Прочутият шеф готвач Маркъс Самуелсон сравнява изплакването на сварената паста в студена вода с "изливането на течно злато в канализацията". В разговор с Daily Mail той научи как да приготвяме паста правилно.
Самуелсон призова да не изплакваме сварената паста в студена вода с надеждата, че това ще предотврати слепването ѝ.
"Когато оставите спагетите настрана в гевгир и ги изплакнете с течаща вода след сваряването им, може да изглежда, че им помагате да не залепват. Но по този начин отмивате и важното нишесте от повърхността им и в крайна сметка разваляте ястието", обяснява той.
Готвачът каза, че нишестето служи като вид лепило, което засилва вкуса на крайния продукт. За да се запази то, експертът препоръча да не се излива цялата вода, в която са се варили макароните, в мивката, а да се оставят една или две чаши. Можете да изплакнете пастата с тази течност и да я добавите към соса, така че да се съчетае по-добре с готовото ястие.
Самуелсон съветва да изплаквате макароните със студена вода само ако ще ги използвате за салата — това ще помогне да спрете варенето им и да предотвратите превръщането им в каша.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Гост666
16:35 20.08.2024
2 Дам
16:41 20.08.2024
3 Шеф Шибалчев
За пасти не слушайте шведско-американски готвачи родени в Етиопя, това е все едно шеф Манчев да ви учи да правите рататуй🤣
Коментиран от #9
16:52 20.08.2024
4 Павел пенев
Коментиран от #7, #8
16:54 20.08.2024
5 Това
17:40 20.08.2024
6 ДрБр
17:44 20.08.2024
7 ганю
До коментар #4 от "Павел пенев":
първото подобие на спагети(паста) е на над 3000г и е направенопрез дървена матрица като за чесън но голям размер в Тибет от оризово брашно.
така че италианците не са открили топлата вода ами са я откраднали
Водата може да се ползва още докато се варят спагетите
долива се винаги топла за супа и сос над 60 градуса
иначе се разваля вкуса.
но пишман готвачите не го знаят
18:50 20.08.2024
8 Гост
До коментар #4 от "Павел пенев":
Пицата или ранните видове на тази храна се срещат в Гърция , Турция . А спагетите са донесени от Марко поло след като е бил в Китай.19:51 20.08.2024
9 Гордън Шамуей 🤣🤣🤣
До коментар #3 от "Шеф Шибалчев":
АБСОЛТНО СЪГЛАСЕН.. ПРИ ВАРЕНЕТО ДОБАВЯМ ДВЕ СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ ЗЕХТИН И НИКОГА НЕ СА МИ СЕ СЛЕПВАЛИ.. кОГАТО СА ГОТОВИ ГИ ИЗВАЖДАМ ПРЕЗ ГЕВГИР И ВЕДНАГА ГИ ОБЪРКВАМ С РАЗТОПЕНО В ЗЕХТИН МАСЛО... СТАВАТ НЕВЕРОЯТНИ. ИНАЧЕ , ПЪРВО СВАРЯВАМ ГЛАВИТЕ НА СКАРИДИТЕ И ПОСЛЕ В ТОЗИ БУЛЬОН ВАРЯ СПАГЕТИТЕ.. АБЕ.. МАЙСТОРЛЪК СИ Е, НЕ Е ЗА ВСЕКИ...20:46 20.08.2024