18 Август, 2024 07:15 1 099 5

Президент на Мексико подкарал кола, заредена с текила

  • автомобил-
  • текила-
  • президент-
  • мексико

Адолфо Матеос се разхожда из столицата с напитката от кактус в резервоара

Президент на Мексико подкарал кола, заредена с текила - 1
Снимка: YouTube

Chrysler експериментира с автомобили, задвижвани от газотурбинни двигатели между 1953 и 1988 година, като пикът е през 1963 година, когато компанията разполага с над 50 тестови коли. Повечето от тях са предоставени на случайни шофьори, които да ги пробват за няколко месеца, след което да дадат мнението си за тях, припомня NOVA.

Един от прототипите стига е представен на президента Адолфо Матеос, който пита дали моторът може да работи с текила. Оказва се, че в компанията не са тествали газотурбинните мотори точно с такова гориво.

Роднина на новия мексикански президент: Тя е свързана с едно от най-старите еврейски семейства в Пловдив

Представителят на PR отдела на Chrysler се обажда по телефона на Хюбнър и го пита дали моторът ще издържи теста с текила. Хюбнър поръчва няколко галона текила, в Детройт правят кратък тест и установяват, че няма проблем алкохолът да се използва за гориво. Техническият шеф се обажда обратно в Мексико и дава одобрение за теста пред президента.

Следва разходка из Мексико Сити за Матеос, като пред него резервоарът е зареден с текила. Пресата полудява по тази история, но през 1977 г. най-сериозната програма на Chrysler за газотурбинни автомобили е закрита.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 свидетел

    3 1 Отговор
    в Бразилия още си карат и на алкохол.
  • 3 Мишел

    3 0 Отговор
    Процентът на алкохола в спиртните напитки е 35-70 % и те не стават за автомобилни горива. Автомобилите се движат с алкохол над 99.5%.(абсолютен алкохол)
  • 4 Механик

    2 2 Отговор
    Точно с текила няма да върви никакъв мотор. Виж с няколко пъти предистилирана текила, може и да стане.
    Етиловият алкохол си е съвсем нормално гориво за двигателите с вътрешно горене (газо турбинният двигател е ДВГ).
    Старите (карбуратоени) двигатели, си работеха с едилов спирт без никакви промени по тях. За сегашните двигатели се налагат няколко малки промени и също няма да имат проблем със спирта като гориво.
    Това подкарване на кола с текила е било някакъв пазарен и рекламен трик. А статията и предмета на статията и тогава, и сега са си един фейк за незапознаните с материята хора.
  • 5 Тцццццц

    1 0 Отговор
    само е изщетил пиенето!