Last news in Fakti

30 Май, 2024 12:31 2 482 17

Проклятие тегне над любовния живот на Йорданка Христова

  • проклятие-
  • прокоба-
  • йорданка христова-
  • певица-
  • връзка-
  • мъже-
  • отношения

Според суеверни фенове на певицата мрачна прокоба убива мъжете на звездата

Проклятие тегне над любовния живот на Йорданка Христова - 1
Снимка: БГНЕС

Зла прокоба тегне над мъжете на Йорданка Христова, смятат нейни близки. Естрадни ветерани са убедени, че именно проклятие отнесе живота на тримата любими мъже на Данчето.

Първата сериозна любов на Христова още от зората на кариерата ѝ бе музикантът Христо Чолаков-Чендо, който става втори съпруг на легендарната тв говорителка Бригита Чолакова. За съжаление, Чендо загина трагично в самолетната катастрофа през декември 1971-ва, отнела живота на Паша Христова и на музиканти от оркестър „София“, пише Ретро.

Най-голямата и истинска любов на Йорданка Христова бе китаристът Християн Платов. Той е потомък на руски емигранти, бил е първият преподавател по китара в Консерваторията. Двамата се запознават в Чехия и моментално пламва голямата им любов. Йорданка споделя, че освен духовно, двамата били свързани и професионално. След като се завърнали от едно от задграничните им турнета, тя била шокирана от новината, че той всъщност бил женен – имал законна съпруга, даже и син. Това сринало изпълнителката из основи и тя решила в името на достойнството си да напусне 5 години по-възрастния от нея музикант.

Раздялата им обаче продължила едва 6 месеца, защото тя не издържала на повика на сърцето си и поискала да се съберат. Не му поставила ултиматум да се разведе с жена си и продължили да живеят заедно въпреки брака му. Кристиян 10 години бе голямата любов на естрадната прима, но те така и не се ожениха. Певицата се раздели с него, защото не можа да приеме бохемския му нрав и това, че често посяга към алкохола. Мъжът, когото певицата твърди, че е обичала най-силно в целия си живот, умира от инфаркт в Америка, а Данчето така и не могла да се сбогува с него.

Изпълнителката на „Песен моя, обич моя“ е била омъжена само веднъж –за архитекта Георги Стоичков, от когото има две деца – Григор и Ивана. Георги бе син на един от най-важните хора в държавата по времето на соца, кандидат-члена на Политбюро на ЦК на БКП Григор Стоичков. Той я харесал по снимка и искал да се запознае с нея. Още от първата им среща Христова го припознала като улегнал мъж, с когото можела да създаде семейство.

Двамата сключват брак през 1966 г., а на ексцентричната церемония певицата не носила бяла, а черна рокля с дълбоко деколте. С годините Георги също започнал да посяга често към чашката и това станало причината с певицата да се разделят. Георги Стоичков бе само на 50 години, когато си отиде от този свят през 2005 г. Въпреки че с него успява да създаде истинско семейство, и до ден днешен звездата на българската естрада твърди, че не е обичала толкова силно друг мъж, както първата си любов Християн. След кончината на съпруга си тя е признавала, че е имала и авантюри, но не толкова силни, че да заслужават публичност.

През февруари тази година Йорданка отново потъна в скръб. Причината за това бе кончината на най-добрата ѝ приятелка Сия – дъщеря
на големия композитор Йосиф Цанков. Именно маестрото е автор на някои от най-емблематичните шлагери от репертоара на Данчето, а с щерка му от млади са изключително близки, почти като сестри.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Горката

    19 4 Отговор
    Вече трябва да мисли не за любовния , а за духовния и църковния си живот!
  • 2 Ако

    13 6 Отговор
    беше на село с мотиката , нямаше да я стигне проклятието .

    Коментиран от #9

  • 3 Язе

    26 5 Отговор
    Тя мотиката може да хване. Ти не можеш да пееш като нея. Аман от старческите приказки на булгародебилитте.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 От написаното

    17 1 Отговор
    следва, че Георги Стоичков е с 12 години по-млад от Данчето. Пишете, че умира на 50 години през 2005 г. Ако е така доста ",кака" му е била.
    .
  • 6 Убива ги

    6 3 Отговор
    Сухотата, за това Вагисан...
  • 7 Маро,

    13 3 Отговор
    До там ли я докара, че да ровиш в живота на хората? Ами то, тя Данчето и с Фидел Кастро беше в интимна връзка, а дъщеря и е гей. Йорданка си е ромка, ама побългарена! А ти Маро, коя си?
  • 8 да питам

    8 5 Отговор
    С Фидел Кастро , малко ли беше ?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Георги v.

    8 1 Отговор
    Христо Чолаков не Чендо а Чандо.
  • 11 Мнение

    6 3 Отговор
    Българската естрада е длъжник на Христова. Тя не създаде песни, които да развият нейните творчески възможности, каквито безспорно има.
  • 12 Васил

    3 6 Отговор
    А няма нищо общо с това че е кучка!
  • 13 ШесПет

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Европеец":

    Митът за Ф. Кастро тя сама си го е изфабрикувала, за да се направи на неотразима красавица, за реклама и шик. А всъщност, като млада доста го докарваше на столипинка.
  • 14 Роза

    4 0 Отговор
    Лично аз харесвам песните на Йорданка много повече,отколкото тези на Лилито!Харесвам и стила и на обличане,който подхожда на възрастта и и говори за добър вкус към облеклото!А дали е имала или нямала нещо с Фидел-след толкова години има ли значение?!"Все в землю лягут,всьо прахом будет!"-М.Горки.
  • 15 гост

    14 0 Отговор
    Мария, според теб Йорданка Христова и Георги Стоичков се женят през 1966 година. След това с черен шрифт пишеш, че Георги е починал през 2005 г. САМО НА 50 ГОДИНИ ! Това значи, че е роден през 1955 година, а КОГАТО ПРЕЗ 1966 СЕ Е ОЖЕНИЛ Е БИЛ НА 11 ГОДИНИ ! Бъдете така добри преди да пуснете материал поне веднъж да го прочетете, защото грешките ви са система. С уважение..........
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ЕЛ КОМАНДАНТЕ

    1 0 Отговор
    Фидел Кастр много искал Данчето Христова,за жена и любовница и помолил бай Тодор ,за позволение и благословията му....Ама нашия отсякал....Дана не я давам....И така приключила любовната история