Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 08:28 1 989 10

София Вергара призна: Сега имам нужда от съпруг!

  • софия вергара-
  • гризелда

"Не, нямам нужда от съпруг, искам такъв. Дори не е задължително да е съпруг. Искам партньор", допълва актрисата от "Гризелда"

София Вергара призна: Сега имам нужда от съпруг! - 1
Снимка: БГНЕС

Изминалите седмици са изключително натоварени за актрисата София Вергара, която буквално прелетя през всички континенти, за да рекламира новия си сериал "Griselda", който се излъчва в ефира на Netflix. Историята разказва за живота на известната кокаинова кралица Гризелда Бланко, в чиято роля влиза популярната колумбийка, пише dir.bg.

За да се доближи максимално до визията на героинята си, Вергара всеки ден прекарвала по два часа на гримьорския стол. Въпреки цялата ѝ отдаденост към екранния ѝ образ и положителните коментари за играта ѝ обаче, не всички приемат с възхита представената история.

Синът на покойната "Кокаинова кралица" Майкъл Корлеоне Бланко смята, че майка му е изобразена по "крайно неуважителен" начин и е обиден, че тя е определяна като "грозна". 45-годишният Бланко, който легално продава марихуана в Калифорния, обяснява, че в младостта си родителката му е била сравнявана с порцеланова кукла, а снимките ѝ, които масово се разпространяват в медиите, са били от престоя ѝ в затвора и след това.

Той даде да се разбере, че не е доволен от проекта, като заведе дело срещу София, в ролята ѝ на съпродуцент, и към Netflix, за това, че създателите на проекта са използвали без разрешение "художествено литературно произведение", а именно книгата му за живота с майка му. Самият той бил предложил на екипа да бъде консултант на сериала, но му било отказано. "Това е такъв шамар в лицето... Всичко, което трябва да кажа, е, че ако майка ми беше жива, на София Вергара нямаше да ѝ се размине", категоричен е Майкъл, допълвайки, че е останал още по-разочарован, защото София, също като майка му, е колумбийка.

В живота Вергара се смее често, псува на воля и откровено признава, че не обича нищо повече от "ядене, пазаруване и говорене на глупости". Именно нейната неподправеност я превърна в най-високоплатената актриса в Холивуд, играейки Глория Делгадо-Причет в продължение на 250 епизода на ситкома "Модерно семейство". Бидейки част от тази прослойка от знаменитости, при които всяко тяхно действие се превръща в новина, не е изненада, че дори някои от най-реномираните американски издания намериха място на страниците и в сайтовете си, за да напишат статия за раздялата на Вергара с втория ѝ съпруг, актьора Джо Манганиело, която се случи миналата година.

Вергара знае какво е късмет. През 2020 г. Forbes я класира като най-добре платената актриса в света, тъй като за един епизод на "Модерно семейство" тя получаваше по половин милион долара. Наред с участието ѝ като съдия в състезанието “America's Got Talent“, годишните ѝ приходи достигат 43 млн. долара. Това са повече от 35,5-те милиона долара, които взима Анджелина Джоли за ролята си в "Eternals" и 31,5-те милиона долара на Гал Гадот за "Жената чудо 1984".

Колумбийката не се притеснява да признае, че ѝ харесва да има пари. "За мен е важно, че успях да помогна на семейството си в Колумбия и че не трябва да разчитам на никого. Че наистина мога да се влюбя в някой, който не е богат като мен", обяснява тя. "Искам да кажа, бях хубава, когато бях млада, така че можех да тръгна по пътя на трофейна съпруга. Сега, когато съм по-възрастна, си казвам: "Защо не го направих? Защо трябваше да работя толкова много?", шегува се тя.

Свободното място на съпруг-трофей се отвори миналото лято, когато Вергара обяви предстоящия си развод с Манганиело след осем години брак. "Джо беше четири години по-млад от мен и никога не е имал деца. Той реши, че иска деца, аз обаче не исках. Представете си, когато това дете бъде на десет години, аз ще бъда на 60 и нещо. Това е баба!", обяснява Вергара. Тя уточнява, че при раздялата им с Джо не е имало враждебност, тъй като нещата са били ясни - просто Манганиело иска деца, а Вергара - чийто син Маноло, плод на детската ѝ любов с Джо Гонзалес, сега е на 32 - не иска отново да минава през това.

"Знам какви жертви трябва да направиш, за да бъдеш добра майка. Трябва да присъстваш. Кариерата ми е важна за мен, не мога просто да изчезна. Много хора разчитат на мен. Аз съм на 51, синът ми е на 32. Готова съм да играя с внука си и след това, когато свърша, да кажа: "Добре, вземи си го. Твой е!", споделя още колумбийката.

Със сериала "Griselda", продуциран от екипа зад "Narcos", Вергара премина от лека семейна комедия до брутална криминална драма, която е белязана от личните ѝ преживявания - нейният собствен брат, Рафаел, е убит от наркобанда в Колумбия, в края на 90-те години, като част от опит за отвличане. Тогава той е на 26.

Ако оставим настрана факта, че Вергара е била студентка по дентална медицина от добро семейство, която никога през живота си не е докосвала кокаин - "честно казано, трябваше да се науча как да смъркам кокаин и да пуша цигари за сериал", казва София - има много паралели, които може да направи с екранната си героиня. Както повечето колумбийци и Вергара има личен опит с опустошенията, причинени от наркокартелите.

Именно те са част от причините, които я карат да се премести в Америка. "Отидох заради нова работа, но също исках да се махна от ситуацията в Колумбия през 90-те години с целия трафик на наркотици. Брат ми беше убит, малко след като се преместих в Маями. Затова и не исках синът ми да расте в тази среда", обяснява Вергара.

