1 Август, 2024 07:31 3 423 6

Пъф Деди е платил 1 млн. долара, за да убият Тупак?

  • пъф деди-
  • шон диди комбс-
  • тупак-
  • убийство

По думи на обвинения в убийството Шон не се бил свързал пряко с него, а е говорил с наркодилъри

Пъф Деди е платил 1 млн. долара, за да убият Тупак? - 1
Снимкa: Shutterstock

Обвиненият в убийството на рап легендата Тупак Шакур заяви, че е получил 1 млн. долара за смъртта на изпълнителя от продуцента Шон "Диди" Комбс.

В изнесени съдебни документи за изданието Page Six Дуейн "Кийф Д" Дейвис потвърдил пред полицията в Америка, че музикалният магнат очаквал Тупак да бъде "очистен". По негови думи Шон не се бил свързал пряко с него, а е говорил с наркодилъри и шофьора от фаталната нощ през 1996 г., в която загина Шакур, Терънс Браун, пише dir.bg.

"Уговаряха се тайни телефонни разговори", казал Дуейн пред униформените по време на разпит. Той твърди, че наемният убиец е забогатял години след убийството.

Така новата жалба подновява стария слух за предполагаемото участие на Комбс в смъртта на Шакур, която настъпва, след като рапърът е прострелян четири пъти от неизвестен нападател по време на стрелба с кола в Лас Вегас на 7 септември 1996 г. Слуховете за участие на Комбс се появяват отново през 2011 г., когато бивш детектив от полицейското управление на Лос Анджелис потвърди в книгата си "Убийствен рап", че е поръчал убийството на рап легендата.

Въпреки това срещу Комбс никога не са повдигани наказателни обвинения с този случай и никога не е бил заподозрян. Комбс обаче е изправен пред множество други правни проблеми във връзка с няколко съдебни дела за сексуално насилие, въпреки че отрича всички претенции срещу него.

Продуцентът също така е обект на продължаващо федерално разследване, след като домовете му в Лос Анджелис и Маями бяха обискирани заради обвинения в трафик на хора с цел сексуална експлоатация, пране на пари и наркотици.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    1 2 Отговор
    сте смотани
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Няма ли вече коректори

    11 1 Отговор
    Неразбираемо е?! Имена, нахвърляни нагоре-надолу, скокове във времето и ...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 2рак

    0 0 Отговор
    Легендите никога не умират, Тупак винаги ще живее в нашите сърца!