15 Август, 2024 11:32 1 007 8

Разследват Кейти Пери за унищожаване на защитени дюни в Испания (ВИДЕО)

  • кейти пери-
  • певица-
  • испания-
  • разследване-
  • защитени зони-
  • дюни

Нов клип на американската певица е заснет именно сред защитената зона

Разследват Кейти Пери за унищожаване на защитени дюни в Испания (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Властите в Испания разследват певицата Кейти Пери заради това, че е заснела музикален клип на защитени дюни на Балеарските острови без разрешение, съобщи Би Би Си.

Видеоклипът към сингъла ѝ Lifetimes показва как певицата се наслаждава на плажовете и се забавлява в клубовете на островите Ибиса и Форментера. Въпреки това се смята, че някои сцени са заснети сред защитените дюни на остров Еспалмадор до Форментера.

В изявление на испанското правителство се казва, че продуцентската компания, отговорна за видеото, не е поискала разрешение. Длъжностните лица подчертават, че Кейти Пери не е разследвана за това, което наричат „престъпления срещу околната среда“, тъй като в района може да се разрешава снимане, пише БТА.

Отделът по околна среда на Балеарските острови излезе с прессъобщение, в което се съобщава, че продуцентската компания няма необходимото разрешение преди заснемането на видеото. Освен това той обръща внимание на раздел от Плана за управление на природните ресурси, в който се посочва, че за фотографски, кинематографични или видеографски репортажи с рекламна или търговска изложбена цел се изисква изрично разрешение от Министерството на околната среда.

Видеоклипът за Lifetimes включва кадри от системата от дюни на остров Еспалмадор , един от най-богатите в екологично отношение райони до о-в Форментера. От 1980 г. той е част от испански природни паркове. Според уебсайта за туризъм на регионалното правителство дюните на малкия частен остров са с голяма екологична стойност.

Това се случва след не особено успешната кампания за албума на певицата, която издава седмия си албум 143 през септември. Първият сингъл от предстоящия проект, Woman’s World, беше отхвърлен от критиката и не успя да се наложи в класациите, като мнозина сметнаха, че феминистките послания в него не са актуални.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    5 1 Отговор
    Горката... Закъсняла да яхне феминацистката вълна. Сега може да навакса с Обратниадата!
  • 2 Анонимен

    8 1 Отговор
    Тия, с парите си мислят, че всичко им е позволено. И на нея й се кланят и я чакат да си хвърли кърпата. Егати ценностите!
  • 3 дддд

    4 2 Отговор
    Доживотен затвор за краварката,доживотен!!!!
  • 4 редник

    1 0 Отговор
    / Властите в Испания разследват певицата Кейти Пери заради това, че е заснела музикален клип на защитени дюни на Балеарските острови без разрешение, съобщи Би Би Си.

    ... Длъжностните лица подчертават, че Кейти Пери не е разследвана за това, което наричат „престъпления срещу околната среда“, тъй като в района може да се разрешава снимане, пише БТА./

    Ами сега?... 😉
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мдааааа...

    1 1 Отговор
    Коти Пери си облекчи котето на дюните, но не си зари облекчението.
  • 7 волан

    0 1 Отговор
    Много си е хубава Кейти Пери и песента й също е хубава.
  • 8 Тираджия

    4 0 Отговор
    Унас на дюните каравани, чадъри, барчета ..... интересно какво ще направят испанците?? Ами батката от Бургас с незаконната каравана който с булдозер премахна дюна с него какво щеше да се случи ?