Last news in Fakti

28 Юни, 2024 18:10 982 5

ИИ успя да вземе незабелязано университетски изпити

  • изкуствен интелект-
  • университети-
  • изпити

Забелязана е грешка само в една от 33 изпитни работи

Експерти от университета в Рединг (Великобритания) успяха да излъжат свои колеги, използвайки изпитни работи, написани от изкуствен интелект (AI), пише "Гардиън".

Като част от експеримента ентусиастите създадоха фалшиви самоличности на студенти и изпратиха изпитни работи от тяхно име, решени от чатбота ChatGPT. В материала се казва, че преподавателите в университета не са забелязали измамата и са дали висока оценка на работата.

Според изследователите колегите им са забелязали грешки само в една работа от 33. Средно оценките на фалшивите студенти са били по-високи от тези на истинските студенти в университета. Експертите заключиха, че ИИ е успял да издържи успешно изпитите и да остане незабелязан.

В материала се казва, че университетите по света трябва по-внимателно да проверяват изпитите и научните работи, изготвени от студентите. Вероятно редица учебни заведения ще трябва да се откажат от практиката да полагат тестове и изпити онлайн. Изследователите отбелязват, че ИИ е станал още по-добър в имитирането на хората. По-специално, чатботът на OpenAI се е научил да използва абстрактно мислене.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дарк фючър

    1 4 Отговор
    Скоро, много скоро човечеството, ще пищи oт AI

    Коментиран от #3

  • 2 баш Професор

    1 2 Отговор
    АБЕ тоя интелегент да не натисне копчето на ядрения потенциал незабелязано......
  • 3 кукурунгел

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "дарк фючър":

    ша го гръмим бе
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бендида

    9 0 Отговор
    От чисто любопитство няколко човека дадохме на AI,, тясна тема ". Резултатите ги минахме през Sistem Antiplagiat. Оказа се, че AI засега плагиатства. Но пък се развива главоломно и.....знам ли.