Необходими продукти:
- свински врат (без кост) - 600 г;
- спанак;
- чесън - 1 - 2 скилидки;
- моркови - 2 бр.;
- тиквичка;
- броколи;
- карфиол;
- аспержи - 2 - 3;
- краве масло - 50 г;
- олио - 65 мл;
- зеленчуков бульон - 500 мл;
- сол;
- черен пипер.
Начин на приготвяне:
Начукваме врата на тънко през стреч фолио, като внимаваме да не го накъсаме. Овкусяваме го със сол и черен пипер. Загряваме в тиган 30 мл олио и половината масло и задушаваме спанака с наситнения чесън за около 2 минути, като овкусяваме със сол и черен пипер. Нарязваме тиквичката и един морков на ленти и ги сваряваме.
След като зеленчуците са готови, внимателно пълним с тях начуканите парчета свински врат и ги завиваме на руло. Запържваме ги в силно загрято олио за няколко минути от всички страни, като по този начин си гарантираме, че ще се запазят цели, без да е нужно да ги увиваме с конец или да ги забождаме с клечки. След като се запечатат, ги печем 20 минути в предварително загрята на 220°С фурна.
Междувременно във врящия бульон слагаме за няколко минути карфиола и броколите, накъсани на розички, аспержите, нарязани на половинки и моркова, нарязан на едро. Отцеждаме сварените зеленчуци и за половин минута ги потапяме в купа със студена вода и лед, след което ги задушаваме за кратко в тиган с масло. Подправяме със сол и черен пипер.
Поднасяме свинския врат, нарязан надве и гарниран със задушените зеленчуци, пише Lidl.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Шеф готвач
10:10 25.04.2024
2 ееехххееееее то е блажно бе
10:17 25.04.2024
3 Уса
10:24 25.04.2024
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Този коментар е премахнат от модератор.