Last news in Fakti

31 Май, 2024 12:58 792 3

Крал Чарлз III ще участва в официалните тържества за рождения си ден въпреки рака

  • крал чарлз трети-
  • рожден ден-
  • празненство-
  • тържество-
  • монархия-
  • великобритания-
  • рак

Постепенно кралят се завръща към публичните си задължения, докато продължава битката му с рака

Крал Чарлз III ще участва в официалните тържества за рождения си ден въпреки рака - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Остават малко повече от две седмици до рождения ден на крал Чарлз III, който има намерение да участва в официалните тържества по случая. Монархът постепенно се завръща към публичните си задължения, докато продължава да се лекува от рак, съобщи Ей Би Си.

Новината идва на фона на съобщенията, че съпругата на принц Уилям, Кейт, ще пропусне публичната репетиция за събитието, тъй като тя също се лекува от рак, чийто вид така и не бе разкрит на обществеността. Все още не е ясно дали принцесата на Уелс ще присъства на основната церемония, известна като Trooping the Colour, на 15 юни, допълва британското издание.

Кейт не е разкривала подробности за заболяването и състоянието си, откакто обяви диагнозата си на 22 март. Тогава тя поясни единствено, че започва превантивна химиотерапия и от тогава не се е появявала на публично място, а официални сведения за състоянието ѝ все още няма.

Чарлз се завръщаше към обществените си задължения, преди премиерът Риши Сунак да свика извънредни избори миналата седмица. Това принуди краля да отложи ангажименти, които биха могли да отклонят вниманието от кампанията, което повдигна въпроси дали ще присъства на празнуването на рождения ден.

„Trooping the Colour“ е 460-годишна традиция, при която войници в пълна униформа дефилират покрай краля с церемониалното си знаме.

Чарлз вероятно ще пътува за събитието с карета заедно с кралица Камила и се очаква да наблюдава церемонията седнал на подиума, а не на кон, както беше миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    Дано се оправи човека! Здравето е най голямото богатство!
  • 2 Последния Софиянец

    2 0 Отговор
    До 14 ноември има много време.Дали ще дочака?
  • 3 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    1 0 Отговор
    Ще участва, защото може да му е за последно...