Last news in Fakti

3 Март, 2024 12:04 1 371 6

Продават за 38 млн. долара дома на Фреди Меркюри в Лондон (ВИДЕО)

  • фреди меркюри-
  • дом-
  • лондон-
  • продажба

Garden Lodge в Кенсингтън, Западен Лондон, е бил дом на фронтмена на Queen в продължение на 11 години

Продават за 38 млн. долара дома на Фреди Меркюри в Лондон (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Бившият лондонски дом на рок легендата Фреди Меркюри е на разположение за закупуване за тези, които разполагат 38 млн. долара.

Garden Lodge в Кенсингтън, Западен Лондон, е бил дом на фронтмена на Queen в продължение на 11 години и може да се похвали с функции, включващи японска всекидневна, хол с двойна височина, бар/библиотека и музикален център.

Според Knight Frank, която се занимава с продажбата, имотът е купен от Меркюри на място, когато той го посещава за първи път през 1980 г.

В сътрудничество със специализирания интериорен архитект и дизайнер Робин Мур Еде, Меркюри обновява дома през следващото десетилетие, използвайки най-добрите материали и личния си дизайнерски вкус, за да създаде това, което той нарича своя "провинциална къща в центъра на Лондон", се казва в прессъобщение на Knight Frank.

Певецът на Queen е проектирал дома си така, че да бъде "запомнящо се, гостоприемно място, което да отразява неговата жизнена личност и еклектична визия", се казва още в съобщението, предава БГНЕС.

В този дух трапезарията е боядисана в цитрусовожълто, което според сведенията е било любимият цвят на Меркюри, а корнизите на стаята са в допълнителни ювелирни тонове.

Някога дом на рояла, който Меркюри използва, за да композира "Бохемска рапсодия", всекидневната предлага гледка към градината на имота, която е украсена с големи магнолии и "вдъхновени от Ориента" водни елементи.

В главния апартамент на имота се влиза през някогашната гримьорна на Меркюри, където той е съхранявал дрехите и сценичните си костюми. Помещението е огледално от пода до тавана, с множество врати на шкафове.

"Тази къща беше най-прекрасната кутия за спомени, защото във всяка стая има толкова любов и топлина", казва Остин в прессъобщение.

"Беше удоволствие да живея в нея и имам много прекрасни спомени. Сега, когато е празна, се пренасям назад към първия път, когато я разгледахме. Откакто с Фреди пристъпихме през легендарната зелена врата, тя е място на спокойствие, истинска къща на художник, а сега е време да поверя това усещане за спокойствие на следващия човек", добави тя.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Фенка

    7 2 Отговор
    Даже не сте сложили истинска снимка на Фреди. Това пак е някой копирач. Големи журналисти имаме. Вече не могат да разпознаят кой кой е
  • 3 Идън

    7 1 Отговор
    На снимката на барабаните пише Куини- не Куин!!! QUEENIE не е QUEEN!!!
  • 4 Идън

    8 1 Отговор
    На тази снимка е някаква имитация на Фреди и е добре да я смените.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Урко

    7 0 Отговор
    Изглежда сте копирали само половината статия. Даже не е обяснено коя е Остин, каква е историята и с Меркюри и как къщата е стана нейна. Аз знам, но не всеки е длъжен да знае. това очевидно е било написано в останала част от статията, която мисирката е съкратила