Last news in Fakti

28 Февруари, 2014 07:00 1 774 0

5 причини обвиненията да не работят

  • обвинения-
  • съвети-
  • причини-
  • собствени грешки

Индийски гуру обяснява как трябва да вземем живота си в ръце

Да обвиняват другите за всичко, което се обърка в живота им е най-удобното и лесно нещо, което хората могат да направят. Колко по-леко им става на хората, когато казват, че другият е виновен за всичко. Обвиненията към околните представлява начин да се избяга от отговорностите, които хората носят и да хвърлят вината върху друг за споходилите ги неуспехи.

Възможно е да има събития и ситуации, за които можете да обвините някой друг, но общото правило е, че обвиненията не вършат работа, а само ви завъртат във вихрушката на негативизъм и безсилие. Обвинявайки околните няма да реши проблема ви и няма да ви донесе нищо добро.

Ручика Батра е наставник относно жизнения път на хората от Индия и обича да съчетава принципите на психологията и духовността, за да помогне на хората да се влюбват в себе си и живота си. Ето 5 от нейните много важни причини защо да обвинявате другите никога не е правилната тактика.

1. Обвиненията ви задържат на едно място:

Когато обвинявате някой друг в настоящето или държите някой отговорен за вашето нещастие в миналото, вие се връщате обратно в онзи момент. Така вие създавате граници в съзнанието си, от които не можете да избягате и повтаряте един и същ модел на вина и обвинения отново и отново. Това ви кара да се чувствате зле. Малкият проблем се превръща в голяма драма в момента, в който решите да обвинявате околните. Той се загнездва в съзнанието ви и не ви пуска да продължите напред.

2 Обвиненията дават сила на някой друг:

Обвиненията, казано по друг начин, позволяват на някой друг да има сила над вас. Вие давате на някой друг силата да ви накара да се чувствате отвратително – да бъдете тъжни, нещастни, ядосани или както те биха искали да чувствате. По този начин вие правите някой друг по-важен от вашите собствени възприятия или избор. Като обвинявате околните за собствените си неуспехи вие блокирате собственото си щастие.

3. Обвиненията ви правят негативни:

Обвинявайки околните вие автоматично влизате в „негативната зона“. Вие ненавиждате някой друг или някакъв външен фактор, поради което не сте в състояние да моделирате живота си така както бихте искали. Това ви прави отрицателна личност. Независимо какво говорите, то накрая става негативно.

4. Обвиненията ви правят жертва:

Прехвърляйки върху някой друг отговорността за собственото ви страдание ви превръща в жертва, в някой, който няма контрол върху живота си и не е достатъчно смел. Когато вървите по пътя на обвиненията вие се превръщате в жертва. Защото само онези, които са уморени от живота и смятат, че няма начин да си помогнат обвиняват останалата част от света.

5. Обвиненията ви правят малки и незначителни:

Обвиненията към другите ви правят слаби. Когато обвинявате вие ставате малки, незабележими и незначителни. В тези ситуации не можете да погледнете на общата картина от гледната точка на решаването й. Чрез обвиненията вие влизате в капана на незначителността. Очаквате другите да предприемат действия, вместо самите вас, защото вярвате, че те са виновни, така че те трябва да решат проблема ви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА