Last news in Fakti

22 Януари, 2024 10:45 1 091 18

Фараона не се явил на делото „Моя страна“, защото бил много ангажиран

  • кристофър галовски-
  • моя страна моя българия-
  • дело-
  • емил димитров - син

Кристофър Галовски твърди, че песента му е коренно различна от оригинала

Изпълнителят на чалга варианта на "Моя страна, моя България" обясни защо не се е явил в съда на 16 януари, когато бе даден старт на съдебната битка за авторско право.

Синът на легендарния изпълнител Емил Димитров заведе иск за 5000 лв. и поиска да се забрани изцяло изпълнението на кавър версията. Делото тръгна по същество преди дни в Окръжния съд в Плевен, но подсъдимият Кристофър Галовски не се яви в залата, нямаше и защита.

"Аз съм ангажиран човек. Имам три дечица и работя. Гледам да ги прехранвам. Беше важно да съм там, но бях и болен и не исках да застраша някого", обясни Кристофър Галовски-Фараона пред NOVA, предава dir.bg.

Той отхвърля претенцията на Емил Димитров-син и твърди, че е сътворил и изпял нова песен, а не кавър версия.

"Твърдя, че моята песен е в размер 9/8, а другата е на 2/4. Това е коренно различна песен и, ако някой има претенция за дело и съд, то това може да е Васил Андреев - авторът на текста. Но аз съм взел само една малка фраза - "моя страна", другото е различно."

Макар да не се чувства виновен, Галовски отказвал да пее тази песен по участия. "Хората я обичат, но аз отказвам да я изпълнявам, докато съдът не прецени имам ли право на това. До ден днешен не съм я пял, независимо от това, колко много хора я искат", казва изпълнителят.

Песента още през лятото бе свалена и от платформите в интернет.

Кристофър Галовски се зарече да се яви на следващото заседание по делото, което ще се състои в средата на март.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    9 14 Отговор
    Сериозен ремонт трябва Сглобката да направи и на химна.
  • 2 Големанов

    25 2 Отговор
    много нагъл Фараон
  • 3 това са ни певците ,

    24 0 Отговор
    с повишени хонорари , очакват пенсии - фараона, романа, сузанита, галена, константин . да пеят на ушето на търгаш , ресторантьор, рентиер, или политик с консумация или без трябва да прибират пари . после хвалят карамански , илиев, павлов, бинев , как давалипари , а и как ги викали на сватбите на депутатите от герб и дпс .
  • 4 Българин

    6 36 Отговор
    Всичко тече, всичко се променя! И България се променя, а кючека е най-любимата музика на всички българи. Никой не се съмнява в това! За това новата кючек версия на "Моя страна, моя България" е просто обновена и актуална интерпретация, която е по-близка и харесвана от нормалните хора!

    Коментиран от #9, #15

  • 5 Композитор

    32 0 Отговор
    "моята песен е в размер 9/8, а другата е на 2/4" Този умник би трябвало да знае, че можеш да побереш една и съща мелодия във всякакъв размер, ритъм и такт. Можеш да я накараш да звучи като валс, марш, ръченица или дайчово хоро. Но мелодията си остава същата.
  • 6 Селянин

    25 0 Отговор
    Имал е работа. Редил е бордюри и шефа му не го е пуснал.
  • 7 МНЕНИЕ

    20 1 Отговор
    Ами да му тряснат една глоба за неуважение на съда,... пък да видим няма ли да се яви на следващите заседания
  • 8 Со манге

    21 0 Отговор
    На коя маааала е фараон тоз индиец.
  • 9 реру

    36 1 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    "... а кючека е най-любимата музика на всички българи... и харесвана от нормалните хора!"


    Кючек, чалга и нормални българи в едно изречение е класически пример за ОКСИМОРОН...

    Коментиран от #11, #14

  • 10 Самарин

    23 0 Отговор
    Не ни занимавайте с това празноглаво двуного.
  • 11 Българин

    5 24 Отговор

    До коментар #9 от "реру":

    Само виж колко българи слушат Веселин а и Сигнал плюс, и колко Класик ФМ? И Азис направи три концерта подред на националния стадион Васил Левски, пълни до горе по 50-60000 човека! Има ли друг изпълните да може това да го направи?!?

    Коментиран от #12

  • 12 реру

    20 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Да... Явно НЕБЪЛГАРСКИЯ кючек в комбинация с чалга са любимите неща на българофобите, които обаче искат да се титулуват "патриоти". За да демонстрират по-категорично пристрастията си освен афинитет към НЕБЪЛГАРСКА музика и танци, развяват и НЕБЪЛГАРСКИ знамена на сборищата си...

    Коментиран от #16, #17

  • 13 Гост

    6 0 Отговор
    Своеволието на електората няма край. За какви съдебни реформи ми говорите, щом едно б@к@рди може да покаже среден пръст на цялата ни съдебна система? Жалка сянка, на някогашна велика държава.
  • 14 копи пейст

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "реру":

    В съседните на България страни – Турция, Гърция, Сърбия, Македония бяха създадени съвременни музикални стилове, основани на фолклора на съответните народи. От този вид е съвременната попмузика в Гърция – “елиники травуда”, за чийто баща с основание може да се приеме големия гръцки композитор Микис Теодоракис. Като следствие от безкрайно убитото национално самочувствие, от дълго време в България само се копират чужди музикални форми. В резултат на това ние се обогатихме с нови музикални жанрове от вида “стара градска музика”, която копира музика от Чехия, Украйна, Германия, Франция и др.; “естрадна и забавна музика” основана на копия от Италия, Англия и САЩ и напоследък “чалга”, основана главно на цигански, турски и гръцки напеви и съпровод. Истинското музикално наследство на българите обаче тъне в забрава и постепенно изчезва. От това губят не само българите, от това губи Европа и света, защото културното разнообразие се унищожава.
  • 15 КючекЪТ

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    е най-любимата музика на всички ИНДО"българи, какъвто несъмнено си и ти.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 На ЕС ли?

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "реру":

    Гфъгъгъхъх хухйхйх йкийи...
  • 18 Моя прадняяя

    0 0 Отговор
    Моя бългхарияяяяя😂😂😂😂😂