Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 07:57 1 385 7

Започва съдебният процес срещу оръжейничката на екипа, заснел фаталния филм „Ръжда“ ВИДЕО

  • алек болдуин-
  • филм ръжда-
  • халина тъчинс-
  • съдебен процес-
  • хана гутиерес-рийд

При снимките Алек Болдуин произведе изстрел, убил операторката Халина Хътчинс

Адвокатите са готови да направят встъпителни изявления днес на първото дело за фаталната стрелба по оператора Халина Хътчинс от актьора Алек Болдуин по време на репетиция за уестърн филма „Rust“, предаде Асошиейтед прес.

Преди това отговорникът за оръжията във филма бе обвинена в непредумишлено убийство и подправяне на доказателства за смъртта на операторката на 21 октомври 2021 г. във филмовото студио край Санта Фе.

Оръжейникът Хана Гутиерес-Рийд пледира невинна по обвиненията и казва, че не е пряко отговорна за смъртта на Хътчинс. В съдебните документи главният защитник Джейсън Боулс посочи, че констатираните от регулаторите за безопасност на работното място "широки проблеми", са извън контрола на оръжейника.

Прокурорите планират да представят доказателства, че Гутиерес-Рийд несъзнателно е внесла бойни патрони на снимачната площадка, където това е изрично забранено. Те смятат, че оръжейникът е пропуснал множество възможности да гарантира безопасността, като в крайна сметка е заредила боен патрон в пистолета, който е убил Хътчинс.

Болдуин пледира за невинен по обвинение за непредумишлено убийство в отделно дело.

Прокурорите Кари Мориси и Джейсън Луис първоначално отхвърлиха обвинението за непредумишлено убийство срещу Болдуин през април, като казаха, че са били информирани, че пистолетът може да е бил модифициран преди стрелбата и да е неправилно функциониращ. По-скорошен анализ на пистолета заключава, че “спусъкът трябва да бъде дръпнат или натиснат достатъчно, за да освободи напълно чукчето на револвера”.

По време на процеса срещу Гутиерес-Рийд съдебните заседатели се занимаха с медийното отразяване и коментарите в социалните медии по случая.

Гутиерес-Рийд, доведената дъщеря на известния стрелец и оръжеен консултант Тел Рийд, беше на 24 години по времето на инцидента с Хътчинс.

Тя е изправена пред до 18 месеца затвор и глоба от $5000, ако бъде осъдена за непредумишлено убийство. Обвинението за подправяне на доказателства включва предположението, че тя е предала малка торбичка с възможни наркотици на друг член на екипа след стрелбата, за да избегне разкриване от правоприлагащите органи.

Нейните адвокати казват, че обвинението на прокурорите е опит да опетни Гутиерес-Рийд, а чантата е била изхвърлена, без да се тества съдържанието ѝ.

Планира се процесът да продължи до 6 март с над 40 потенциални свидетели.

Болдуин, главният актьор и копродуцент на “Rust,” не фигурира в списъците на свидетели на предварителния процес. Датата за съдебния му процес процес не е определена.

Болдуин каза, че е дръпнал назад чукчето на пистолета и оръжието гръмнало. Той беше обвинен през януари.

Адвокатите на Гутиерес-Рийд казват, че тя несправедливо е превърната в изкупителна жертва. Те твърдят, че истинските патрони са пристигнали на снимачната площадка от базиран в Албакърки доставчик на халосни патрони.

Освен това, Гутиерес-Рийд е обвинена в друг случай за носене на пистолет в бар в центъра на Санта Фе в нарушение на държавния закон. Нейните адвокати казват, че обвинението е било използвано, за да се опита да притисне Гутиерес-Рийд да направи фалшиво признание относно боравенето с бойни патрони при снимките на “Rust”.

Гутиерес-Рийд отговаряше за съхранението, поддръжката и боравенето с огнестрелни оръжия и боеприпаси на снимачната площадка и за обучението на членовете на актьорския състав, които ще боравят с огнестрелни оръжия, според държавните регулатори за безопасност на работното място.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каква щее тая Оръжейничка!!

    6 1 Отговор
    Кифлата, защо е допуснала да има Истински боеприпаси на снимачната площатка!?
  • 2 Механик

    8 1 Отговор
    Начи, несъзнателно внесла патрони? Това се случва.
    Ама, оръжейник, несъзнателно да не може да отличи боен от халостен патрон и да го сложи в барабанана револвера, това никак не ми се види реално. Предвид, че разликата между боен и халостена патрон се вижда от Луната. На опипване се усеща, та даже и очи не ти трябват.
    Кой знае каква друсалка е тая и на колко каптагончета е била.

    Коментиран от #4

  • 3 Който е ходил в казарма знае...!

    4 3 Отговор
    Никога не се насочва оръжие срещу свой!
    Зщото-
    ,,Празна пушка, на 100 години - веднъж гърми...!"
    Това бе набивано постоянно от командирите ни...!

    Коментиран от #6

  • 4 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    Проверете какво сте Написал

    Коментиран от #5

  • 5 Механик

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Кое от написаното не Ви устройва, господине/госпожо??
  • 6 ХА ХА

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Който е ходил в казарма знае...!":

    Ако на снимачната площадка не насочваш оръжие към някой, как ще направиш екшън филм.
    Май умствено си още в казармата.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.