Last news in Fakti

29 Март, 2024 10:15 1 045 17

22-годишен пловдивчанин създаде комикс за Васил Левски (СНИМКА)

  • васил левски-
  • комикс-
  • ноел николов-
  • история

Ноел Николов подготвя и комикс за Христо Ботев

Ноел Николов е 22-годишен пловдивчанин, който е карал България да се гордее няколко пъти, тъй като е печелил редица национални и европейски състезания по карате. Той не се е отказал от спорта, но решава да запише висше образование в Англия Англия със специалност „Илюстрация и анимация“ , тъй като от дете обича да рисува, точно за това се насочва към тази специалност.

Ноел е първият създател на комикс свързан с наш български национален герой, а именно Васил Левски.

Той е започнал да работи по комикса „Приключенията на Васил Левски“ още от януари тази година, изготвянето на комикса му отнема около месец и половина, като идеята му се ражда в главата още докато е бил студент в Англия.

Най-голямото му предизвикателство свързано с комикса са историческите факти, за да даде достоверна информация се е наложило да изчете доста материали и статии, в които е запечатан животът на Апостола. Много важна роля в подготовката му са изиграли познанията на неговите роднини, които са проучвали детайли около битието и мисията на Левски.

View this post on Instagram

A post shared by Nóel Nikólov (@noel.nikolov)

„Приключенията на Васил Левски“ част 1 е създаден с цел младото поколение да учи за нашите предци по лесен и интерактивен начин, тъй като според Ноел, младото поколение губи бързо интерес и точно поради тази причина липсват базови знания, пише dariknews.bg. Авторът на комикса „Приключенията на Васил Левски“ вече е правил презентация в начално училище в Пловдив и според него децата са били много впечатлени от това, което виждат. В Podcast7 той сподели, че в близкото бъдеще предстои част 2 на „Приключенията на Васил Левски“ и юни месец ще излезе комикс за Христо Ботев.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    19 4 Отговор
    Само някой Ганчо би описал делата на Левски като "приключенията".
  • 2 2 години казарма в строителни войски

    17 3 Отговор
    И после да описва приключенията си. Нямаше и през ум да му мине да се гаври с исторически личности и да става "известен".
  • 3 Българин

    22 2 Отговор
    Голяма простотия! На бас, че тая глупост е спонсорирана от америка за България!
    Алооо, нашите български герои са иситински, с истински дела и значение за историята и бъдещето на родината ни! Не са рисувани и измислени анимационни герои като краварските!!!
  • 4 Верно ли бе

    13 0 Отговор
    Цитат от статията : " Ноел е първият създател на комикс , свързан с наш бълтарски национален герой , именно Васил Левски ". Моите уважения към това момче и инициативата му , но в един от първите броеве на списание Дъга от началото на 80 - те години имаше комикс с Васил Левски.

    Коментиран от #16

  • 5 Тошко

    13 4 Отговор
    Прочетох думите "комикс" и "Васил Левски" в едно изречение и изведнъж ме засърбяха ръчичките да счупя на някой пръстчетата.

    Коментиран от #6

  • 6 ха ха

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тошко":

    А аз прочетох Ноел-името което са му дали родителите и ми се изясни цялата понататъшна пошлост.
  • 7 провинциалист

    8 0 Отговор
    Гугъл при търсене в изображения на "приключенията на васил левски" дава страници от това недоразумение и там потресът е пълен...

    Коментиран от #17

  • 8 Гост

    8 1 Отговор
    Тоя льоляк кат му се рисува, да прави хентай с лена парапета и да остави Левски и Ботев на мира.....
  • 9 Като се движиш

    4 0 Отговор
    Като се движиш по повърхността не правиш нищо освен Цирк!
  • 10 Шебека....

    7 0 Отговор
    Шебека.... си остава Шебек! Но това е Българина Днес! Докато не о --се --р-.-е всичко мирен не може да седи!
  • 11 провинциалист

    6 0 Отговор
    " за да даде достоверна информация" - е нарисувал например момиченце с розова ученическа раница. "Бойните сцени" с Апостола са от любимото на Ноел Николов карате. Потърсете в гугъл на изображения.
  • 12 123456

    6 0 Отговор
    С любезната подкрепа на БХК и АЗБ ! Какво падение ! Комикси за ЛЕвски и Ботев ! Това да не са ти Спайдермен и ония другите измишльотини ! Докъде се принизяваш , еври долен !
  • 13 е стига де

    5 0 Отговор
    Това е национална гавра! И ако да речем момчето е младо и не осъзнава какво е сътворило, което не е оправдание, то защо медиите го лансират, защо издател го напечатал?
  • 14 Пецата

    1 6 Отговор
    Той Васко Кунчев си е герой от комикси, не знам на кой му е хрумнало да го набеждава за национален герой разбираш ли 😆
  • 15 Гост666

    4 0 Отговор
    Абсолютна гавра си прави тоз с Левски .
  • 16 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Верно ли бе":

    Дъга бяха направили комиск за Левски, а някъде бях чел и комикс за кап.Райчо Николов. Май че беше в Чуден свят, но не съм сигурен. И за Момчил имаше комикс. Много неща правеха навремето, но сега, младото поколение няма как да ги знае, защото някой се погрижи да не бъдат запомнени.
  • 17 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "провинциалист":

    На един от кадрите се вижда, как Левски лети като Батман, докато удря някакво 3аптие, а на следващият кадър казва думата "безопасТност". Редактори няма ли?