Last news in Fakti

27 Февруари, 2024 11:57 1 557 10

Кание Уест: Адидас ме съди, а продават фалшиви маратонки "Yeezy" (ВИДЕО)

  • кание уест-
  • съд-
  • адидас-
  • дело-
  • обувки-
  • маратонки

Рапърът съобщи, че брандът го съди за 250 милиона долара

Кание Уест: Адидас ме съди, а продават фалшиви маратонки "Yeezy" (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Рапърът Кание Уест твърди, че големият спортен бранд Адидас го съди, а в същото време продава "фалшиви" версии на неговата марка обувки Yeezy.

Марката и изпълнителят бяха дългогодишни партньори, но общата им работа приключи през 2022 г., когато Уест направи антисемитски коментари по време на гостуване в подкаст.

Сега рапърът твърди, че Адидас не само го съди, но и че продава неодобрени от него версии на линията обувки Yeezy, по която са работили заедно.

"Позволете ми да ви обясня много ясно какво се случва с Адидас. Те не само пускат фалшиви версии на Yeezy, които не са одобрени, но и ме съдят за 250 млн. долара“, заяви Уест във видео в Инстаграм профила си.

"Те също така не ми плащат за тези обувки, които пускат на пазара и на които е изписано моето име. Използват клаузи в договорите и 50- годишен бизнес опит, за да изнасилят един артист, един от любимите ви артисти, точно пред очите ви посред бял ден", заяви рапърът.

В друга публикация в Инстаграм противоречивият рапър показа скрийншот на обувките, за които говори. Моделът все още може да се закупи от уебсайта на Адидас.

От трета публикация на Кание става ясно, че колегата му Снуп Дог го подкрепя в борбата със спортния гигант. "Кажи истината", приветства го Снуп в коментарите под видеото на Уест.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хъм

    10 0 Отговор
    Сто процента да го врътнали с някоя клауза в договора, така са "големите" корпорации! И що за лицемерие, развалили били договора с него, защото имал антисемитски изказвания!? Точно адидас, германците се възмущават от антисемитизъм, хахаха!

    Коментиран от #8

  • 2 Мхм

    8 0 Отговор
    Те тия Адифас не доставяха ли обувки и фланелки на Вермахта

    Коментиран от #10

  • 3 Сила

    5 0 Отговор
    Чудех се какви са тия безумно грозни цървулетки дето ги носят ЧАЛГАДЖИЙТЕ......... Принципно от години не нося марката защото се превърна в символ на простащината в БГ...... Иначе имат уникални олд скуул модели

    Коментиран от #4

  • 4 Българин

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Сила":

    Адидас си поддържат пълната гама от "олдскуул" модели, тъй че ако изобщо си носил оригинални Адидас, едва ли това е причината да не носиш вече.

    В продажба са всякакви версии на модели от "едното време": Газела, Стан Смит, Самба, Кампус, Форум, Ле Трейнър, Форум 84, Рън 60ти. Това ВСИЧКИТЕ са олдскуул модели и ги продават в момента.

    Коментиран от #7

  • 5 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    4 1 Отговор
    Не разбрах, в коя точно част от разработването на тези маратонки е участвал този "хубавец"...

    Коментиран от #9

  • 6 Из мемоарите на Тато и компания

    1 0 Отговор
    Като отидохме Н. К. И К и Т. си купихме часовници от кирекома - за сведения такъв часовник струва около 260 000 в Англия Дубай или е от тато подарък че си негов човек сега му викат Олигарси но тогава те се означаваха тези часовници. Та ние си го купихме за $50. Докато стигнем до България целия се ожули и се разглоби. Имат няколко страни който работят този бизнес и се казва на ишлеме. Обувката е една но марката е друга също е за брандовете. Успех Кани. Вече разбра как се защитава това бранд или търговска марка ТРУДНО И ВИНАГИ ТРЯБВА ДА ПОКАЗВАШ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ МОЯ И НА ДРУГИЯ.
  • 7 Сила

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Е да де...... точно тези! Просто не нося марката защото масово се дефилира с нея от секви примати и малцинствени елементи! Моделите си ги има и са готини, просто логото стана нарицателно!
  • 8 еврейска принцеса

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хъм":

    Германци, германци, колко да са германци от Адидас!? Вземи провери чия е собствеността им, но те предупреждавам, че ще трябва да ровиш много надълбоко, ако искаш да научиш истината.
  • 9 индиански мокасин

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бойкот на алчните от О.Л.Х.":

    Точно така както и Адриана Лима, която също има своя серия артикули за Адидас. Принципа е еднакъв за всички. Рекламата казва, че заедно са ги разработили и...който разбрал, разбрал.
  • 10 туркинчето от Вароша

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мхм":

    И не е само това, бая по-сериозна е работата при тях.