10 Септември, 2024 05:08 1 366 1

Обявиха за международно издирване мъж, залял бебе с горещо кафе

  • издирване-
  • кафе-
  • бебе

Предполага се, че издирваният е избягал от Австралия

Обявиха за международно издирване мъж, залял бебе с горещо кафе - 1
Снимка: Shutterstock
Австралийската полиция работи с международните си колеги, за да открие мъж, за когото смятат, че е избягал от страната, след като е излял вряло кафе върху бебе в Бризбейн, пише dariknews.bg.

Нападението, което се случи миналия месец и шокира нацията - остави деветмесечното момче със "сериозни изгаряния" по лицето и крайниците.

Полицията в Куинсланд издаде заповед за арест на 33-годишен, издирван за действия, целящи причиняване на тежка телесна повреда. Според законите на страната при доказване на вина, обвинението предвижда доживотна присъда.

Заподозряният е излетял от летището в Сидни шест дни след инцидента и само 12 часа преди полицията да успее да потвърди самоличността му.

Пострадалото бебе било на пикник със семейството си в крайградски парк на 31 август, когато свидетели твърдят, че до тях се приближил „странен мъж“, който излял бутилка с течност върху пеленачето. То е претърпяло сериозни наранявания, които са наложили множество операции. Лекарите прогнозират дълги години път до пълното му възстановяване.

Мотивът зад инцидента все още не е известен, казва инспектор Пол Далтън, описвайки случая като един от най-сложните, които някога е водил.

Той потвърди, че полицията знае в коя страна е избягал заподозреният, както и името му, но каза, че разкриването на информацията в този момент може да застраши разследването.

Мъжът е „пътуващ“ работник, който е влизал многократно до Австралия от 2019 г. насам и е имал адреси както в Нов Южен Уелс, така и във Виктория. Също така заподозреният е бил наясно с полицейските методологии и е провеждал дейности за контраразследване, за да ги избегне.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.