16 Юли, 2024 15:58 2 105 18

Неудобните, но важни разговори, които трябва да проведете, преди брака

  • разговор-
  • връзка-
  • брак-
  • семейство-
  • въпроси

Обсъдете тези неща с партньора си, ако възнамерявате да направите най-важната стъпка в живота си

Неудобните, но важни разговори, които трябва да проведете, преди брака - 1
Снимка: Shutterstock

Сключването на брак с дългогодишния ви любим може да изглежда като логична следваща стъпка и вълнуващо преживяване. Със сватбените камбани, споделянето на романтични клетви и медения месец, бракът изглежда като квинтесенция на щастливия живот, направо от приказките.

Може да сте лудо влюбени, но дали наистина познавате вашия избраник?

Бракът е събитие, което променя живота, а не е просто отметка в житейския път. Този съюз на двама души и две семейства създава нови пътища и преживявания.

Честността и откритата комуникация са ключови предпоставки преди да завържете възела. Любовта може да се чувства опияняваща и вълнуваща. Внимавайте обаче да не се опияните дотолкова, че махмурлукът да стане непоносим и неуправляем, и преди да се усетите, да се разпаднете.

Чрез прости, открити разговори, дори и да са неудобни, бракът ви може да придобие по-голяма дълготрайност. Подхождайте към тези дискусии с отворено съзнание и се опитвайте да се разбирате взаимно със съпричастност. Не е необходимо да се съгласявате един с друг за всичко, просто се ориентирайте към намиране на обща основа. Не позволявайте на любовта да захаросва думите ви. Научете се да наричате нещата с истинските им имена, това винаги ще ви спаси от бъдещи затруднения в брачния ви живот.

Семейно управление и планиране

За разлика от връзките, в които съществувате в изолирани мехури, бракът обединява две семейства. Откритата комуникация относно членовете на семейството ви, техните добри и лоши черти е абсолютно необходима и не трябва да се замита под килима. Да държите партньора си в неведение, вярвайки, че той ще приеме вашите или недостатъците на семейството ви след брака, е рецепта за потенциален развод. Точно както изненадите не са винаги добре дошли (с изключение на рождените дни и изненадващите подаръци), обсъждайте семейството си открито.

Разговаряйте и за това как виждате семейството си в бъдеще - дали да имате деца, или да нямате такива. Ако децата са в списъка, обсъдете идеалната големина на семейството и как тя съответства на кариерните ви цели. Споделете професионалните си амбиции и къде се виждате след пет години, както в професионален план, така и по отношение на семейството. Накрая обмислете да обсъдите и възможностите за контрацепция.

Финанси

Провеждането на разговор за парите е от значение, дори и да е неудобно. Финансовата стабилност е важна, ето защо е изключително важно да сте на една и съща страница по отношение на финансите. Първо, обсъдете доходите си и как ще управлявате финансите, независимо дали в отделни сметки или в нова съвместна сметка.

Също така бъдете прозрачни по отношение на всички финансови тежести, като например дългове или студентски заеми. Обсъдете финансовите си приоритети и цели, независимо дали става въпрос за спестяване или харчене. Бъдете открити един с друг относно финансовите си навици, като например дали си водите бюджет или пък обичате да харчите неконтролируемо. Постигането на споразумение за това как да управлявате и планирате финансите си ще бъде здрава основа за вашия брак.

Дългосрочните планове за пенсиониране, като пенсионни спестявания и желана възраст за пенсиониране, също трябва да бъдат обсъдени. Разработете основен план или поне визия за това как възнамерявате да управлявате финансите си пет до десет години напред.

Начин на живот

Личният ви начин на живот, независимо дали го искате или не, става част и от начина на живот на вашия партньор. Така че не е нужно да казваме, че честността е най-важното нещо в брака. Ако има някакво заболяване, физическо или психическо, то трябва да се разкрие без никакви угризения. Или ако има пристрастяване към нездравословни вещества като пушене или непрестанно пиене, всичко това трябва да бъде признато и съобщено. Ежедневието ви, като например дали сте нощна птица или ранобуден, или хранителните ви навици, като например дали ядете пица с ананас, колкото и да е странно, нелепо или смущаващо, трябва да разкажете на партньора си.

Тъй като и двамата ще пуснете корени заедно, обсъдете идеалната си среда за живот: дали това е оживен голям град или тихо градче. Най-важното е да споделите своите личностни странности и недостатъци.

Ако партньорът ви не ви приема такъв, какъвто сте, вероятно бракът така или иначе няма да се получи. Неудобни разговори като този могат да ви помогнат да избегнете куршумите или да намерите своята най-подходяща половинка.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пълни

    17 4 Отговор
    Глупости ! Може да обсъждате каквото си искате , но нещата никога няма да станат както сте пожелали ! Животът е това което ти се случва , докато правиш планове ! Затова ви трябва само смелост , любов , подкрепа , и уважение !
  • 4 укра

    13 6 Отговор
    Ако дохода ви е 2 хил , а на жената 1хил , означва , че целия семеен бюждет е 2 хил .Ако жена ви има кола на изплащане , вие отговаряте за прегледа , гражданската , и вноските по лизинга . Ако ви се хапват кюфтеца и ви се пие бира , тя задържително е сготвила някакъв буламач с киноа . Помните ли червената тениска която много харесвате , няма я вече , защото е изхвърлена , а на нейно място е бледо розово защото е модерно това лято ......та така ....
  • 5 Мусаха

    3 2 Отговор
    Да изложат с подробности какви фантазии желаят да осъществят
  • 6 Гръч

    2 2 Отговор
    Всички говорят и си обещават,но деня на прошката е само един на година
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Анонимен

    0 0 Отговор
    Какво съвпадение! Детето вчера прави киноа.
  • 10 напротив

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Град Козлодуй":

    Властта бързо състарява. Примерите са пред очите ви.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Име

    1 2 Отговор
    Не правете никога компромис!

    Коментиран от #17

  • 17 Еее...

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Име":

    От това изказване по тъпо няма !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.