Last news in Fakti

8 Март, 2024 11:19 655 0

Кубче на Рубик и шоколадови пури с димяща пепел: Какви са подаръците и менюто на звездите на Оскарите (СНИМКИ)

  • награди оскар-
  • подаръци-
  • меню

170 000 долара – толкова струват подаръците за всеки номиниран на тазгодишните награди

Кубче на Рубик и шоколадови пури с димяща пепел: Какви са подаръците и менюто на звездите на Оскарите (СНИМКИ) - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Какво е празненство без вкусна храна и напитки?

Е, церемонията по раздаването на Оскарите е най-големият празник в Холивуд, така че, разбира се, лакомствата и напитките ще бъдат на най-високо ниво.

Главният готвач Волфганг Пък също има повод за празнуване - тази година стават 30 години, откакто той се грижи за кетъринга на най-светското от светските събития.

В продължение на три десетилетия Пък сервира вкусните си творения на Бала на гуверньорите или иначе казано партито след Оскарите.

Общо 120 готвачи ще се грижат за изисканите небцета на гостите. Тази година те ще могат да опитат най-финия иберийски хамон, печено говеждо, риба и чипс, коктейлно руло от скариди с хайвер, хрупкав оризов бар и асортимент от пици, изпечени на дърва.

И понеже много от звездите са веган, организаторите никак не са подценили и техните нужди - хрупкави сладки картофи, павирани с кимчи, карфиол Kung Pao в хлебчета бао, които са изпечени на кокосови въглища, моркови с едамаме и гъби, както и салата от фалафел от зелен нахут.

Гостите ще бъдат почерпени с класическа паеля с шафран, чоризо, пиле и миди.

Да поговорим и за десертите. Шефовете готвят разнообразие от сладкиши, включително еклери с тъмен шоколад, солен карамелен крем, домашно приготвени вафли, покрити с шоколад, пайове, шоколадови бисквити, малинови линцер бисквитки, бисквитки с лимон и покрити с черен шоколад сладки сандвичи с мента.



Специално за събитието са изработени шоколадови пури с димяща пепел. Кулинарната звезда на нощта обаче ще бъдат декорирани със златен прашец шоколадови статуетки „Оскар“, които са пълни със скоч ганаш, дулсе де лече и млечен шоколад.



Организаторите са приготвили най-отбрани вина за своите звездни гости, които ще могат да пият и шампанско, което се произвежда ексклузивно за "Оскарите".

За събитието са ангажирани и най-добрите бармани в света, които ще правят луксозни коктейли за празнуващите.

Сред тях изпъкват коктейлът „Време е за шоу“ с ананас и кориандър, 1942 Encore, налят в чаша шери и гарниран с трюфели от шоколад, покрити със златен прах, както и „Playing the Part“ - безалкохолна напитка с нар и кокосово мляко.

Тазгодишните подаръчни торби, които номинирани за наградите "Оскар" ще получат, включват луксозни пътувания, лакомства и кубче на Рубик, предаде Ройтерс.

За 22-ра година Лаш Фари, основател на базираната в Лос Анджелис маркетингова компания "Дистинктив асетс" (Distinctive Assets), подготвя комбинация от дарове за избрани номинирани за отличията "Оскар".

"Наричаме ги "Всички печелят" и действаме независимо от киноакадемията, което означава, че аз решавам кой да получи подаръчна торба. А това са само най-добрите номинирани за актьорско майсторство и режисура", казва Фари пред Ройтерс. "Тази година са 25 души".

Торбата с подаръци включва близо 60 предмета на стойност над 170 000 щатски долара, като най-скъпият от тях е пътуване до луксозна хижа в швейцарските Алпи на стойност 50 000 щатски долара.

Компаниите плащат такса, за да бъдат включени в подаръчния пакет, но представянето им на вниманието на известните личности може да е безценно, отбелязва Ройтерс.

Сред другите артикули в подаръчната чанта тази година са козметика, шоколадови бонбони, вдъхновени от филми, изискани пуканки, продукти за подпомагане на съня, както и кубче на Рубик.

Наградите "Оскар" ще бъдат раздадени в неделя, 10 март, на церемония в Лос Анджелис.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА