14 Юли, 2024 05:45 4 254 12

Спас Русев вдигна голяма гръцка сватба на единствената си дъщеря СНИМКИ

  • спас русев-
  • дъщеря-
  • сватба

Криста-Мария се венча за любимия си Джон

Красива гръцка черква на хълма край Порто Хели, от който се разкрива приказна гледка към Егейско море. Дворът ѝ е побрал над 300 души, дошли на сватбата на Криста-Мария и любимия ѝ Джон. Сред най-важните там са родителите на хубавата булка - бизнесменът Спас Русев, бивш собственик на “Виваком", както и на сателитния оператор “Булсатком", и съпругата му Диляна.

За единствената си дъщеря двамата организираха перфектната сватба, състояла се на 6 и 7 юли в морския курорт в Арголида - регион в североизточната част на Пелопонес.

За венчавката Криста-Мария е в изящна сребристобяла дълга рокля с презрамки, изработена специално за нея от Селия Критариоти. Известната кутюр дизайнерка е с гръцки корени, а нейни тоалети са част от личните колекции на множество звезди, сред които Кейт Мос, Лейди Гага, Бионсе, Наоми Кембъл и др. Младоженецът е в бял костюм на неаполитанския дизайнер Мариано Рубиначи с букетче момини сълзи на ревера, каквито носи и бащата на булката.

Гостите на щастливото събитие са се събрали от всички краища на света - САЩ, Великобритания, Франция, Италия, Швейцария, Гърция, България и много други. Повечето от тях са приятели и колеги на младоженците от студентските им години, както и от компаниите, в които двамата вече работят. Същевременно част от най-щастливия им ден стават и много хора, които се занимават с изкуство - световноизвестни художници, колекционери, дизайнери.

 

Криста-Мария и Джон, който е американец, се познават от следването си в Williams College, Масачузетс, САЩ. След завършването тя получава магистърска степен по бизнес администрация в Wharton Business School, а той - в Harvard Business School. В момента двамата живеят в Ню Йорк, където Криста-Мария работи за голям хедж фонд, а Джон е в “Бостън консултинг груп" (BCG).

Пищната сватба направи впечатление и на гръцките медии, някои от които я отразиха надълго и широко, наричайки бащата на булката Спас Русев “гениален бизнесмен".

“Тази новина може би нямаше да представлява интерес, ако светското събитие не се случваше в Порто Хели и в разкошната вила, някога собственост на бившето гръцко кралско семейство", пише гръцкият сайт Mononews, чиято тематика е да разказва “бизнес истории на новото поколение". Любопитството на журналистите е и заради факта, че собственик на луксозната вила, принадлежала на бившия гръцки крал Константин, днес е именно Спас Русев.

 

Ваканционната къща е с архитектура, повлияна от арабския стил. В нея има 12 спални, частен плаж, шезлонги, голям 30-метров плувен басейн, красива сграда, покрита с марокански плочки, уникални мебели, но също и много картини и редки книги, донесени от Русев, разказва медията. Впрочем всеки, който познава бизнесмена, знае, че той е голям ценител на изкуството.

Според сайта сватбата се е състояла в магическото място Агиос Емилианос (Свети Емилиан) и е била 4 дни - от четвъртък до неделя. Двойката е разменила любовните си клетви на 6 юли, а на следващия ден - неделя, празненството е продължило. Сватбената вечеря и партито са били на плажа Vinya Petrothalassa между Порто Хели и Ермиони. Гръцките журналисти твърдят, че за сватбата е била наета израелска фирма, специализирана в организирането на събития, която да изработи декора и да се погрижи за детайлите.

Самите гърци наричат Порто Хели “Монако на Гърция", тъй като там се намират едни от най-красивите вили в региона, припомня 24 часа, цитиран от burgas24.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    62 1 Отговор
    Бившия възпитател по физическо в интерната в Раднево........!!!!!!! ГОУУУУУУУЕЕЕЕЕЕЕМ ЦЕНИТЕЛ НА ИЗКУСТВОТО , ГЕНИАЛЕН БИЗНЕСМЕН .......!!!!!ИМА НЕЩО СБЪРКАНО В БЪЛГАРИЯ И НАЧИНА ЗА ПРОСПЕРИТЕТ НА БЪЛГАРИТЕ
  • 2 той

    36 2 Отговор
    Ма той Джон нещо на другия бряг тича още на пръв поглед

    Коментиран от #5

  • 3 Браво

    65 0 Отговор
    Най върлите комунисти станаха най върли капиталисти, назначени от червената върхушка с народни пари за милионери.
  • 4 Банцко

    39 0 Отговор
    Отново има нужда от групата на Наглите
  • 5 нашия

    21 0 Отговор

    До коментар #2 от "той":

    те така или иначе няма да имат поколение защото ваксата не прощава....освен ако ....нали....за Спас и компания документите не са фалшиви...
  • 6 Държавна сигурност

    48 0 Отговор
    Му кажи на Спас Русев. В една нормална държава, тоя щеше да търка нара в централния затвор, а не да ми прави сватби!
  • 7 Еееее! Щастлив съм!

    40 0 Отговор
    Държавата ни тъне в разруха, мизерия и хаос, но я какви бизнесмени се пръкнаха. Прехода беше като "рог на изобилието" за нЕкой хора - малко на брой, вЕрно, но пък широко скроени. Някой даже много широко...Да се надяваме, че Бог забавя, но ...

    Коментиран от #12

  • 8 Браво спасе!

    11 1 Отговор
    "Големо нещо" си направил тц. тц. тц. Нито ви знам кои сте нито ме интересувате! Колко се плаща за такава "новина"?, че комшията на 70г си взе 30годишна е почти булка...............
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 2 Отговор
    След всеки пасквил ,който чета тук си повтарям.......Кооолко си мъдър ,Димитре..............
  • 10 Всичкото им е такова

    17 1 Отговор
    Великите "български" бизнесмени, които женят децата си в Гърция за американци.
  • 11 Демократ

    24 0 Отговор
    Кой е Спас Русев: "По време на живковата диктатура шофьорите на големците, както и барманите, бяха сред най-доверените хора на службите. Те чуваха много, виждаха интересни неща и просто донасяха. Спас Русев е един тези "големци". Неговата кариера бързо доказва това - той става шофьор, но вече не на комсомолските величия, а на Стоян Марков, един от хората по високите етажи на икономическата власт през 80-те години в дирижираната от Тодор Живков страна. На тази позиция той е назначен, от прословутото УБО – Управление за безопасност и охрана, иначе казано интендантството на соцелита, което се грижи на номенклатурата от" висш ранг" да не и липсва нищо, за сметка на целия народ". Този измислен милионер- шофьор с какъв точно труд спечели тези пари и владее банки,тв, сателитни оператори, енергетика? Ако има хора,които продължават да твърдят, че САЩ са виновни за трагедията в България , да ни убедят, че ченгеджийската мафия, създадена по времето на Живков, няма нищо общо с политиката вече 35 години. Шофьори, бармани, охранители, пицаджии, крупиета от хазартни и бинго зали, чейнчаджии на валута са сегашния политически" елит "в Парламента, който определя живота на народа и няма как падението да не е навсякъде.
  • 12 Вярно е това

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "Еееее! Щастлив съм!":

    ела да видиш в Брюксел какво става, отрочетата на такива като тоя са навсякъде по институциите на хранилика, знам го от първо лице.