27 Август, 2024 07:52 4 732 20

Испанка: „Имам големи гърди и колкото по-малко ги показвам, толкова по-добре“

  • испания-
  • плажове-
  • топлес-
  • бански

Все по-малко жени решават да са топлес по испанските плажове

Испанка: „Имам големи гърди и колкото по-малко ги показвам, толкова по-добре“ - 1
Снимкa: Shutterstock

Все по-малко жени се престрашават да се пекат без горнище на бански по испанските плажове – нещо, което беше тенденция и обичайна гледка в последните десетилетия в южната страна.

Сега обаче представителките на новите поколения изпитват неудобство да разкриват прелестите си. Някои от тях аргументират решението със здравето, други признават, че не харесват тялото си, а трети – за да запазят личното си пространство.

„Банският костюм отмества любопитните погледи... и най-вече не те снимат тайно“, споделя 22-годишната Вирджиния за La Vanguardia, цитиран от Novini.bg.

„Първият проблем беше с кожата... После започнах да се чувствам неудобно, затова вече предпочитам да съм с бански. Преди не отдавах такова значение, защото да се припичам на слънцето по голи гърди за мен беше абсолютната свобода. Но трябва да бъдеш внимателен, защото не знаеш кой как ще реагира на тялото ти“, допълва Марина, на 24 години.

От своя страна Алисия, на 20 години, разказва, че за нищо на света няма да оголи гърдите си и да ги изложи на пряка слънчева светлина: „Майка ми имаше рак на гърдата, така че за мен това е достатъчно силен мотив никога да не бъда топлес“.

„Смятам, че изглеждам по-добре в бански. Имам доста приятелки, които също престанаха да си свалят горната част от банския, защото се чувстваха прекалено изложени на показ и неуверени. Преди обаче не беше така. За нашите майки това не е било проблем“, коментира темата и 32-годишната Исабел.

Жените, които предпочитат да се пекат топлес, са такива над 40-те години. Тоест говорим за родените през 80-те години на миналия век. Това са предимно жени, които са се бунтували срещу пуританството и цензурата, наследена от режима на Франко. Техните дъщери обаче сега се връщат към корените на онова благоприличие, срещу което майките им са роптали, обяснява Патрисия Ийа, социолог и член на Съюза на феминистките в Каталуния.

„За мен лично банският е синоним на комфорт. Имам големи гърди и колкото по-малко ги показвам, толкова по-добре“, казва 53-годишната Кристина.

28-годишната Кристина пък посочва: „Разбира се, без бански се чувствам много по-приятно, но го свалям единствено на басейна вкъщи. На плажа предпочитам да не го правя. Ще чуя коментари, които бих искала да си спестя.“


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вдовец

    19 9 Отговор
    големите гърди са наказание , както за жената, така и за партньора й ! нормално е да се побират в дланта на мъжа и да остава малко отвън. който е бил с такава жена , ще ме разбере без повече обяснения.

    Коментиран от #2, #19

  • 2 Гост

    18 5 Отговор

    До коментар #1 от "вдовец":

    Ма колко да излиза? Литър, литър и 200? Че те шепите са различни, Баце!

    Коментиран от #4

  • 3 свидетел

    11 6 Отговор
    големите гърди са характерни за етническите испанки.
  • 4 вдовец

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    според партньора , бе мъжки ! всяка двойка трябва да си пасва и духовно, и физически. нека го кажем - 2-3 пръста по радиуса.....😂
  • 5 Факт

    16 4 Отговор
    Не ги измерваме. Жената, с която се обичаме си има всичко необходимо!

    Коментиран от #6

  • 6 вдовец

    8 9 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    абе, обичайте си се, ама и нещо отстрани ако пернеш , пак си е гот !
  • 7 Х рей вижън

    13 2 Отговор
    Много плажно масло отива да ги намажеш, затова по-добре с бански.
  • 8 Митко

    10 5 Отговор
    Та Кристина на колко години е, на 53 или 28 не разбрах.
  • 9 Име

    17 3 Отговор
    Важното да ги усещам като си я прегърна!
  • 10 мъж

    15 8 Отговор
    има си места на плажа, където човек да може да се съблече, ако иска нацяло, ако иска наполовина. Не може на общите места да бъдат без бански. Много малка част от жените имат хубави гърди, че да ги показват. Хората не са длъжни да гледат разплути, виснали или сплескани гърди. Аз лично съм цицоман, но съм против да ми се разхождат по плажа без бански. Все едно ние мъжете да си извадим паламарките. Приятно ли ще им е на жените.

    Коментиран от #12, #18

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Да ама не

    11 8 Отговор

    До коментар #10 от "мъж":

    Много малка част от жените имат хубави гърди
    Всеки си има различен вкус.
    А на жените им харесва да гледат паламарки.
  • 13 причината е съвсем друга

    12 0 Отговор
    Испания се напълни с тълпи от бамбуци
    които и да са облечени събличат жените с поглед
    пък ако не са
    ще стане като в исламска република германия
    стъмни ли се жените изчезват иначе им се случват случки
  • 14 Хихи

    7 3 Отговор
    Вено, май поодъртя и сложи банския! То с годините става грозничко да се голчи човек! Друго си е младичкото и стегнатичкото. И не виждам днешните младежки да се срамуват от голотата си. Напротив! А и нищо лошо няма да си попечеш гърдитге. Дори знаем, че е здравослопвно, ако не се прекалява разбира се. А рака на гърдата може да се получи и от сутиена. Така че ходете си млади девойчета без горнища и се радвайте на слънцето!
  • 15 Бойкот на алчните от О-Л-Х

    6 0 Отговор
    Жалко, можеше да ги видим поне...
  • 16 цербер

    3 1 Отговор
    Моята жена си има големи гърди,които превишават шепите ми. Но не ходи на плажа без горнище. Много години ходим на море,но веднъж не съм я виждал да си сваля сутиена на плажа.
  • 17 БгТопИдиот🇧🇬

    10 0 Отговор
    Всичките женки демонстрират фертилността си с нянките ,та заглавието е глюпост !
  • 18 Хихата

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "мъж":

    Изобщо не е едно и също! Женските гърди не са полов орган, цицомане, а такъв за производство на храна за поколението. А относно разплутата и увиснала плът - наистина не е приятна гледка, но мъжете са много по-зле в това отношение. Трябва ли на такива да им се забрани достъп до плажа?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ами тогава...

    0 0 Отговор
    показвай си клитора