Убийството на Рафаел - най-големият от четиримата братя и сестри на Вергара - е опустошително за нейното семейство. "За съжаление, в Колумбия по това време пипалата на наркотрафика бяха навсякъде. Не мога да ви кажа, че всички са били наркодилъри, защото това не е вярно. Но, например, ако сте архитект, кой купува апартаментите? Ако имахте автокъща, кой купува колите? Нарко босовете. Всички знаехме кои са нарко босовете. Всичко около нас беше "докоснато" от тях по един или друг начин. Брат ми беше добър човек. Но той взе грешно решение и за съжаление си плати. Всички платихме за това" казва актрисата.

Тя описва убийството му като "сърцераздирателно". "Когато има смърт на някой супер специален и добър баща, добър брат, това разрушава семейството. Майка ми и баща ми вече не бяха същите. Другият ми брат, който беше много близък с него, стана алкохолик и след това се пристрасти към крека поради травмата. Не знам нито една история за наркодилър, която да е имала щастлив край. В един момент те са в затвора, или са мъртви, или бягат, или никога повече не могат да видят никого, или цялото им семейство е унищожено", допълва София.

Актрисата за първи път научава за екранната си героиня Гризелда Бланко, след като се премества в САЩ в края на 90-те и си спомня, че е била учудена, че подобна жена не е била по-известна в Колумбия. "Израснах през 70-те, 80-те, 90-те години, когато трафикът на наркотици беше ужасяващ в Колумбия. Всички знаехме кои са босовете. Винаги бяха в новините. Тогава, много години по-късно, прочетох статия за тази жена, която беше много голям наркобос. И си казах: "Една жена може ли да направи това? Това е лудост!" Така че наистина се задълбочих по темата", казва тя.

Тя обаче отхвърля идеята да направи какъвто и да е биографичен филм, докато Бланко е все още жива. През 2012 г. - след като прекарва почти 20 години в затвора във Флорида по обвинения в наркотици и убийство - Бланко е убита пред месарница в родния си град в Колумбия. Тогава е на 69 години. В този момент в мисълта на Вергара започна да се заражда идеята да направи драма за нея. Тогава вижда сериала "Narcos" по "Нетфликс", който разказва историята на наркокартелите и техните опустошителни ефекти върху любимата ѝ Колумбия, в която е израснала.

"Помислих си: "Боже мой, къде са тези хора? Те биха могли напълно да разберат какво искам да направя с този герой." Така че се срещнах с Ерик Нюман и той полудя", обяснява тя. Вергара не е първият актьор, който влиза в образа на Бланко. Катрин Зита Джоунс и Дженифър Лопес също са заставали пред екрана като "Кокаиновата кралица".

Между София и Бланко обаче има и други паралели. "Аз съм имигрант по същия начин, по който е била и тя. И аз като нея бях самотна майка", казва Вергара.

Но, колкото и да ѝ харесва предизвикателството да играе Гризелда, да е в ролята на Глория в сериала "Модерно семейство" е като дишане за нея. Всъщност героинята е написана специално за Вергара. Създателите на хитовата поредица, Кристофър Лойд и Стивън Левитан, са категорични, че героинята трябва да е скорошен имигрант в САЩ - но националността и всички спецификите идват от самата Вергара.

"Знаете ли, обикновено писателите пишат за това, което знаят. Никой от тези в Ел Ей обаче не е бил женен за луда колумбийка с дете - много малко са имали опит с жена като мен. Но от самото начало те просто ме хванаха и започнаха да пишат толкова добре за Глория", казва актрисата и допълва, че, ако може, цял живот би играла образа на Глория.

Когато не работи, София Вергара използва всяка възможност да излиза с приятели, с които може да бъде изцяло себе си. Въпреки че името ѝ се свързва с това на ортопеда Джъстин Салиман, изглежда отношенията им не влизат в графа "сериозни", тъй като сама споделя, че е "отворена да се забавлява и да се среща с хора."

"Странно е, защото живях по-дълго в Съединените щати, отколкото живях в моята страна. Но все още съм много латиноамериканка. Тренирам на латино музика. В колата ми звучи латино музика. Приятелите ми - моите близки приятели - са ми или братовчеди, или тези, с които се запознах в детската градина. Така че сега имам нужда от съпруг!", добавя тя, преди да се поправи. "Не, нямам нужда от съпруг, искам такъв. Дори не е задължително да е съпруг. Искам партньор", заключава Вергара.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Муй

    10 0 Отговор
    Да ми се обади!
  • 2 Еее...

    7 1 Отговор
    Липсва и редовното косене на ливадата ! Инцидентите косачи не са това , което трябва !
  • 3 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    2 1 Отговор
    Може да пробваме за месец или два...
  • 4 Пешо Кюстендилецо

    7 0 Отговор
    Абе оно си е казано, козата си иска пръч. Като се разгони козата и я намирам у кошарата на Благе Стругарчето от Тръновлак. Сама оди при неговио пръч.
  • 5 Рони

    8 1 Отговор
    писна ми от тая, иска - не иска , иска - не иска ... аман! пача !
  • 6 Минчо от Обеля 2

    4 0 Отговор
    Е и аз искам бентли, ама нема.

    Коментиран от #7

  • 7 Разликата е,

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Минчо от Обеля 2":

    че тя може да си купи съпруг, докато ти за бентлито трябва да търсиш някоя като нея, айде успех.

    Коментиран от #10

  • 8 Пържени кюфтета

    4 0 Отговор
    да се научи да приготвя и да идва.
  • 9 Трошки

    4 0 Отговор
    Горката, всяка дупка е разтегната доста, какво ще търси някой при нея?
  • 10 ха, ха

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Разликата е,":

    Може да си купи,ама е скръндза.Иска безплатно ,богатмлад,красив и надарен да я глезоти.