11 Юли, 2024 15:18 1 743 11

Трикове, с които да убедите другите в каквото пожелаете

  • трикове-
  • убеждаване-
  • език на тялото-
  • думи-
  • увереност

Ето как да убеждавате другите с лекота

Трикове, с които да убедите другите в каквото пожелаете - 1
Снимка: Shutterstock

Ако успеете да овладеете изкуството да убеждавате хората, вие ще се сдобиете с безценно качество. Мнозина си мислят, че е достатъчно да имат солидни аргументи, за да убедят другите в правотата си. Уви, това не е така. Необходими са умения и как да презентираме доводите си, какъв ще е езикът на тялото ни, интонацията ни, дали гласът ни ще е стабилен или пък ще потреперва. Това са детайли, които правят впечатление. И ако се провалите при тях, колкото и сериозни аргументи да имате, може да не оставите добро впечатление в събеседника си и той дори да ви помисли за глуповати и нестабилни. Вижте 5 трика, които ще ви помогнат да убеждавате другите с лекота.

Започнете от стойката

Когато разговаряте с някого, когото и да е той или тя, дали от професионалното или личното ви обкръжение, мислете за позата, която сте заели. На никого няма да вдъхнете доверие, камо ли ще привлечете на своя страна, ако стоите прегърбени, хлътнали и мрачни. Напротив, стремете се към изправена позиция, с отпуснати, а не скръстени ръце, усмихнати и уверени в себе си. Позата ви трябва да е такава, сякаш отсреща са ви казали най-хубавите думи, още преди да сте ги чули.

Мислете за дишането си

Ако се усещате напрегнати в момент, в който трябва да сте много убедителни, направете следното - дишайте дълбоко и коремно. Достатъчни са 3-4 дълбоки вдишвания чрез корема, за да се почувствате по-спокойни и овладяли притеснението. Опитайте се при издишването да си представите как стомахът ви се удря в гърба ви. Това ще ви помогне да поемете контрола над тялото и емоциите си.

Забравете за междуметия от типа "Аха", "Мхм", "Ааа", "Охо", 'Ех"

В рамките на един разговор често ни се приисква, докато слушаме събеседника ни, да кажем нещо, но без да го прекъснем. В такива моменти използваме междуметия и срички от типа "Аха", "Ммм", "Да" или подобни на тях. Но според проучвания по темата, хората приемат употребата на тези частици за проява на лековатост, несериозност, дори глуповатост, пише az-jenata.bg. А последното, което искате е да ви имат за глупави, нали? Особено, ако се стремите да сте обаятелни и убедителни в поведението.

В такъв случай просто запазете мълчание, не прекъсвайте другия, дори и с такива невинни изхъмквания. Изчакайте го да привърши изложението си и тогава отговорете с пълен арсенал от аргументи.

Покажете, че слушате внимателно

Хората подсъзнателно знаят кога някой ги слуша и им обръща внимание, и ако усетят, че това не е така, с лекота казват "Не" и не очаквайте нищо повече от тях. Не гледайте настрани, не поглеждайте в телефона, не се разсейвайте.

Не блокирайте, когато ви възразяват

Това е ключов елемент от умението да обезоръжавате другите. Не бива да се паникьосвате, когато някой ви противоречи. Напротив, нека това ви мотивира и вдъхнови да отговорите още по-компетентно и аргументирано, но без да изпускате нервите си. Ако повишавате тон или интонацията и позата на тялото ви станат много отбранителни, отсрещната страна ще го долови и ще ви приеме за слаби. Не показвайте, че сте обезпокоени, а запазете самообладание и защитете позицията си спокойно. Може да проявите страст в аргументацията си, но не и гняв или паника.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Полковник измамник от ПП ДБ

    2 4 Отговор
    Такаааа .... Отварям агенция за сватосване , която основата и е основана само на измама и измамнички
  • 3 Зара

    10 6 Отговор
    Говорете си нормално със събеседничка или събеседник и не си позволявайте да се налагате или да обиждате,защото това ще ви навреди. Бъдете добри и изискани хора!
  • 4 Владетел

    2 3 Отговор
    Значи аз ще бачкам ще плащам данъци а ти подъл измамник ще взимаш на мой гръб 3400 пенсия с тия мазни измамнички около теб 🤭✡️
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Как ли пък няма да им се вържа

    6 5 Отговор
    Манипулаторите ги надушвам от хиляди километри. Изслушвам чуждо мнение, но това не означава, че винаги го приемам.
  • 7 Никос

    4 6 Отговор
    За да имате успех с жените, трябва да знаете как да ги лъжете.
  • 8 Тука

    2 6 Отговор
    Сте само слаби умове ! Няма предизвикателство !
  • 9 Ами сега

    6 5 Отговор
    Ако от публикация в медии, особено Факти, се учиш как да бъдеш убедителен, значи си много зле.
  • 10 Дърт Вейдър

    5 2 Отговор
    Пак почнахте с джедайските трикове.
  • 11 Идън

    0 1 Отговор
    Никой не може да ме убеди в нищо- ако аз не се убедя.