.
    Живеещи под Антарктида , отдавна инфилтрирани в политиката , бизнеса , и престъпните организации , представителите на Четвъртия райх , отдавна управляват света от сенките !!!
    Конспиративно , а.....?!
  • 11 Коментар

    20 3 Отговор
    Цитат:"Звучащото по български изказване"
    Хахахахаха тези ми четат мислите.Не заслужават тази статуя.Да я махат.
  • 12 провинциалист

    14 1 Отговор
    А, браво! Аз съм за :)
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Уса

    19 2 Отговор
    Подарете им статуята на София и без това стари ф16 няма да видите Америка се затваря

    Коментиран от #43

  • 17 фен на сидеров

    21 2 Отговор
    за да сме коректни : фащ отдавна не са убежище за свободни хора ..... да не споменаваме и поробените от тях страни и народи.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 БеГемот

    10 2 Отговор
    И да се сложи паметника с автомата...гледаш към изконните руски територии от Аляска до Калифорния...и по насам...
  • 20 още

    20 2 Отговор
    Тия пък да не видят нещо! Тъпи янки,брей!
  • 21 хоминид

    1 4 Отговор
    По-насам...........се пише бе,змей!
  • 22 Демократ

    1 20 Отговор
    Републиканската партия се е превърнала в тръмпистка и иска да разруши САЩ отвътре. Тръмп вече я е превърнал в Разединени щати от Съединени щати, а той е най-голямата заплаха за демокрацията и случайно е най- близък приятел на Путин. Доказан е избора му за президент с руска хибридна намеса, както и че най-великата мечта на всички диктатори е да няма САЩ.Само че е първа сила в света по всичко точно защото хората,емигрирали там от цял свят през последните 230 години са я направили такава. Свободата е най-важна, тя развива обществата, терорът ги ликвидира.

    Коментиран от #27

  • 23 Анонимен

    15 1 Отговор
    Айде, повлякохме крак!
  • 24 Така Така

    10 2 Отговор
    Крайно време е тази фалшива и лъжлива статуя, която заблуждава милиони наивници да тръгнат към обора, да бъде премахната. Една лъжа по малко. Там няма никаква Свобода, с мечтите са ужасно скъпи
  • 25 реалиста

    10 2 Отговор
    съвсем логично е щатите да нямат таква статуя защото те самите я отнемат от хората по света казвайки им че ще заживеят в демокрация и всичко ще е чудо и приказ… но баламите взеха да се събуждат та не след дълго ще се издига статуята на смъртта там също и в изсраел трябва но за там ще е по-трудно че те освен фащ управляват и по-голямата част от света
  • 26 Тези вербални алабалистики

    6 0 Отговор
    да ги разправят на малките деца от детската градина. Резултатът от тях се вижда дори без микроскоп. Не е нужно да си завършил университет за да видиш, че богатите стават по-богати, а бедните по-бедни.
    америка се мръщи на бедните мигранти, а приласкава богатите с облекчения. Там е и целият парадокс, защото на всяка страна трябват бедни и мотивирани мигранти, а не богати глезльовци. Всички приказки се нагласят според случая, за бедните разправят, че са навлеци, а за богатите, че въртят икономиката, което е лицемерие. Няма лесно решение в конфликта между бедни и богати.

    Коментиран от #46

  • 27 малко леко си се заблудил

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "Демократ":

    най-голямата чечта да няма сащ не е на “дикаторите” а на целия нормален свят!!! за америка диктатор е този който си отстоява принципите си и не слогува на сащ !!!

    Коментиран от #35

  • 28 Хоризонт

    12 1 Отговор
    Сега разбрах защо демонтирахме нашата статуя ще им я дадем да я монтират те!
  • 29 Чочко

    4 2 Отговор
    Да я махат скапана статуя айййййде долуу
  • 30 В статията

    4 0 Отговор
    се казва, че с действията си искат да махнат статуята на свободата, а не че искат да я премахнат физически. Статуята се явява като символ на свободата в америка. Тоест искат да премахнат символът на америка, а не самият монумент.
    Отделен е въпросът за това каква свобода има в америка.
  • 31 Ясно е !

    10 0 Отговор
    А ние сваляме паметника за да им го дадеме на тия ли бе ? това ли е тайната идея ??
  • 32 В германистан

    4 0 Отговор
    измислиха нова тактика за навлеците. Дават им карти вместо пари в брой. Така те твърдят, че отсяват зърното от плявата, с което донякъде съм съгласен. Докато риториката на америка е, че всички мигранти са плява. Те не правят разлика между нуждаещи се и такива, които са тръгнали за нещо друго освен нужда за по-добър живот и възможности. Мога да кажа и още неща по темата, но папагалите от форума ще ме нападнат с безмислени коментари, затова ще се огранича само с това. Който разбрал - разбрал.
  • 33 дядо поп

    14 1 Отговор
    Тия са прихванали мания за рушене на паметници от нашите умници. Вижда се колко е заразителна глупостта и , че за нея не съществуват граници , прихваща през океани и континенти!
  • 34 Некой си

    8 1 Отговор
    Талибаните ще я взривят.Нема ядове.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Реалист

    10 0 Отговор
    Тази статуя не отговаря на истината за ротшилдска Америчка която не свободна, а превзета от еврейските банкери.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Демократ

    1 8 Отговор
    Защо веднага ми премахнахте коментара? Истина е че САЩ са на първо място в света по икономика,наука, култура,правосъдие ,защото са демокрация. Диктатурите убиват и рушат, не създават. Свободният човек твори и създава.
  • 39 Президента

    0 1 Отговор
    Ако искат може да правиме трампа - паметника на съветската армия на мястото на съборения паметник - а за нас неколко млн. $$
  • 40 Долуууу

    2 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ СЪЩО Е ЗА ДА ПАДА ТОЗИ ПАМЕТНИК НА СВОБОДАТА ИМ
  • 41 Замбези

    2 0 Отговор
    лошо за тях - вече мухата е пусната и сега очакваме някоя от множеството организации " ИД, ИГ, СК " и т.н. да решат кой ще е изпълнител
  • 42 Дон гЪлфон

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "честен ционист":

    Произведена е във Франция като подарък към хамериканските банкстери
  • 43 рави Каим Бер Михаел

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Уса":

    Викам да си размените демонтираните паметници и ще настъпи мир в целият свят
  • 44 Е, ама

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Чуждото яйце, все ти се струва по-голямо
  • 45 Явно

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "влък":

    населението по света е обзето от разрушителни сили...Няма ли да се измисли ваксина против това ?
  • 46 Има

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Тези вербални алабалистики":

    Маркс го е писал. Е, комунистите го модифицираха и това им се върна като бумеранг, но самата идея за диктатурата на пролетариата и неизбежното условие за глобална криза са си съвсем на място. Разбира се, просветата също е важно условие. Без обединение, няма сила. Даже на нашия парламент го пише.