19 Август, 2024 15:32 1 603 1

Кои стари вещи можете да подарите или да продадете?

  • стари вещи-
  • продажба-
  • подарък-
  • козметика-
  • лични вещи-
  • живот за старите вещи

Когато искаме да се отървем от безпорядъка вкъщи, често се сещаме, че можем да подарим или да продадем стари, но запазени лични вещи. Кои от тях обаче не са подходящи за това?

Кои стари вещи можете да подарите или да продадете? - 1
Снимка: Shutterstock

Някои използвани и вече ненужни вещи в дома могат да се продават или подаряват на близки хора, които знаете, че биха ги използвали. Това каза пред Pravda.Ru психологът, доктор по културология, професор Андрей Зберовски. Преди това стоките трябва да бъдат измити и дезинфекцирани, подчерта експертът.

"Ясно е, че има козметика, има хигиенни продукти, които могат да развалят здравето ви, защото съхраняват чужди бактерии, вируси и всичко останало. Няма да използвате купен от някой друг сапун или чуждо бельо. Всичко останало в наше време, ако имаш дезинфектанти, може да се пере, мие, търка — и фотьойли, и столове, и дивани, и телевизори. Следователно много лесно може да дадете на друг ваша стара вещ, знаейки, че отива в ръце, които ще се възползват максимално от нея", изясни Зберовски.

Той съветва да продавате неща, само ако наистина имате нужда от пари и имате време да ги пуснете за продажба. В противен случай те могат просто да бъдат дарени на нуждаещите се.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анон

    5 4 Отговор
    дадох сичко на укроленд