17 Август, 2024 14:47 2 634 12

Матю Пери не можел да говори и да се движи заради кетамина дни преди смъртта си

  • матю пери-
  • актьор-
  • кетамин-
  • свръхдоза-
  • наркотици-
  • упойка-
  • упойващи вещества

В дните преди смъртта си актьорът започнал да взима големи дози кетамин

Матю Пери не можел да говори и да се движи заради кетамина дни преди смъртта си - 1
Снимка: Shutterstock

Властите в САЩ оповестиха повече подробности за последните дни на Матю Пери, след като петима души бяха обвинени във връзка със смъртта му.

Звездата от "Приятели" беше намерен мъртъв в джакузито на дома си в Лос Анджелис на 28 октомври, като причината за смъртта му по-късно беше определена като „остри ефекти от кетамин“ при злополука, свързана с наркотици и удавяне.

Въпреки това, това не е първият път, когато той е изпитвал отрицателни ефекти от тежкото упойващо средство. Пери претърпява "нежелана медицинска реакция" към домашно поставена инжекция с кетамин на 12 октомври, само 16 дни преди смъртта му, казаха прокурорите в незапечатани документи на Министерството на правосъдието.

Прокурорите твърдят, че подсъдимият д-р Салвадор Пласенсия е инжектирал на 54-годишния мъж "голяма доза" от веществото по искане на асистента на Пери - Кенет Ивамаса, който също е обвинен по случая, след като актьорът вече е бил подложен на терапия с инфузия на кетамин в лекарски кабинет.

Кетаминът в домашни условия е причинил "значителен скок" към систолното кръвно налягане на Пери, карайки го да „замръзне“ толкова много, че той "не можеше да говори или да се движи."

Прокурорите твърдяха, че Пласенсия е казал на Ивамаса „нещо от рода на: „нека не го правим отново“" след реакцията на Пери към допълнителната доза, въпреки че асистентът продължил да купува кетамин за домашна употреба през следващите дни.

Ивамаса се призна за виновен по едно обвинение за заговор за разпространение на кетамин, причиняващ смърт, според властите.

Междувременно Пласенсия е изправен пред едно обвинение за заговор за разпространение на кетамин, седем обвинения за разпространение на кетамин и две обвинения за промяна и фалшифициране на документи или записи, свързани с федералното разследване. Той не коментирал обвиненията публично.

В споразумението за признаване на вина на Ивамаса, прокурорите обвиниха 59-годишния асистент за това, че е инжектирал Пери с кетамин, получен по неофициални канали около 8:30 сутринта в деня на смъртта му. Те обвиниха Ивамаса, че е дал на Пери още две дози в рамките на шест часа, преди да го остави, за да изпълнява задачи. Когато Ивамаса се връща у дома, намира Матю Пери с лицето надолу в джакузито, гласи официалната документацията.

Във връзка със смъртта на Пери Жасвийн Санга—жена от Северен Холивуд, която властите наричат “Кралицата на кетамина"—също е обвинен по едно обвинение в заговор за разпространение на кетамин, едно обвинение за поддържане на помещения, свързани с наркотици, едно обвинение за притежание с намерение за разпространение на метамфетамин, едно обвинение за притежание с намерение за разпространение на кетамин и пет обвинения за разпространение на кетамин.

Според Министерството на правосъдието Ерик Флеминг—лице, за което властите твърдят, че е продало кетамин на Ивамаса—и д-р Марк Чавес–лекар от Сан Диего, за който се твърди, че е продал лекарството на Пласенсия – и двамата се признаха за виновни по обвиненията, свързани със смъртта на Пери.

"Твърдим, че всеки от обвиняемите е изиграл ключова роля в смъртта му чрез фалшиво предписване, продажба или инжектиране на кетамин, който причини трагичната смърт на Матю Пери," заяви Ан Милграм от Американската администрация за борба с наркотиците в изявление от 15 август. „Пътят на Матю Пери започна с безскрупулни лекари, които злоупотребиха с доверието му, защото го видяха като ден на заплата, и стига до улични дилъри, които му дадоха кетамин в немаркирани флакони."


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 5 Отговор
    Тези петима приятели дето го убиха заради завещанието не са като онези от сериала ,, Приятели,,

    Коментиран от #9

  • 2 Погребален агент

    6 3 Отговор
    Ок.
  • 3 шекер

    22 9 Отговор
    Не бил виновен той, че 40 години пиянствал и злоупотребявал с медицински препарати, а ония, които са му ги продавали. Класически случай на избелване на биографията на богат и известен човек. То и Майкъл Джексън се оказа "жертва", и Уитни Хюстън, и още кой ли не.
  • 4 Сила

    14 3 Отговор
    Много гадно ......много готин и позитивен актьор и човек ,егати и съдбата !!?

    Коментиран от #8

  • 5 бай Стамат

    7 13 Отговор
    Къв е тоа бе?

    Коментиран от #7, #11

  • 6 Дюдю

    8 3 Отговор
    Жасвийн Санга, тая ще някоя много тъмно зелена.
  • 7 От първия ръкав

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "бай Стамат":

    На халка дики
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ПРАВ СИ БРАТО

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Яко те гони параноята,друже...с мотор те гони...лекувай се овреме...!!!!
  • 10 💀💀💀💀💀

    6 1 Отговор
    Офффф вече стана досадно за този как и кога е умрял кой го е дрогирал и каво е взел. Много пари слава водят до това . Или обратното участваш в няколко филма и после си забравен и се почва терапия с хапчета и алкохол.

    Коментиран от #12

  • 11 Моника

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "бай Стамат":

    То си пише. Ако се поинтересуваш, може и да разбереш. А ако не ти харесва, не си длъжен/длъжна да четеш. Можеш да подминеш.
  • 12 Моника

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "💀💀💀💀💀":

    Че кой те кара да отваряш и да четеш, като не те вълнува? Много сте ми интересни такива..