Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 09:31 1 781 17

Дъщерята на Румен Радев ще играе с Теодора Духовникова в Народния театър

  • дарина радева-
  • румен радев-
  • народен театър „иван вазов”-
  • роля-
  • спектакъл-
  • крис шарков

В спектакъла "Елементарните частици" на режисьора Крис Шарков

Талантливата дъщеря на президента Румен Радев - Дарина Радева стъпва на сцената на Народния театър "Иван Вазов". Красивата девойка е в плановете на режисьора Крис Шарков да играе в спектакъла "Елементарните частици", а репетициите вече започнаха и останалите актьори от първата трупа, пише "24 часа".

Постановката е по романа на Мишел Уелбек, а в нея освен Дарина, участват още: Теодора Духовникова, Жаклин Даскалова, Димитър Николов, Мартин Димитров, Елена Иванова, Славена Зайкова.

Спектакълът е част от Програмата на Народен театър "Иван Вазов" - "Театър+. Театър. Текст. Контекст".

Дарина Радева вече е играла под режисурата на Крис Шарков. Тя участва в спектакъла на НАТФИЗ - "Дон Жуан се връща от война" по текст на Йодьон фон Хорват.

В спектакъла дъщерята на президента влезе в ролята на прелъстена и изоставена от любовника Дон Жуан жена, която след години се среща отново с него (Даниел Кукушев), вече като майка на дъщеря, но е изненадана, че той дори не помни името ѝ. Страстта между двамата отново избуява и става причина легендарният любовник да промени изцяло житейската си нагласа към света и любовта. В постановката миналата година участваха и състудентите на Дарина от т.нар. Златен клас на проф. Пенко Господинов. Сред тях бяха Антония Гюруди, Ивана Крумова, Йоана Димитрова, Нелли Таукчи, Ралица Попова и Силвия Болярска. Всички те ще се дипломират през май тази година.

Дали участието на Дарина Радева ще е знамение за бъдещо нещо участие в първата трупа на Народния театър, предстои да разберем.

Талантливата дъщеря на президента Радев в началото на декември участва и провокативния филм-спектакъл "Сад. Игри по време на Апокалипсис" на режисьорката Касиел Ноа Ашер. В него Радева се целува с друго момиче. Тя и Йоана Димитрова влизат в ролите на дъщерите на графиня Монтриой, която бе изиграна от талантливата Мартина Апостолова.

Касиел Ноа Ашер избира Дарина Радева за проекта, след като я гледала на един изпит. Тогава режисьорката не знаела, че това е дъщерята на президента, но я харесала заради лицето ѝ, таланта ѝ, но най-вече по усещане. Това разказа самата Ашер на пресконференция след прожекцията на филма. "Много добра актриса е, смятам, че е талант, който тепърва ще се развива и ще ни изненадва", сподели Касиел.

"За първи път се запознах на живо с Касиел в бара, малко се поизплаших в първия момент и си викам: Какво ме очаква?", каза от своя страна Дарина Радева. Не се отказала от филм-спектакъла, защото по думите ѝ това е много различно и ново за нея. "Прибираш се и си мислиш вече за следващия ден. Слива ти се реалност с пиеса", добавя още тя за ролята си, като признава, че по време на репетициите имало много викане и сълзи, но си струвало.

"Дарина има характер, което е най-важното в нашата професия. Дано успее и по-нататък", сподели Касиел Ноа Ашер.

 

Източник: www.24chasa.bg


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    12 2 Отговор
    Не си спомням кой пълководец обичал да повтаря на войниците си - Няма да закачате КВИ те и артистите , защото те служат добре на всяка власт !!! Но е бил прав !

    Коментиран от #5

  • 2 Ели Енчева

    11 0 Отговор
    Много е рошаво хлапето!
  • 3 Сталин

    11 1 Отговор
    Ще се съблича ли ,ако да ,да ида да гледам
  • 4 ТаУмВзе

    17 4 Отговор
    На тати момиченцето я монтираха Актриса да е. Нищо че нема идейка от Нищо. Пуделът на ПАВЛОВ.
  • 5 Сталин

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Това е един от белогвардейските генерали,който казва при поредното превземане някой град "Няма да закачате , артистите и проститутките,те да полезни за всяка власт"
  • 6 наоми

    8 0 Отговор
    Пише се :графиня Монтрьо,а не Монтриой.
  • 7 Сталинчо

    18 3 Отговор
    Е кой да играе в "Елементарните частици" като по-елементарен от татко румчо няма и не може да има.На тати умницата
  • 8 Българин

    21 3 Отговор
    "Талантливата дъщеря на Румен Радев"

    Ако беше талантлива нямаше да се налага да я представят с това, че е "дъщерята на Румен Радев", а щяха да я представят с талантите й, но в руската губерния е така: отрочетата на руските слуги трябва да се бутат напред.
  • 9 българка

    17 4 Отговор
    Направо в Народния!? Колко да е талантлива? Знаем КОЙ е шеф на Народния и защо си тръгнаха оттам най-талантливите. Сега ще се напълни с родата на разни "величия". Не ми говорете за култура и Народен театър!
  • 10 Соваж бейби

    8 4 Отговор
    Прическата и е мама миа няма ли стилисти коафьори в София бе хора?И с този жълт цвят е като пяна от тази която се надува и става твърда за прозорци /дограма/веждите и....Малко да се погрижат за външен вид всички актриси ги шлифоват преди да станат звезди дори и Мерилин Монро.Иначе има чар момичето симпатично е малко трябва промяна вече е голяма не е пубертет в училище а жена.
  • 11 бай село

    16 3 Отговор
    Направо да я правят народен артист и герой на социалистическия труд.
  • 12 Баце

    10 1 Отговор
    Абе,то и Цона циганката играе в театъра когато замества много пиян артист ама никой не пише за нея
  • 13 Шон Дизел&Дредд

    1 1 Отговор
    кога ще играе с нас
  • 14 Биби Кинк

    6 3 Отговор
    Не сме сеиржиа ма туй момиче ни майка си ни на тейко си мяза! Да не е хранениче, или комшията има тамна очастие?
  • 15 Аз съм веган

    3 1 Отговор
    Някои ден и представления в мацква
  • 16 минувач

    2 0 Отговор
    Съмнявам се някой от коментирате да я е гледал на сцена, но това не им пречи да си изкажат мнението. Такъв е манталитетът на провинциалните клюкари.
  • 17 минувач

    0 1 Отговор
    Съмнявам се някой от коментиращите да я е гледал на сцена, но това не им пречи да си изкажат мнението. Такъв е манталитетът на провинциалните клюкари.