Last news in Fakti

12 Януари, 2014 11:11 4 118 3

Българинът става все по-отчаян

  • българинът-
  • ревност-
  • изневяра-
  • румен бостанджиев-
  • ани владимирова

Хората се оказват неподготвени и безпомощни, когато трябва да решават малко по-сложни казуси в личния си живот

„Българинът става все по-отчаян. Това не е само в моментите, в който не може да овладее емоциите си, но и когато пробиват стереотипи от миналото, защото да убиеш половинката си от ревност или заради изневяра в други епохи е било нещо обичайно”, заяви пред Нова ТВ сексологът Румен Бостанджиев по повод на тройното убийство-самоубийство във Варна. „Масово хората се чувстват излъгани и ограбени”, каза от своя страна психологът Ани Владимирова.

Според д-р Бостанджиев хората се оказват все по-неподготвени, безпомощни и отчаяни, когато трябва да решат малко по-сложни ситуации в личния си живот. „Тук въпросът не е дали си ревнив, а до каква степен сме в състояние да използваме емоциите си като сигнал какво се случва с нас или около нас”, каза още експертът. Според него тук е силният дефицит, който не е само личностен, а на конструктивни модели в обществото.

„Нашата култура все повече започва да се основава на омразата, на противопоставянето, на отричането и все по-малко на любовта”, смята д-р Бостанджиев.

По думите на Ани Владимирова ревността е изключително остро състояние, особено напоследък, в това отчуждение между хората. „Хората няма с кого да споделят, живеят с един човек, макар и скотски, и на него разчитат за всичко. Когато загубят тази опора, те рухват”, каза тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 omnia mea

    4 0 Отговор
    Как няма да сме отчаяни, когато животът ни е хаос и несправедливост. Ежедневно се убеждаваме, че почти никой не е на мястото си, защото се предпочитат неквалифицирани същества с ограничени възможности и здрави връзки.
  • 2 Mudovski Popov

    3 0 Отговор
    Сексологът Бостанджиев да си се занимава със сексуално дезориентираните индивиди и да спре да бръщолеви за щяло и нещяло по телевизионните канали.
    Икономиката на България е докарана от необразовани и неразумни политици до "състояние на свободно падане". Аз нямам ментални или материални проблеми, но съм на ясно с проблемите на средностатистическият българин. Няма как българските родители да не са изключително загрижени за изхранването, образованието и бъдещето на своите деца.
    Изводите са ясни: стига баламосване със светите евро-атлантически ценности и тяхното представяне за единствени жалони и еталони за светлото бъдеще на България, край на блюдолизането в Брюксел, твърда линия спрямо Турция, Сърбия и Македония.
  • 3 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    До коментар №2 Mudoski Popov
    Имате пълна подкрепа от компания за изнесеното от ВАС в настоящия форум!Поздравления!