Last news in Fakti

9 Февруари, 2024 15:18 1 637 13

Как тялото ви издава, че сте влюбени?

  • физически признаци-
  • влюбване-
  • сигнали-
  • тяло

Най-забележимите физически признаци, че сте влюбени

Как тялото ви издава, че сте влюбени? - 1
Снимка: Shutterstock

Когато се влюбите, в тялото започва вълна от промени, усещания, имащи не само емоционално, но и физическо изражение. Влюбеният човек трудно може да прикрие чувствата си, защото те се изписват по тялото и лицето му по всевъзможни начини, издаващи любовта.

Кои са някои от най-забележимите физически признаци, че сте влюбени?

Изчервяване

Изчервяването е много типично за влюбените хора. Може да ви се случи в ситуации, в които не сте очаквали да поруменеете. Може дори да не е характерно и типично за вас да се изчервявате в други напрегнати ситуации, но руменината да се появи в момент, в който изпитвате вълнение от близостта на човека, в когото сте влюбени.

Изпотяване

Изпотяването е признак на вълнение. Когато присъствието на някого не ви е безразлично и дори само мисълта за него ви кара да се развълнувате, това повишава телесната температура и активира механизмите на охлаждане, каквото е изпотяването. Не се учудвайте, ако усетите прилив на горещи и студени вълни, изпотяване на дланите, мишниците. Това са все признаци на влюбване.

Ускорен пулс

Сърцебиенето е провокирано от повишаването на адреналина и серотонина в тялото, което се случва при стрес – както негативен, така и положителен, каквото е влюбването. Вълнението, зараждащите се чувства, притеснението, неизвестността са в основата на ускорения пулс, докато сте във фазата на влюбването, защото са свързани с повишени нива на стрес в добрия смисъл на думата. Излезли сте от зоната си на комфорт и сте силно развълнувани от друг човек, за когото не спирате да мислите.

Промени в гласа

Когато сте влюбени и сте погълнати от партньора си в началните етапи на връзката, когато едновременно обожествявате половинката си и се стремите да му се харесате, това може да ви накара несъзнателно да имитирате неговата интонация. Това поведение да се превърнете в проекция на човека, в когото сте влюбени, е естествен механизъм, целящ да се сближите и да намерите общ път. Вълнението също е в основата на промяната в гласа и интонацията. Гласът ви може да стане по-тънък и писклив, без дори да се усетите.

Хормоналният баланс се променя

Влюбването предизвиква промени в хормоналния баланс. Хормоните на стреса започват да нарастват, но и серотонинът – хормона на щастието и привличането. Допаминът – хормонът на удоволствието и отговарящ за пристрастяването също се повишава. Затова се чувствате пристрастени и постоянно мислещи за любимия човек.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор
    1. Ерекция ❗
  • 2 Еее...

    7 0 Отговор
    На младини когато се влюбех в някоя мадама , с ръце я прегръщах силно , и я теглех към себе си , а крика я буташе на обратно !
  • 3 Пулсирам

    3 0 Отговор
    Сутринта докато карах детето на училище за малко се разминахме с един костюмар на павилиона за закуски . Иначе сигурно щях да се влюбя и първо да се изпотя, после да се изчервя и на края да се ускори пулса, но явно не е било писано!!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Баш Батка

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пулсирам":

    И той като замйека и са Указъ чи и брокиер от студиентски и всичкУ приключи.
  • 5 Нищо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пулсирам":

    Де , това е нормално. Аз като се влюбя , пулсирам дори на две места !
  • 6 хмм

    4 0 Отговор
    Не пулсира, а спирам да мисля, което е нещо необичайно за мен. Така веднъж си забравих ключовете и се заключих отвън.

    Коментиран от #7

  • 7 Това

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "хмм":

    Е нещо хубаво. Когато човек се влюбва , се усеща по жив !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Име

    2 0 Отговор
    Ако се обичат промените остават!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Анонимен

    0 0 Отговор
    Телата са само обвивка! Но тогава се събуждат.