27 Юли, 2024 12:06 9 450 0

Пародия на "Тайната вечеря" с драг кралици и гол син мъж на Олимпиадата разгневи мрежата (ВИДЕО)

  • олимпийски игри 2024-
  • париж-
  • тайната вечеря-
  • пародия-
  • драг кралици-
  • гол мъж

Откриването на Олимпийските игри предизвика лавина от коментари

Представление с участието на драг кралици, което очевидно пародираше "Тайната вечеря", на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж, беше подложено на остра критика в социалните мрежи, особено от страна на християнската общност.

Актът включваше 18 изпълнители, които позираха зад дълга маса по подобие на начина, по който Исус и неговите дванадесет апостоли са изобразени на картината на Леонардо да Винчи "Тайната вечеря". Това, което привлече вниманието, беше жена с голяма сребърна диадема, която наподобяваше ореол, както е изобразен на картините Исус.

Друг акт, който срещна отпор, беше на гол мъж, боядисан в синьо и покрит само с вързоп от цветя и плодове.

Видеозаписите на изпълненията бързо се разпространиха, като потребителите на социалните мрежи ги нарекоха "обида" за християните.

Организаторите обаче заявиха, че представлението е имало за цел да повиши осведомеността, по хумористичен начин, за абсурдността на насилието между хората, съобщи The New York Post.

"Това е възмутително. Да започнеш събитието си, като замениш Исус и учениците с мъже в анцузи, е неприемливо", написа в "X" Клинт Ръсел, водещ на подкаста Liberty Lockdown.

"При 2,4 милиарда християни по света, Олимпийските игри изпратиха ясно послание, че те са нежелани," каза още той.


Д-р Ели Давид, предприемач и изследовател, коментира: "Дори като евреин, аз съм вбесен от тази възмутителна обида към Исус и християнството. Как се чувствате вие като християни?""

Награждаваният телевизионен водещ Найл Бойлан заяви, че изобразяването на "Тайната вечеря" е откровено неуважение и подстрекателство. "Исус е изобразен като жена, а апостолите като травестити. Чудя се защо не се подиграват с исляма по подобен начин," каза той.

Това обаче не беше единственият спорен момент по време на церемонията по откриването. Събитието включваше и "обезглавена" Мария Антоанета, последната кралица-консорт на Франция преди Френската революция. Антоанета е известна с това, че е осъдена на смърт и обезглавена с гилотина.

Източник: www.indiatoday.in


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА